Hvor å spise nær Louvre i Paris
Det sies at kunst nytes best på full mage. Derfor er det mange muligheter i og rundt Louvre for å gjøre det å spise til en kunstform.
Frankrike har en av de mest anerkjente og viktige gastronomiene i verden på grunn av sitt mangfold, sine produkter og klassiske oppskrifter.... I hovedstaden er selvfølgelig mulighetene for å smake på rettene uendelige, og det er alltid godt å vite hvilke alternativer vi har til lunsj eller middag.
Så etter at du har bestilt billetter til Louvre-museet, anbefaler jeg at du tar en titt på denne listen over restauranter og kafeer. Husk også at det inne i selve Louvre også finnes flere steder som passer for alle mager og budsjetter. I dette innlegget vil jeg fortelle deg om de beste restaurantene i og i nærheten av Louvre, slik at du kan avslutte besøket med en god smak i munnen. God appetitt!
1. Gå ikke glipp av en klassiker under Louvre-pyramiden, Bistrot Benoit
Vi begynner denne omvisningen blant restaurantene inne i museet. Louvres Bistrot Benoit er en versjon av den berømte parisiske restauranten med samme navn. Den ligger under museets glasspyramide og er et godt sted å lade batteriene etter en intens dag med kunst. Innredningen er svært smakfullt innredet, og maten er tradisjonelt fransk. Et godt alternativ hvis du vil prøve de mest typiske rettene fra Paris på et privilegert sted.
- Hvor: Louvre-museet, etasje -1.
- Gjennomsnittspris per person: 20-40 €.
- Anbefalt rett: Cazoleta de caracoles, fjørfepatékake med timian.
- Ideell for: Par og små grupper.
2. Hvis du reiser med familien, kan du velge Goguette
Goguette er et romslig og lyst lokale, perfekt for et raskt og godt måltid. Menyen består av sesongbaserte oppskrifter, og de har også ulike desserter og søtsaker. Selv om rettene er vanlige retter som salater, pastaretter eller hamburgere, er råvarene veldig gode, og det er et alternativ å ta i betraktning, spesielt hvis du reiser med familien. De har rimelige menyer hvis du besøker Paris med barn.
- Hvor: Louvre-museet, etasje -1.
- Gjennomsnittspris per person: 10-20 €.
- Anbefaltrett: Du kan velge mellom hamburgere, pasta eller laks, og menyene gir mye for pengene.
- Ideell for: Familier.
3. Nyt en kaffe omringet av kunst på Café Mollien
Hvis du ikke vil forlate museets kunstneriske atmosfære mens du spiser, er Café Mollien stedet for deg. Den ligger faktisk bare noen få skritt fra rommet med La Gioconda, et av Louvres største verk. Innredningen og terrassen med utsikt over pyramiden og Tuileries-hagen er hovedattraksjonene.
Forvent imidlertid ikke noe stort utvalg på menyen. Her kan du spise en rask matbit, for eksempel en salat eller et smørbrød, og deretter ta en kaffe eller noe søtt før du fortsetter museumsbesøket.
- Hvor: 1. etasje i Louvre, Denon-fløyen.
- Gjennomsnittspris per person: 10-20 €.
- Anbefaltrett: Smørbrødene er et godt alternativ for en rask matbit og for å fortsette besøket. Og en kaffe på terrassen må du ikke gå glipp av.
- Ideell for: Familier, par og små grupper.
4. For et raskt alternativ, velg Denon og Richelieu Bar
Hvis du foretrekker å starte eller fortsette besøket i Louvre med en rask matbit, er Denon and Richelieu Bar det beste alternativet. Her kan du ta en rask mat bit før du fortsetter rundturen i Louvre. Menyen består av brus, varme drikker, smørbrød, salater, snacks og noen desserter.
- Hvor: Louvre-museet, etasje -1, Denon-fløyen.
- Gjennomsnittspris per person: 10 euro.
- Anbefaltrett: Et smørbrød og en drink for et raskt og billig måltid.
- Ideell for: Alle som ønsker en rask matbit.
5. Spis som om du var Napoleon på Café Richelieu-Angelina
Café Richelieu-Angelina ligger i nærheten av Napoleon IIIs leiligheter eller Karl den stores sverd i Louvre, og er ved siden av Mollien den vakreste kafeen inne i museet. Utsikten fra terrassen er spektakulær, og du kan til og med se Eiffeltårnet i bakgrunnen. Menyen består av typiske brunsjretter, lette retter, desserter og søtsaker.
Den varme sjokoladen eller den berømte Mont Blanc på terrassen er stjernerettene. Ta med deg Louvre-billetten din, da du vil bli bedt om den ved inngangen.
- Hvor: Louvre-museet, 1. etasje, Richelieu-fløyen.
- Gjennomsnittspris per person: 15-20 €.
- Anbefaltrett: Mont Blanc, en typisk fransk dessert med fløte og kastanjer.
- Ideell for: Par, små grupper.
6. Unn deg selv en luksuriøs opplevelse på Café Marly
Hvis du vil unne deg et luksuriøst måltid, er Café Marly et ikon i Paris på grunn av beliggenheten. Her kan du spise ved siden av skulpturene i Marlys gårdsplass med utsikt over Louvre-pyramiden. Kjøkkenet er en blanding av franske og internasjonale retter, og de tilbyr også cocktails. Stedet er luksuriøst, men det er også prisene.
- Hvor: Rue de Rivoli, rett overfor Louvre-pyramiden.
- Gjennomsnittspris per person: 60 €.
- Anbefaltrett: Laksetartar eller trøffelravioli, samt cocktails.
- Ideell for: Par eller vennegjenger på jakt etter en luksusopplevelse.
7. Nyt et godt måltid utendørs på Café des Marronniers
Når vi forlater Louvre, men uten å gå for langt, finner vi Café des Marronniers. Den ligger i Tuileries-hagen rett overfor museet og er et veldig koselig sted å spise eller bare ta en kaffe. Menyen består av typiske parisiske retter, og i løpet av uken er det gode valgmuligheter. Hvis det er fint vær, er det best å spise på terrassen.
- Hvor: Jardin des Tuileries.
- Gjennomsnittspris per person: 20-30 €.
- Anbefaltrett: Løksuppe med emmentalerost.
- Ideell for: Par, familier og grupper.
8. Slapp av med et måltid omgitt av natur på Terrasse de Pomone
Etter et hektisk besøk i Louvre sammen med tusenvis av turister er det alltid godt å slappe av med et godt måltid omgitt av natur. Terrassen på Pomone er ideell for dette. Ved siden av en dam i Jardin des Tuileries serverer de hjemmelagde retter, salte terter, pannekaker, salater, søtsaker og sine frosne spesialiteter.
- Hvor: Jardin des Tuileries.
- Gjennomsnittspris per person: 10-20 euro.
- Anbefalt rett: Crepes og iskremkaker.
- Ideell for: Par, familier og grupper.
9. Velg et snev av modernitet i Pavillon des Tuileries
Pavillon des Tu ileries ligger i hjertet av Tuileries-hagen og er enda et alternativ i parken. Menyen består av de mest populære rettene blant turister, som salater og hamburgere, men med et moderne og personlig preg på restauranten. De har også en variert drikkemeny med et bredt utvalg av viner og cocktails, perfekt å nyte på terrassen.
- Hvor: Jardin des Tuileries.
- Gjennomsnittspris per person: 20-30 €.
- Anbefaltrett: Burgerne har et annet preg enn de vanlige.
- Ideell for: Par, familier og grupper.
10. Hvis du er ute etter et godt produkt, bør du velge Petit Plisson
Petit Plisson er en restaurantkjede i Paris som spesialiserer seg på markedsprodukter. De har en egen kiosk i Tuileries-hagen med mange av sine egne oppskrifter og gode produkter som du kan nyte på den store terrassen. De tilbyr også mange av rettene sine som take-away.
- Hvor: Jardin des Tuileries.
- Gjennomsnittspris per person: 10-30 €.
- Anbefalt rett: Stekt kylling med smørmelk.
- Ideell for: Par, familier og grupper.
Typiske parisiske retter
Blant de hundrevis av ting du kan se og gjøre i Paris, er det et must å smake på fransk og parisisk gastronomi, som kjennetegnes av et bredt utvalg av retter og produkter. De som er glad i søtsaker, vil særlig sette pris på den franske konditor- og bakeritradisjonen. Nesten hver eneste gate i Paris har et bakeri eller konditori der du kan smake på de typiske croissantene og et bredt utvalg av kaker og søtsaker.
Fransk ost er også en av hovedingrediensene, og kjøttelskere vil også finne godt kjøtt med saus og selvfølgelig en god fransk vin. Dette er en generell oversikt, men hva er de typiske rettene i Paris? Her er en liste over noen av dem:
- Sopue a l'oignon: Dette er en løksuppe stekt med smør og ledsaget av brød med typisk gruyereost.
- Coq au vin: En tradisjonell kjøttgryte med vin og grønnsaker.
- Escargots: I noen deler av Spania høres det kanskje rart ut å spise snegler. Men i Paris er det en typisk rett som er lett å finne. I Frankrike tilberedes de med smør, hvitløk og persille.
- Ratatouille: En grønnsaksblanding med løk, aubergine, tomat, squash og paprika krydret med litt hvitløk, oregano og olje.
- Petit Four: Et utvalg av bakverk som tilbys i alle parisiske konditorier og er en deilig dessert.
- Croissants: Frankrikes stjerne, croissanten i Paris regnes som en rett i seg selv. De serveres med tilbehør og er både velsmakende, billige og raske å spise.
Hvor stort budsjett trenger du for å spise i Paris?
Paris har rykte på seg for å være dyr, og det er den på mange måter også. Men når det gjelder mat, er den gode nyheten at det finnes mange alternativer som passer alle budsjetter. Paris er en stor og travel by, og det er vanlig å se kiosker og gatekjøkken der du kan spise smørbrød eller croissanter for rundt 8 euro inkludert drikke.
På restauranter kommer det alltid an på hvilken kategori restauranten tilhører. På en "vanlig" restaurant på hverdager koster menyen vanligvis mellom 10 og 20 €. På de fleste restauranter er imidlertid drikke ikke inkludert. Middager er dyrere, med priser som nærmer seg eller overstiger 30 €. Det fine med Paris er at det finnes alternativer som passer alle budsjetter.
Lunsj- og middagstider i Paris
Noe av det du bør være mest oppmerksom på i Paris, er restaurant- og spisetidene. De følger en spesiell timeplan hvis du kommer fra andre land. Men først lar jeg deg i denne lenken finne rutetidene til Louvre, siden restaurantene der inne er underlagt de samme. Nå hvis måltidene i Paris er:
- Frokost: Det er minst problemer med frokosten, ettersom kafeteriaene åpner mellom 7 og 8 om morgenen og ikke stenger før på ettermiddagen.
- Lunsj: Restaurantene og lunsjrestaurantene er åpne fra kl. 12.00 til 14.00, og mange av dem stenger kjøkkenet kl. 14.00 eller 14.30. Det er alltid lurt å gå før kl. 14.00 for å spise på ettermiddagen. Det anbefales alltid å gå før kl. 13.30.
- Middag: Tidsskjemaet for middag er mer fleksibelt enn for lunsj. Den typiske middagstiden er mellom kl. 20.00 og 22.00, men noen restauranter åpner tidligere og noen stenger ikke før midnatt.
Slik gir du tips på restauranter i Paris
På restauranter og kafeer i Paris er driksen allerede inkludert i selve regningen og legges til som et servicetillegg på 15 %. Du trenger ikke å bekymre deg for det, for prisene på menyen er de samme som du får på regningen til slutt. Det er ikke obligatorisk å legge igjen ekstra tips, og det er heller ikke noe galt i å la være, men du kan alltids legge igjen noe etter eget valg hvis du likte servicen.