Mer om: Kokkekurs i Venezia
Gjør deg klar til å kjøpe de ferskeste råvarene på Rialto-markedet, lære å tilberede venetianske tapas eller lage mat sammen med en ekspertkokk eller en Cesarina. Gastronomiske opplevelser i kanalbyen er noe av det beste du kan se og gjøre i Venezia, og det finnes ikke noe bedre enn å sette i gang. Spørsmålet her er hva slags mat som passer for deg.
Svaret finner du ved å lese gjennom utvalget av tilgjengelige alternativer med priser, fordeler, ulemper og tips. Kort sagt, all informasjonen du finner i denne artikkelen... Vær så god!
1. Matlagingskurs i pasta og tiramisu i Venezia
La smaksløkene dine frydes med signaturretter fra venetiansk gastronomi på et matlagingskurs i hjertet av byen. Bli en autentisk italiensk kokk sammen med en lokal ekspert eller Cesarina, verten din på kjøkkenet.
I løpet av denne opplevelsen lærer du hemmelighetene bak fersk pasta og den berømte tiramisuen, en dessert som er sertifisert av Italian Cooking Academy med signaturen til Ado Campeol, som er kjent som tiramisuens far.
Ikke bekymre deg for ferdighetene, kokken som leder workshopen vil dele nyttige tips slik at du kan nyte opplevelsen. Fra fettuccine til tagliatelle- de mange ulike variantene av fersk pasta blir ditt kulinariske lerret. I tillegg får du ofte en detaljert gjennomgang av ulike pastasauser over et glass vin eller prosecco, før du lærer å tilberede den klassiske italienske kaffedesserten. Pasta og tiramisu-kurset i Venezia er perfekt for gourmeter, enslige reisende eller familier.
Detaljer av interesse
- Pris: fra 159 € per person.
- Varighet: fra 2 timer og oppover.
- Hva du bør vite: Denne typen opplevelse kan deles med familie, venner eller par.
- Hva turen kan inneholde: matlagingskurs med en lokal kokk eller Cesarina. Tilberedning av minst to typer pasta. Tilberedning av tiramisu. En hovedrett (lunsj eller middag). Tapas-smaking. Et glass vin. Et glass prosecco. Et glass kaffe. Vann.
- Fordeler: gjøres ofte med små grupper (opptil 8 personer). Etter endt kurs har du ikke bare lært hemmelighetene bak det lokale kjøkkenet, men du har også spist en hel lunsj eller middag.
- Ulemper: Undervisningen foregår kun på italiensk og engelsk.
2. Venetiansk matlagingskurs med full meny og smaksprøver
Dette er den komplette opplevelsen av å lære å lage en 3-retters venetiansk meny. Ta på deg forkleet og gjør deg klar til å tilberede et festmåltid.
Kurset starter vanligvis med en aperitiff med vin, vann og kaffe. Deretter vil kokken eller Cesarina vise deg hvordan du tilbereder noen av havets delikatesser, for eksempel den klassiske spaghetti alle vongole (spaghetti med muslinger), sarde in saor (marinerte sardiner med et søtsyrlig preg), eller la deg overvelde av bigoli in sauce (tykk spaghetti-lignende pasta badet i en tradisjonell saus laget med ansjos, løk og sultanas).
Som avslutning på kvelden er det tid for dessert, der den ubestridte stjernen er tiramisu, men noen klasser tilbereder også den klassiske Baicoli, kjeks som minner om Venezias gullalder. Hvis du vil ha tips til hvordan du kan besøke Venezia og nyte turen, kan du bestille et matlagingskurs i denne stilen.
Interessante detaljer
- Pris: fra 159 € per person.
- Varighet: fra 3 timer og oppover.
- Hva du bør vite: Du kan bestille denne aktiviteten til lunsj, eller hvis du foretrekker det, kan du ta den med blant de tingene du kan gjøre i Venezia om kvelden. Det siste er min favoritt for å nyte byen i det beste været og uten horder av turister.
- Hva turen kan inneholde: privat matlagingskurs med en kokk eller Cesarina. Tre retters meny. Vin. Vann. Prosecco. Kaffe. Aperitiff.
- Fordeler: Aktiviteten er ideell for å fordype seg i den lokale kokkekunsten, den foregår vanligvis i små grupper på ca. 6 personer, og menyene som tilberedes er komplette.
- Ulemper: Du må reise på egen hånd, selv om det ikke er vanskelig å komme seg rundt i Venezia (gondol, vaporetto, vanntaxi...), og det finnes alternativer for enhver smak.
3. Privat matlagingskurs med besøk på det lokale markedet
Rialtomarkedet, som ligger vest i byen, ca. 200 meter fra Rialtobroen og rundt kirken San Giacomo di Rialto, Venezias første kirke, er hjertet i byens kommersielle og kulinariske liv og er ofte møtestedet for slike aktiviteter.
I nesten et årtusen har lokalbefolkningen samlet seg her for å bytte sesongens frukt, grønnsaker, fisk og sjømat, alt fra lagunen og øya Sant'Erasmo. Takket være den privilegerte beliggenheten er besøket oppført på listen over ting å se og gjøre på Canal Grande i Venezia, og denne gangen får du også følge av en kokk eller en Cesarina, som hjelper deg med å velge de beste alternativene og deretter tilberede en fersk venetiansk meny.
Med innkjøpene dine i sekken tar kokkeguiden deg med til et lokalt hus for å få undervisning. Opplevelsen inkluderer vanligvis en hovedrett med hjemmelaget pasta og en tradisjonell dessert, ofte tiramisu. Underveis kan du nyte en aperitiff, vin, prosecco eller vann for å fullføre kvelden.
Interessante detaljer
- Pris: fra 189 € per person.
- Varighet: fra 4 timer og oppover.
- Hva du bør vite: Du bør være oppmerksom på rutetider og datoer når du velger denne aktiviteten, for markedsturen er stengt kl. 16.00, og deretter stenger den, samt på søndager og italienske helligdager.
- Hva turen kan inneholde: Omvisning på Rialto-markedet sammen med en ekspert. Matlagingskurs. Vin. Prosecco. Vann. Aperitiff. Vann. Kaffe. Smaking av lokale tapas.
- Fordeler: Det er en berikende halvdagsopplevelse, det gir næring til sansene, og det finnes ikke noe ferskere enn å få nyinnkjøpte råvarer fra markedet til bordet.
- Ulemper: Du må reise på egen hånd, men heldigvis kan du oppgradere opplevelsen med en gondoltur eller ved å hoppe om bord på en vaporetto.
4. Tradisjonell venetiansk matlagingskurs
En av opplevelsene som vil få deg til å forelske deg i Venezia er muligheten til å smake på de lokale kulinariske herlighetene fra et autentisk kjøkken, og med denne typen matlagingskurs får smaksløkene dine en gastronomisk rundtur i hjertet av kanalbyens kjøkken mens du lærer hemmeligheter og triks som gjør at du kan gjenskape dem når du føler for det.
Verten din ønsker deg velkommen inn på kjøkkenet med et glass vin eller Prosecco for å varme deg opp. Med forkleet på dykker du så inn i en verden av fersk pasta og lærer å lage tradisjonell italiensk pasta. Og la oss ikke glemme de saftige sausene som følger med. Under veiledning av kokken eller Cesarina utforsker du smakene i en unik panne for å lære hvordan du tilbereder den berømte spaghetti alle vongole eller al nero di sepia, samt sauterte grønnsaker med en kombinasjon av lokale krydder som vil begeistre både barn og voksne.
Som avslutning på denne gastronomiske opplevelsen i Venezia er det tid for dessert, ofte tiramisu og bakt frukt. Nyt kreasjonen din sammen med lokale viner eller vann, etterfulgt av en klassisk italiensk kaffe. Ta med deg essensen av det venetianske kjøkkenet og del det du har lært med vennene dine hjemme.
Interessante detaljer
- Pris: fra €110 per person.
- Varighet: fra 4 timer og oppover.
- Hva du bør vite: Denne typen opplevelse kan finne sted i sentrum av byen, rundt noen av Venezias beste monumenter, men det finnes også Cesarinas som tilbyr disse kursene på steder litt unna folkemengdene, for eksempel på øya Giudecca, ca. 25 minutter unna med Vaporetto i Venezia. Jeg må si at hvis du besøker byen om våren eller sommeren, er det vel verdt å melde seg på kurs på øya. Dette stedet holder den tradisjonelle venetianske stilen i live og er flankert av frukthager og frodige hager.
- Hva turen kan inneholde: Matlagingskurs undervist av en Cesarina eller kokk. Treretters lunsj eller middag. Lokal vin. Prosecco. Vann. Kaffe.
- Fordeler: Fleksibiliteten til workshoplokalet. Små grupper.
- Ulemper: Transport til og fra workshopen er ikke inkludert.
5. Cichetti eller venetiansk tapas-matlagingskurs
Bli med på en autentisk kulinarisk opplevelse med et matlagingskurs i Cichetti eller venetianske tapas. Uten å kjempe om oppmerksomheten lærer du å tilberede disse små rettene fulle av sesongens smaker av grønnsaker, kjøtt og fisk.
Inspirert av spesialbarene og -restaurantene i Venezia lager du et utvalg av 6-7 gourmet-cicchetti, fra klassiske til moderne, under veiledning av en erfaren kokk.
Med alt fra blekksprut i ble kk til utsøkt baccalà mantecato får du fordype deg i det tradisjonelle kjøkkenets rikdom på samme måte som lokalbefolkningen. Blant høydepunktene er polenta con le schie, uimotståelige moeche fritte og sardiner marinert i eddik, Sarde in saor. Opplevelsen kulminerer vanligvis med en fritto mixto, en blandet fritter som inneholder reker, blekksprut, ansjos og ulike fiskestykker.
Nyt kreasjonene dine i et fullverdig måltid, ledsaget av en skål med Prosecco eller vin, og det beste av alt er at akkurat som den beste tiden å reise til Venezia er hele året (avhengig av smak, selvfølgelig), er disse snacksene tilgjengelige hver måned. Gå ikke glipp av denne muligheten til å ta med deg hemmelighetene bak det venetianske kjøkkenet og overraske dine kjære med disse delikatessene.
Interessante detaljer
- Pris: fra 225 € per person.
- Varighet: fra 4 timer og oppover.
- Hva du bør vite: Denne typen opplevelse byr på nok mat til en hel lunsj eller middag.
- Hva turen kan inneholde: Matlagingskurs ledet av en kokk. Alle ingrediensene er klare til bruk. Prosecco. Lokal vin. Vann. Kaffe.
- Fordeler: Gruppene for denne typen opplevelser er ganske små (mellom 4-6 personer), og opplevelsen er ideell for å nyte et måltid som par eller med venner. En annen fordel er at alle ingrediensene vanligvis er klare hjemme hos verten, noe som betyr at du kan få mest mulig ut av tiden din.
- Ulemper: Transporttjenesten er ikke inkludert.
6. Kurs i pizza og tiramisu i Venezia
Selv om reisende ofte fokuserer på å anbefale de MÅSTE stedene å spise pizza i Venezia blant restauranter og trendy steder, er det ingenting som slår opplevelsen av tradisjonell mat i Adriaterhavets dronning, og denne typen opplevelse lar deg ikke bare nyte en autentisk venetiansk pizza, men også lære å tilberede lokale varianter sammen med eksperter og toppe det hele med den populære tiramisuen.
Fordyp deg i det italienske kjøkkenets hjerte med et kurs i pizza og tiramisu - en opplevelse som er så morsom og vennlig at den passer perfekt som en av de beste tingene å gjøre i Venezia med barn. Lær deg eksklusive hjemmelagde oppskrifter som du ikke finner i vanlige kokebøker ved å besøke hjemmet til en autentisk Cesarina, en talentfull lokal kokk, for en personlig matlagingskurs.
Oppdag hemmelighetene bak italiensk pizza, med sin unike friskhet og enkelhet, og lær å lage den ikoniske tiramisuen fra bunnen av. Ta en venetiansk gastronomisk tur gjennom den aldri sviktende hvetemelskaken, mens du smaker på de deilige rettene du tilbereder selv, akkompagnert av vin, vann eller prosecco.
Interessante detaljer
- Pris: fra 159 € per person.
- Varighet: fra 3 timer og oppover.
- Hva du bør vite: Opplevelsen er komplett og dekker et helt måltid, enten lunsj eller middag.
- Hva turen kan inneholde: Kurs i å lage pizza og tiramisu. Vann. Vin. Prosecco. Tradisjonell kaffe. Smaksprøver av tilberedte pizzaer og tiramisu.
- Fordeler: Opplevelsen er komplett når det gjelder pizza. Du lærer å tilberede alt fra pizzabunner, de ideelle porsjonene for å lage luftige, sprø eller stekte pizzaer samt kombinasjoner av ferske ingredienser for å skape det perfekte produktet. Det er en flott opplevelse å melde seg på når du reiser med de minste i huset, de har det gøy og blir med på aktiviteten.
- Ulemper: Gruppene kan være store (opptil 10 personer).
7. Fiskebasert matlagingskurs i Murano
I Murano er det ikke bare glassverkstedene som skiller seg ut, men også det fiskebaserte kjøkkenet er et must, og en av de lokale attraksjonene er å lære å tilberede fiskeretter. Med denne typen matlagingskurs starter opplevelsen på et sentralt sted i Venezia, og deretter blir du kjørt til Rialto-markedet der du kjøper fersk fisk og ingredienser til dagens matlagingskurs.
Deretter krysser du kanalen med vaporetto til en kokk på Murano, der du lærer noen matlagingstips mens du nipper til prosecco, Aperol, Campari eller Cynar.
På kjøkkenet tilbereder du et festmåltid med ulike fiskeretter, som spaghetti alla busara og bakt havabbor med poteter, som du nyter med utsikt over kanalen og en god italiensk kaffe til.
Interessante detaljer
- Pris: fra 296 € per person.
- Varighet: 3-4 timer.
- Hva du bør vite: Opplevelsen er komplett og dekker et helt måltid, enten lunsj eller middag. For å gå fra sentrum til Rialto-markedet er billetten inkludert i prisen, men for å gå fra Venezia til Murano må du vanligvis kjøpe billett på stedet, og det er ikke sikkert at dette er inkludert i prisen.
- Hva kan være inkludert i turen: kurs i tilberedning av en fiskebasert meny, enten som hovedrett eller som venetiansk "cicchetti" eller "tapas". Vann. Aperol. Campari. Cynar. Prosecco. Spritz. Tradisjonell kaffe.
- Fordeler: Opplevelsen gjennomføres i små grupper på maksimalt 5 personer. Muligheten til å tilberede alt fra forretter, antipasti eller tapas til en fiskebasert hovedrett gjør opplevelsen attraktiv for sjømatelskere.
- Ulemper: Undervisningen foregår ofte bare på engelsk eller italiensk. Ikke egnet for personer som er allergiske mot fisk og sjømat.
Tips til matlagingskurs i Venezia
- Allergier. Gi oss beskjed på forhånd om eventuelle allergier eller spesielle diettbehov, de fleste matlagingskursene passer vanligvis for alle ganer så lenge du gir beskjed på forhånd.
- Transporttjeneste. Tenk på at dette ikke er en tjeneste som vanligvis er inkludert i denne typen opplevelser, men uansett om du besøker Venezia i løpet av én dag eller mer, vil det alltid være en vaporetto, gondol eller båttaxi klar til å ta deg til reisemålet ditt, og prisene varierer for å passe ulike budsjetter.
- Tidsplan. Matlagingskursene varer ofte 2-3 timer, og eventuelle forsinkelser kan påvirke muligheten til å få mest mulig ut av opplevelsen.
- Språk. Selv om det finnes matlagingskurs på spansk, foregår de fleste på italiensk og engelsk.