Verona Matopplevelser

Hvis det er én ting du ikke kan unngå å sette pris på i Italias romantiske by, er det den rike gastronomien. Ta en titt på noen av de beste turene til Verona.
Verona Matopplevelser

Mer om: Verona Matopplevelser

Veneto-regionen i Italia er kjent for sin fremtredende gastronomi, og noen av Veronas mest tradisjonelle retter er bevis på dette. Bigoli con le sarde, risottos, paparele in brodo og tortellini di valeggio er noen av delikatessene du ikke må gå glipp av.

Å smake på italiensk gastronomi i denne regionen i Veneto er definitivt noe av det beste du kan se og gjøre i Verona, særlig fordi det gir deg et inntrykk av hvor dypt, bredt og velsmakende kjøkkenet i denne byen er. Det finnes noen turer som er ideelle for å bli kjent med disse smakene, og dette er noen av dem.

1. Mat- og vinvandring i Verona

Jenter i vingårdene|© Armando Castillejos
Jenter i vingårdene|© Armando Castillejos

På denne gastronomiske spaserturen får du oppleve Veronas kulinariske kultur ved å vandre gjennom gatene. Du vil bli ledsaget av en ekspertguide og smake på utsøkte retter, for eksempel en typisk kake ledsaget av en italiensk espresso.

Du vil få muligheten til å nyte smaken av Valpolicella, mens du besøker en lokal vinbutikk for å lære om vinproduksjonen i regionen. I tillegg lærer du kunsten å lage tortellini, hvordan deigen bearbeides, rulles og fylles, mens du nyter noen ferske pastaprøver.

Samtidig som du utforsker italiensk gastronomi, lærer du om Veronas historie og arkitektur. Du får muligheten til å besøke den romerske arenaen og andre interessante steder. Det er en nesten personlig opplevelse, med maksimalt ti personer per gruppe, noe som gjør dette til en av de beste Verona-turene du kan ta i byen.

Detaljer av interesse

  • Pris: For denne turen må du betale rundt 85 euro per person.
  • Varighet: Turen kan vare i rundt tre og en halv time.
  • Transportmiddel: Denne aktiviteten gjennomføres til fots, men du må komme deg til startpunktet på egen hånd.
  • Fordeler med dette alternativet: Du kan velge det veganske eller vegetariske alternativet. All mat og vinsmaking er inkludert.
  • Ulempe med dette alternativet: Transport til og fra hotellet eller overnattingsstedet er ikke inkludert.

Bestill en tur for å bli kjent med Verona

2. Omvisning på vingårdene i Valpolicella og vinsmaking

Vinsmaking i en vingård|© Kym Ellis
Vinsmaking i en vingård|© Kym Ellis

På denne turen drar du til Valpolicella, et pittoresk sted med mange åser og tradisjonelle familievingårder, der du kan ta mange bilder av landskapet. Men her vil du også forstå hvorfor Valpolicella er et av de viktigste vinområdene i Italia.

Dette er en aktivitet der du får førstehånds kjennskap til hvordan viner lages og lagres. Denne opplevelsen i selskap med en profesjonell ønolog er en ideell aktivitet å legge inn i sommerprogrammet i Verona.

Etter å ha lært om denne vingårdens familiehistorie og arv, får du muligheten til å smake på de fineste vinene, som er ingen ringere enn Valpolicella, Ripasso og Amarone.

Interessante detaljer

  • Pris: Denne turen koster ca. 64 euro per person.
  • Varighet: Du må regne med å bruke minst to og en halv time på turen.
  • Transportmiddel: Du reiser med privat buss og også med tog.
  • Fordeler med dette alternativet: Besøket på vingården og det private landstedet er inkludert. Smaking av lokale oster som Monte Veronese er inkludert.
  • Ulemper ved dette alternativet: Inntak av andre måltider eller drikke som ikke er inkludert i pakken, er ikke inkludert.

3. Kurs i å lage iskrem i Verona

Iskrem med smak|© Lama Roscu
Iskrem med smak|© Lama Roscu

I løpet av dette spesialkurset hvor du lærer å lage gelato, får du smake på den utsøkte smaken av gelato, som er intet mindre enn Italias favorittdessert. En ekte italiensk kokk lærer deg hvordan du lager desserten fra bunnen av, og du får også vite hvordan sorbetto, en av de mest spesielle gelatoene, tilberedes på tradisjonelt vis.

Kokken gir deg tips om hvordan du kan praktisere de grunnleggende teknikkene for tilberedning av gelato og sorbetto for å fremheve ingrediensenes naturlige smaker. Du lærer også hvordan du velger de beste ingrediensene for den perfekte gelato, samt teknikker for pisking og pasteurisering av egg.

Før du forlater kurset, får du et gratis oppskriftshefte, slik at du kan fortsette å øve hjemme. Takket være den korte tiden du bruker på denne aktiviteten, er dette et av de beste alternativene du kan legge inn i en dagstur til Verona.

Interessante detaljer

  • Pris: For å delta på denne aktiviteten må du betale ca. € 59 per person.
  • Varighet: Kurset varer i rundt to timer.
  • Transportmiddel: Du må selv ta deg til stedet der iskremkurset finner sted.
  • Fordeler med dette alternativet: Du får en gratis oppskriftsbok. Det passer for deg som lider av matintoleranse eller allergi, du må bare gi oss beskjed på forhånd.
  • Ulemper med dette alternativet: Henting og levering på hotellet eller overnattingsstedet er ikke inkludert. Drikkepenger er ikke inkludert. Ikke lett tilgjengelig for rullestolbrukere.

4. Italiensk matlagingskurs i Verona

Person som lager pasta|©Jorge Zapata
Person som lager pasta|©Jorge Zapata

Kokken som leder kurset vil stå foran Ristori-teatret og vente på deg til avtalt tid. Du blir med ham og resten av gruppen til kjøkkenet, der du kan begynne å nyte kokkeshowet og de kulinariske smaksprøvene.

I løpet av dagen får du muligheten til å lage en rekke retter, blant annet bruschetta med tomat, en god, fersk pastarett og risotto som hovedrett.

Til slutt skal du tilberede tiramisu. All maten blir ledsaget av vin fra den nærliggende Valpolicella-regionen. Etter kurset får du et hefte med alle oppskriftene du har lært i løpet av dagen.

Interessante detaljer

  • Pris: Denne opplevelsen koster ca. 105 euro per person.
  • Varighet: Kurset kan vare i rundt 3,5 timer.
  • Transportmiddel: Du må komme deg til møtestedet på egen hånd, så du må bruke din egen bil eller ankomme med offentlig transport.
  • Fordeler med dette alternativet: Du har mulighet til å opplyse om eventuelle diettbehov når du bestiller. Aktiviteten har plass til opptil 10 deltakere.
  • Ulemper ved dette alternativet: Drikkepenger er ikke inkludert i prisen. Transport til og fra hotellet eller overnattingsstedet er ikke inkludert.

5. Vinsmaking med Amarone inkludert

Rødvin ved bordet|©Giacomo Eugeni
Rødvin ved bordet|©Giacomo Eugeni

Dette er en ideell opplevelse å inkludere blant de tingene du kan se og gjøre i Verona i julen, når det er vintersesong, dagene er regnfulle og det ikke er tilrådelig å ta en vintur utendørs. Det er et besøk på en interaktiv vinskole i Verona der du kan oppdage duften og smaken av de mest behagelige og berømte lokale vinene.

Du vil kunne smake på flere typer viner, den første vil være en tørr hvitvin, som er ingen ringere enn den herlige Soave. Deretter vil du smake på Lugana-vinen, for å forberede ganen og følge en av de mest berømte italienske smakene, som er ingen ringere enn vinen fra Valpolicella-området. Til slutt smaker du på den intense Amarone.

Interessante detaljer

  • Pris: For denne aktiviteten må du betale rundt 38 euro per person.
  • Varighet: Denne opplevelsen varer omtrent en time.
  • Transportmiddel: Denne aktiviteten finner sted på et fast sted, dit du må komme deg på egen hånd, enten med offentlig transport eller privatbil.
  • Fordeler med dette alternativet: Smaking av ulike alkoholholdige drikker er inkludert. Aperitiff er inkludert. Smakingen ledes av en ekspert på området.
  • Ulemper med dette alternativet: Transport til og fra hotellet er ikke inkludert.

6. Privat smakingstur i Verona med lokalbefolkningen

Kvinne holder gaffel med mat|© Pablo Merchán Montes
Kvinne holder gaffel med mat|© Pablo Merchán Montes

På denne turen med Veronas beste mat får du en smakebit av byens kulinariske scene, samtidig som du får innsideinformasjon om byen og dens historie, tar bilder og går rundt i det historiske sentrum. En annen måte å besøke det historiske sentrum på er for øvrig å ta en busstur i Verona.

Sammen med reiselederen besøker du symbolske kafeer, konditorier og tradisjonelle restauranter der du får smake på minst ti spesialiteter, inkludert søte drikker og salte retter, samtidig som du lærer om de mest interessante aspektene ved Veronas autentiske kjøkken.

Interessante detaljer

  • Pris: Denne turen koster ca. 113 euro per person.
  • Varighet: Opplevelsen kan vare i rundt tre timer.
  • Transportmiddel: Denne aktiviteten gjennomføres til fots, så du må ta deg til startpunktet på egen hånd.
  • Fordeler med dette alternativet: Du har mulighet til å foreslå vegetariske alternativer. Turen er privat, så det er bare du og gruppen din som deltar.
  • Ulempe med dette alternativet: Transport til og fra hotellet eller overnattingsstedet er ikke inkludert.

7. Trøffeljakt og vinsmaking

Kvinne på vandring i vingården|©Trevor Gerzen
Kvinne på vandring i vingården|©Trevor Gerzen

Denne opplevelsen er noe av det beste du kan gjøre hvis du drar til Verona på to dager, for sammen med en ekspertguide og hunden hans går du på jakt etter scorzone-trøfler, og for å gjøre det går du gjennom skog og mark rundt Verona.

Du vil nyte en kombinasjon av Amarone-vin og trøfler, mens du lærer og smaker på Valpolicellas smaker og aromaer. Smakingen finner sted på en veronesisk terrasse med vakker utsikt over Valpolicella.

Det er viktig å vite at trøffeljakten kan bli avlyst på grunn av sesongavslutning, og i så fall vil denne utflukten bli erstattet av en omvisning i vingården og kjellerne. Resten av opplevelsen forblir den samme.

Detaljer av interesse

  • Pris: Denne turen koster ca. 107 euro per person.
  • Varighet: Du kan gjennomføre denne opplevelsen på ca. to og en halv time.
  • Transportmiddel: Denne aktiviteten gjennomføres til fots, så du må selv finne veien til møtestedet.
  • Fordeler med dette alternativet: Trøffeljaktutflukten i selskap med den italienske guiden eller omvisningen på vingården er inkludert. Du kan nyte matparing med lokal mat, inkludert oster, salami, chutney og olivenolje.
  • Ulemper ved dette alternativet: Denne turen anbefales ikke for reisende med ryggproblemer eller for gravide.

8. Kurs og kulinarisk opplevelse ved Gardasjøen

Gardasjøen|©maria luisa novela
Gardasjøen|©maria luisa novela

Dette er et av de mest spesielle matlagingskursene i Italia. Du vil få en smak av tradisjonell italiensk matlaging. Du vil elske å smake på italienske spesialiteter som brød, bruschetta, antipasti, ciabatta, tagliolini, tortelloni, pasta-ravioli, risotto og dolci polenta.

Du får også smake på og lære å lage braisert rød radicchio, sopp, salami, bigoli, potetboller med svinepølse og baci di Giulietta. Kursene holdes ved Gardasjøen, som er et av de mest berømte turiststedene i Nord-Italia. Kursene er tilgjengelige mellom april og november, noe som gjør det til en av de beste tingene å gjøre i Verona i oktober.

Detaljer av interesse

  • Pris: Denne opplevelsen koster rundt 145 euro per person.
  • Varighet: Det kan ta rundt fire timer å gjennomføre denne opplevelsen.
  • Transportmiddel: Aktiviteten foregår på et fast sted, så du må selv finne veien til møtestedet.
  • Fordeler med dette alternativet: Du har mulighet til å velge et vegetarisk alternativ, bare gi oss beskjed når du bestiller. Det er en privat aktivitet, så det er bare du og din gruppe som deltar.
  • Ulemper med dette alternativet: Transport til og fra hotellet er ikke inkludert. Minimumsalder for å delta på denne aktiviteten er 14 år.

9. Smaking av olivenolje og vin

Folk smaker på olivenolje|©Fernando R. Ortega
Folk smaker på olivenolje|©Fernando R. Ortega

Dere besøker en vingård i Veronas åser. Du vil også få en guidet tur i Valpolicella, der du lærer detaljert om vinproduksjonen i regionen.

I løpet av turen får du smake på minst tre typer vin: Valpolicella, Ripasso og Amarone. Etter dette besøket går turen videre til en olivenlund og en olivenoljefabrikk.

Inne i fabrikken får du se olivenlundene og lære alle detaljene rundt dyrking og produksjon av dette treet. Etter besøket får du selvfølgelig smake på olivenoljen.

Interessante detaljer

  • Pris: Denne turen kan koste deg rundt 140 euro per person.
  • Varighet: Opplevelsen kan vare i rundt fire timer.
  • Transportmiddel: Turen foregår til fots, så du må selv finne veien til møtestedet.
  • Fordeler med dette alternativet: Alkohol og snacks er inkludert. Det er en privat aktivitet, noe som betyr at det bare er du og din gruppe som kan delta.
  • Ulemper med dette alternativet: Turen er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

10. Gastronomisk omvisning i Verona

person som skjærer pizza|© Thomas Schweighofer
person som skjærer pizza|© Thomas Schweighofer

Dette er en spasertur i sentrum av byen sammen med en guide som er ekspert på alt du bør prøve i Verona. Du lærer ikke bare om gastronomi, men også om byens kultur og historie. Du går fra restaurant til restaurant og smaker på et bredt utvalg av Veronas smaker.

Du besøker Basilica di San Lorenzo, der den gastronomiske turen starter. Der får du smake på en tradisjonell crostini og et glass lokal vin. Videre går turen gjennom Porta Borsari, der du får smake på typisk veronesisk pasta.

Basilica di Santa Anastasia er neste stopp på turen. Her spiser du et par hovedretter: Pastissada eller Polenta con soppressa. Til slutt passerer du Piazza delle Erbe, hvor du kan smake på Risino, en utsøkt veronesisk dessert. Hvis du foretrekker det, kan du smake på iskrem og avslutte med den uunngåelige espressokaffen.

Interessante detaljer

  • Pris: Denne turen koster ca. 79 euro per person.
  • Varighet: Du kan bruke rundt tre timer på denne turen.
  • Transportmiddel: Aktiviteten gjennomføres til fots, så du må selv finne veien til møtestedet.
  • Fordeler med dette alternativet: En lokal, flerspråklig ekspert følger deg på opplevelsen. Du kan diskutere eventuelle diettbehov når du bestiller.
  • Ulemper ved dette alternativet: Transport til og fra hotellet eller overnattingsstedet er ikke inkludert.

Tips for en tur fra Verona

Folk som plukker frukt|©Run 5.30
Folk som plukker frukt|©Run 5.30
  • Bruk behagelige sko til de gangene du må gå mye.
  • Spør på forhånd om du kan ta med deg barn på noen av turene.
  • Gi beskjed på forhånd om hvilke krav du har til hva slags mat du kan spise eller ikke spise.
  • Vær sulten på alle matturer, for er det noe du skal gjøre, så er det å spise.

Fordeler med å ta en guidet tur fra Verona fremfor å dra på egen hånd

Omvisning på vingården|©API abroad
Omvisning på vingården|©API abroad
  • Ta en guidet tur
  • Smak på de beste vinene og bli kjent med vingårdene.
  • Du lærer hemmelighetene bak italiensk mat
  • Du lærer å lage italienske matjuveler fra bunnen av.
  • Du vil lære om Veronas historie og kultur.
  • Ta en utflukt på egen hånd
  • Det vil være vanskeligere å lære om vingårdene og vinfremstillingsprosessen.
  • Du vil bare smake på maten, uten å kjenne historien bak den.
  • Du vil ikke lære å lage typiske italienske retter.
  • Du vil vite svært lite om byens historie og kultur.

Anmeldelser fra andre reisende

4.7
· 14 Anmeldelser
  • Z
    Z. G.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Matopplevelsen i Verona var nydelig, men flere alternativer for vegetarianere ville være ideelt.
  • V
    V. C.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Jeg nøt en utrolig kulinarisk opplevelse i Verona, hvor jeg kunne smake på utsøkte lokale retter og lære om byens matkultur.
  • D
    D. S.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Jeg elsket å prøve den lokale maten, det var en unik opplevelse. Jeg har alltid ønsket å lære mer om italiensk mat, og denne turen tillot meg å gjøre det.
  • U
    U. N.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Maten var veldig deilig, alt var vakkert. Jeg likte det veldig godt, jeg anbefaler.
  • R
    R.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Veldig bra denne tjenesten, en fryd for ganen og øynene.