Mer om: 10 Beste Matvandringer i Porto
G astronomiske utflukter regnes som en av de beste tingene å gjøre i Porto, på grunn av det store utvalget av tradisjonell mat som er tilgjengelig i byen. Du vil spise som om du var en lokal innbygger, og du vilbli overrasket over smakene, fargene og konsistensen i hver tilberedning. Hvis du er vegetarianer, veganer eller har cøliaki, kan du også finne restauranter og bakerier der oppskriftene er tilpasset dine behov.
1. Bli med på en guidet tur gjennom gamlebyen i Porto for å oppdage byens gastronomi
Hvis du vil få mest mulig ut av besøket ditt i Porto på tre dager, kan du bli med på en guidet tur i gamlebyen, som kombinerer historie og deilig mat.
Du vil oppdage et variert gastronomisk tilbud. Du møter guiden din på et avtalt sted og går til den første destinasjonen, som kan variere avhengig av hvilken tur du er med på.
Mens du går, forteller guiden deg interessante fakta om gamlebyen og historien til restaurantene, bakeriene og pølsebutikkene. Du får smake på den berømtekremkaken med kaneldryss, ledsaget av en deilig kaffe. Du får også spise krydret svinekjøtt (Bifana), torskepai, oliven, røkt kjøtt, oster og andre pølser. I tillegg får du smake på noen desserter og drikke et glass vin og et håndverksøl.
Interessante detaljer
- Pris: fra 64 € per person.
- Varighet: 4 timer (ca.)
- Transportmiddel: spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du får smake på deilig lokal mat og lære om den detaljerte historien bak hver tilberedning.
- Ulemper med dette alternativet: Turen er ikke egnet for gravide kvinner.
2. Omvisning på markedene i Porto på jakt etter smaksprøver
Portos markeder er steder med en helt spesiell sjarm, takket være den arkitektoniske stilen og lokalbefolkningens autentisitet.
Her kan du også smake på den unike smaken av byens tradisjonelle mat og produkter. Bolhão-markedet er et must på enhver gastronomisk rundtur, ettersom det er et sted med mer enn 100 års historie. Her kan du se fargerike butikkvinduer, kjenne duften avfersk mat og være i direkte kontakt med den.
Du får også smake på pølser, syltetøy, typiske tilberedninger som torskekaker, francesinha, m.m. Du får også besøkeSão Sebastião-markedet, som har fisk som sin spesialitet. Her finner du en rekke sjømatboder. Etterpå tar guiden deg med til Bom Sucesso-markedet, der du får smake på gourmetmat og tradisjonelle oppskrifter.
Interessante detaljer
- Pris: fra 70 € per person.
- Varighet: 4 timer (ca.)
- Transportmiddel: spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du vil bli kjent med den sanne essensen av Portos gastronomi på en omvisning på byens tradisjonelle markeder.
- Ulemper med dette alternativet: Aktiviteten er ikke egnet for rullestolbrukere.
3. Gastronomisk omvisning i Portos barer og tavernaer
Portos barer og tavernaer har også mye å by på når det gjelder gastronomi.
Bli med på en guidet rundturi byen og oppdag de viktigste tradisjonelle menyene som er tilgjengelige. Når du møter guiden og resten av gruppen i sentrum av byen, drar dere straks videre til destinasjonene som er satt opp for turen. Blant dem kan du besøke
T **asca da Badalhoca, Adega Rio Douro, Tapas Bar 24, Venham Mais 5, bar Aduela m.m.**D u får smake på det typiske kjøttet med stekt egg kalt prego, hamburgere, pølser, bifanas, grønn buljong og poteter med strimlet svinekjøtt i blodsaus. Du kan også smake på blant annet skinkesmørbrød, entrecôte, roastbiff og pølser. Alt sammen ledsaget av et glass portvin eller en håndverksøl.
Interessante detaljer
- Pris: fra € 85 per person.
- Varighet: 3 til 4 timer.
- Transportmiddel: spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du blir kjent med de viktigste barene og tavernaene i byen, samtidig som du oppdager aperitiffkulturen i Porto.
- Ulemper med dette alternativet: Denne turen er vanligvis ikke tilgjengelig for rullestolbrukere.
4. Det er en del av en omvisning i Portos konditorier for å smake på deres tradisjonelle desserter
Hvis du er en dessertentusiast, kan du ikke gå glipp av det store utvalget av kaker som finnes i Porto. Alt du trenger å gjøre er å ta en tur til byens kond itorier for å smake på leite creme, rabanadas, aletria, den populære Belém-kremkaken og mange andre delikatesser.
Avhengig av hvilken tur du velger, tar guiden deg med til tre eller flere konditorier: Padaria Ribeiro, Confeitaria Aliança, Padeirinha Doce, blant andre, hvor du får en ekte smaksopplevelse. Her får du smake på bakverk basert på eggekrem og andre hemmelige ingredienser.
Alle er dekorert med kanel, snøsukker, karamell, kokosnøtt og andre toppinger. Mens du går gjennom gatene i sentrum og smaker på maksimalt 10 desserter, vil du også lære om denhistoriske konteksten til hvert av preparatene og noen nysgjerrige fakta om konditoriene. Utvilsomt en aktivitet som du kan inkludere i det du kangjøre i Porto med barn. De små vil ha det gøy og lære om byens gastronomiske kultur. Etterpå kan du fortsette med andre aktiviteter sammen med familien, for eksempel å kjøpe billetter til World of Discoveries i Porto, som er et velkjent museum og en temapark.
Interessante detaljer
- Pris: fra 60 € per person.
- Varighet: 3 timer (ca.)
- Transportmiddel: tur til fots.
- Fordeler med dette alternativet: denne turen fokuserer kun på byens utvalg av tradisjonelle søtsaker.
- Ulemper med dette alternativet: drikke er ikke inkludert.
5. Ta et gastronomisk verksted i Porto og lær hvordan du lager noen tradisjonelle retter
En gastronomisk tur der du kan lære å tilberede noen tradisjonelle oppskrifter, er en god idé når du besøker Porto i løpet av to dager.
D u vil gå gjennom gatene på jakt etter ingrediensene, lage og smake på hvert måltid. I løpet av denne opplevelsenvil guiden foreslå en rekke tradisjonelle måltider: tripas à moda do Porto, caldo verde, papas de sarrabulho, bacalao fritters, pudim, arroz doce, rabanadas, blant andre.
Du kan velge hva du vil ha, og deretter går du straks på supermarkedet og til en lokal hage for å plukke friske grønnsaker. Deretter drar du hjem til guiden for å lage mat. Dere tilberederforretter med røkt ost og oliven. Dere skal også lage en hovedrett, salat og en deilig dessert.
Etterpå nyter dere måltidet med et glass vin, og dere kan fortsette med andre aktiviteter: shopping, elvecruise med Oport eller et fadoshow i byen, blant annet.
Detaljer av interesse
- Pris: fra €47 per person.
- Varighet: 3 timer og 30 minutter (ca.)
- Transportmiddel: tur til fots.
- Fordeler med dette alternativet: Turen inkluderer ikke henting og levering på hotellet, så du må gjøre det på egen hånd.
- Ulemper med dette alternativet: Du lærer bare å lage tradisjonelle oppskrifter.
6. Gratis tur for å bli kjent med den vegetariske og veganske maten som Porto har å by på
I Porto finner du vegetariske og veganske restauranter som du kan besøke på en gratis om visning.
Dette er ideelt hvis du ikke er kjøtteter eller bare har lyst til å prøve noe annerledes under ditt besøk i Porto i 4 dager eller mer. Du får kontakt med en lokal guide, som tar deg med til et utvalg av vegetariske og veganske restauranter, vanligvis Galeria de Paris,O Oriente no Porto, Da Terra, Duas de Letras osv.
Han vil også fortelle deg om historien til noen av monumentene, gatene og torgene du går forbi. Du får smake påsalater, grønnsaks- eller belgfruktsuppe, ris, tofu, seitan, grønnsaker, cous-cous og mye mer. Det finnes også desserter som kokos-, banan- eller sjokoladepudding, pinjekjerner og mandelkaker, som du kan servere sammen med kaffe eller te. Og hvis du vil prøve japansk gastronomi i Porto, er Lapa Maki, med vegetarisk og vegansk sushi, et must å besøke.
Interessante detaljer
- Pris: fra 25 € per person.
- Varighet: 2 timer og 30 minutter (ca.)
- Transportmiddel: spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du blir kjent med byens vegetariske og veganske restauranter og deres viktigste oppskrifter.
- Ulemper med dette alternativet: tips er ikke inkludert.
7. Besøk Afurada-området og nyt en gastronomisk sjømattur
Et guidet besøk i Afurada-området for å smake på regionens mangfold av fisk og sjømat er et godt alternativ blant de tingene du kan gjøre i Porto om sommeren eller andre årstider.
Her kan du nyte smakene fra havet og nyte naturen. Turen starter med henting i sentrum avPorto eller direkte på hotellet.
Etterpå drar dere sammen med en spesialisert gastronomisk guide til Afurada, som ligger bare noen få minutter fra sentrum. Når dere ankommer kystbyen, spaserer dere langs de brosteinsbelagte gatene, mens dere går til restaurantene som spesialiserer seg på sjømat. Vedfoten av gatene kan du se sardiner og sjømat, torsk og annen fisk som tilberedes på grillen, og som du kan smake på. Du kan også spise de emblematiske bolinhos eller torskekaker.
Interessante detaljer
- Pris: fra 70 € per person.
- Varighet: 4 timer (ca.)
- Transportmiddel: buss og spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du får smake på sjømatdelikatesser, se vakker natur og lære mer om den fargerike landsbyen Afurada.
- Ulemper med dette alternativet: Denne turen er ikke egnet for vegetarianere.
8. Bli med på en glutenfri gastronomisk tur i Porto
Hvis du har cøliaki, bør du vite at det finnes restauranter og kafeer i Porto som serverer glutenfri mat.
Du kan nyte søt og salt mat og til og med drikke en øl uten frykt. Denne turen er vanligvis tilgjengelig hele året, så du kan legge den inn i reiseruten din når du besøker Porto i en hvilken som helst måned. Du får med deg en lokal guide som gir deg interessante historiske fakta om byen, samtidig som han tar deg med til de planlagte destinasjonene:
- Kafeteriaen Com Cuore har etbredt utvalg av glutenfrie måltider, og tilbyr blant annet bifanas og terter.
- Deilige hjemmelagde burgere på Tasquinha Do Caco. Du kan også ledsage måltidet med en øl. Begge spesialitetene er glutenfrie.
- Sjømat, desserter og en privilegert utsikt over elven Douro på restauranten Terra Nova, som har keltisk tema og ligger i Ribeira.
- Alle slags tilberedninger laget med sopp og bokhvetemel på Endovélico.
Interessante detaljer
- Pris: fra 30 € per person.
- Varighet: 3 timer (ca.)
- Transportmiddel: spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du kan nyte gastronomien i Porto uten å bekymre deg for helsen din på grunn av gluten i noen av ingrediensene.
- Ulemper med dette alternativet: kjæledyr er ikke tillatt, med mindre de er assistansedyr.
9. Nyt en gastronomisk påsketur under besøket ditt i Porto
Hvis besøket ditt i Porto faller sammen med april måned, er den gastronomiske påsketuren et godt alternativ for å bli kjent med tilberedningene som folk i Porto har spist i årevis under denne verdensomspennende feiringen, som er typisk for kristendommen. Aktiviteten finner vanligvis sted påflere restauranter i byen, enten i det historiske sentrum, i Ribeira eller i landsbyene i nærheten.
Når du melder deg på turen, kan du derfor velge det området som passer deg best. Uansett vildu møte den lokale guiden på et forhåndsavtalt sted.
På denne måten vil du begynne å besøke de etablerte destinasjonene: Adega do Conde, A Loja dos Pastéis de Chaves, Oporto Bakery, A Sandeira, Mercearia das Flores, blant andre. I løpet av turen vil dusmake:
- Bacalhau mantecatom, en tilberedning av torsk med løk, melk og smør.
- Bacalhau dos solteiros, tilberedt med hvitløk, melkekrem, løk og parmesanost.
- Delikatesser fra havet, som reker paulista eller luanda og fylt blekksprut, som er oppskrifter med en tydelig kolonial innflytelse.
- Folar da Páscoa, et deilig søtt rundstykke.
Detaljer av interesse
- Pris: fra 25 € per person.
- Varighet: 3 timer (ca.)
- Transportmiddel: spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du vil bli introdusert til påskens kulinariske tradisjoner under ditt besøk i Porto i april.
- Ulemper med dette alternativet: ingen henting og levering på hotellet.
10. Smak på måltider i Porto på et budsjett
Denne turen viser deg hvilke restauranter og konditorier i byen der du kan smake på de mest populære måltidene for alle lokale, men med et redusert budsjett fra 7 euro.
Du vil bli overrasket over det enorme utvalget av spesialiteter som tilbys. Sammen medguiden du har fått tildelt for dette kulinariske eventyret, vandrer dere rundt i Portos hovedgater på jakt etter alle slags smaksprøver:
- Ulike tilberedninger med innmat, på A cozinha do Manel.
- Desserter og lokale retter på Taberna Santo Antonio.
- Francesinhas på Café Santiago.
- Blekksprut og fisk, på restauranten A tasquinha.
- Charcuterie-tallerkener på A Lareira.
Det finnes også andre restauranter, konditorier og kafeer som du kan besøke i løpet av turen, avhengig av hvilken del av byen du befinner deg i.
Interessante detaljer
- Pris: fra 65 € per person.
- Varighet: 3 timer (ca.)
- Transportmiddel: spasertur.
- Fordeler med dette alternativet: Du blir kjent med de billigste restaurantene med en utmerket tradisjonell meny.
- Ulemper med dette alternativet: Vin-, øl- eller kaffesmaking er vanligvis ikke inkludert.
Tips for en gastronomisk rundtur i Porto
Gastronomiske utflukter er svært populære turistaktiviteter i Porto, og du kan gjøre dem når som helst i uken, om morgenen, ettermiddagen og til og med ved solnedgang. Alt avhenger av hvilket selskap du har kontakt med. Uansett må du følge noen tips for å få en vellykket tur.
- Ta på degbehagelige sko, siden denne typen turer vanligvis foregår til fots rundt i byen.
- Ikke sinei til noen smaksprøver, og oppdag ulike smaker, dufter og konsistenser. Du vil bli overrasket over det gastronomiske mangfoldet i byen.
- Spis små biter, for du kommer til å prøve nye smaker (krydret, salt, søtt), og noen av dem kan være for sterke for ganen din. Prøv å venne deg til krydringen i tilberedningene, slik at du kan nyte hver smaksprøve.
- Noter degtilberedningene, kanskje du får lyst til å gjenskape en søt eller salt oppskrift når du kommer hjem.
Hva kommer jeg til å se på denne typen gastronomiske utflukter i Porto?
De gastronomiske turene i Porto tilbyr en omvisning i byens forskjellige restauranter, konditorier, bakerier og kafeer, slik at du kan nyte et bredt utvalg av tradisjonell mat, desserter og til og med viner. Ved å gjøre denne typen aktiviteter får du muligheten til åoppdage historien bak hver av tilberedningene. Du får også høre anekdoter om restaurantene og byen generelt.
Alt dette takket være veiledning fra en spesialisert kulinarisk guide.