Beste Pintxos i Bilbao

Pintxos, som spanske tapas kalles i Baskerland, er et svært viktig element i den lokale gastronomien og en grunnleggende del av kulinarisk turisme i Bilbao. Jeg skal fortelle deg om de beste i byen, slik at du kan få et bedre inntrykk av smakene du finner i denne vakre byen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

Det tar 10 minutter å lese

Beste Pintxos i Bilbao

Pintxos | James Blatchley-Asfa

Å gå ut og utforske byen gjennom dens restauranter, barer og tavernaer er noe av det beste du kan se eller gjøre i Bilbao. Samtidig er pintxos et kulinarisk element som du vil se i hvert eneste besøk du gjør på restauranter som spesialiserer seg på baskisk mat, eller til og med i andre mer moderne og abstrakte etablissementer.

Med dette i tankene vil jeg i denne publikasjonen gi deg all informasjonen du trenger å vite for å nyte de beste pintxosene i Bilbao. Jeg vil også fortelle deg om egenskapene som definerer opplevelsen av å besøke hver og en av disse pittoreske og velkjente restaurantene. De har blitt sanne skatter av den kulturelle identiteten til den største byen på kysten av Baskerland.

1. Baste's fylte blåskjell

Fylte blåskjell| ©BiCT
Fylte blåskjell| ©BiCT

Baste er en restaurant som innkapsler alt du forventer av en typisk baskisk ta verna i det historiske kvartalet i Bilbao. Den ligger i hjertet av byens pintxo-barrute, bare et par meter fra det baskiske museet og i gågaten Muñoz Maria Kalea. Det er et av de viktigste stoppene på noen av de beste gastronomiske turene i Bilbao, og det er ingen tvil om at de fylte blåskjellene er en hovedperson i det gastronomiske repertoaret på dette stedet.

Det er preget av å være en restaurant med sjenerøse porsjoner, en ganske festlig atmosfære og en veldig tradisjonell og ganske baskisk kulinarisk tilnærming. Derfor er disse blåskjellene, kjent som mojojones, vanligvis fylt med forskjellige smaker. Den med béchamelsaus med paprika, stekt tomat og panert i mel er en av favorittene til lokale spisesteder. De ledsages vanligvis av en regional hvitvin, enten fra Baskerland selv eller fra La Rioja.

Det er ikke et luksuriøst etablissement, og det er heller ikke for turistifisert, men lidenskapen som folk i Bilbao føler for denne retten er en perfekt representasjon av hva pintxos er for dette samfunnet. I tillegg til hvor gøy det kan være for deg å starte en omvisning i byen for å nyte det beste av dem alle.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** Baste er åpen tirsdag til søndag fra 9 til 1. Det betyr at det kan være et sted for en frokost midt på morgenen eller en kveld ute for å drikke og spise fylte blåskjell i beste baskiske kyststil.

Bestill de beste gastronomiske turene i Bilbao

2. Noen få midler på Bodega Joserra

Joserra vingård| ©Xerardo P
Joserra vingård| ©Xerardo P

Den beskjedne Bodega Joserra ligger i det geografiske sentrum av det historiske sentrum av Bilbao, i den berømte gaten Cantón Alejandro de la Sota. Det er en typisk tasca, uten for mye atmosfære og med mye takknemlighet for lokalbefolkningen, der stedets virkelige hovedperson er produktene. Blant dem er det som for mange av byens gastronomieksperter er smørbrødet par excellence, medio con bonito y divisa.

Dette stedet er praktisk talt hundre år gammelt og var opprinnelig et salgssted som søkte om skjenkebevilling etter å ha fått en bot for sin tradisjon med å servere vin til kundene. Husk at dette stedet handler om smørbrød , med alt tenkelig fyll som lend, chorizo, skinke, sardinillas og ansjos. Så det er en utmerket idé å ta en øl inne under besøket ditt og nyte en autentisk pintxo-opplevelse i Bilbao.

Faktisk gjør den interessante enkelheten til dette stedet det til et hyppig innslag i Bilbaos mest gastronomiske gastronomiske turer. For sannheten er at midlene til Bodega Joserra er et historisk element i gastronomien i området med de syv gatene i Bilbao.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** denne rimelige og beskjedne bodegaen åpner vanligvis dørene fra 8 til 23. Denne rutetabellen gjelder fra mandag til lørdag i både høysesong og lavsesong, ettersom publikum på dette stedet hovedsakelig består av lokalbefolkningen fra Bilbao.

Bestill den originale gastronomiske gourmetturen i Bilbao

3. En omelett i Concha-1-spillrommet

Tortilla i Bilbao| ©DEPINTXOS
Tortilla i Bilbao| ©DEPINTXOS

Noen ganger finnes den beste maten på de mest uvanlige stedene du kan forestille deg. Salón de Juego Concha-1 passer denne beskrivelsen, for selv om det ikke er en restaurant i ordets strengeste forstand, er det fortsatt det beste stedet å spise en god omelett i baskisk stil i Bilbao. Dette stedet ligger utenfor gamlebyen i Bilbao, da det ligger på den andre siden av elven i General Concha Street, et par meter fra den berømte Plaza de Moyúa.

Tortillaene kommer i forskjellige smaker, med sopp, txaka, skinke og ost, serranoskinke og et par andre lignende ingredienser. Imidlertid er den tradisjonelle potet den beste av dem alle, og det er den som har gjort dette stedet til et sted det er verdt å besøke når du tenker på de beste pintxosene i Bilbao.

Husk at utseendet på plateringen er veldig rustikk og uforsiktig, i beste stil med en taverna eller en spillehall der smaken på maten som serveres har mye mer relevans enn skjønnheten i tilberedningen. Når du besøker dette stedet, vil du faktisk legge merke til at de fleste av de tilstedeværende bare er der for å smake på disse berømte omelettene som har blitt et mytisk element i Bilbaos kulinariske scene.

Ikke bekymre deg for barnas opptak, da dette er en trygg og familievennlig plan som hører til aktivitetene å se og gjøre i Bilbao med barn. Jeg anbefaler deg imidlertid å gå på ettermiddagen i tilfelle det er et spill om kvelden som vil gjøre deltakerne for begeistret og endre atmosfæren på stedet.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** dette stedet er åpent hver dag i uken fra 7 til 13. Dette gjør det å prøve denne omeletten til en god idé til frokost, lunsj og til og med middag.

4. Tradisjonelle trekanter på El Eme

El Eme| ©Jose Miguel Ferrera
El Eme| ©Jose Miguel Ferrera

Rett ved sidenav spille hallen ligger et annet etablissement med mat som er like enkel og like viktig for Bilbaos kulinariske identitet. Dette er Eme, og det er i utgangspunktet en veldig konvensjonell sandwich- og pintxo-restaurant. Den har trekanter som har vunnet hjertene og ganene til lokalbefolkningen.

Det er en sandwich laget av brødskiver fylt med skinke og salat, som er en veldig typisk matbit som så langt ikke har noe spesielt med seg. Alt endres når de legger til den hemmelige sausen som skiller disse trekantene fra enhver annen sandwich i byen. Det er så deilig at det har blitt en tradisjon for spisesteder å prøve å gjette hvilke ingredienser som er inkludert i den.

Dette etablissementet har mer enn et halvt århundre med historie, og trekantene har vært en av stjernene på menyen siden begynnelsen. Dette er grunnen til at El Eme ofte er inkludert blant pintxo-turene i Bilbao som fokuserer på historien til dette samfunnet og blir fortalt av en autentisk lokal.

Ikke føl deg upassende hvis du finner ut at du vil spise mer enn én trekant på besøket ditt. En annen flott tradisjon er å sette seg ned og bestille et tårn til hver person ved bordet og se hvem som klarer å spise det hele uten å be om noe å ta med seg.

Interessante detaljer:

  • Åpningstider: El Eme ønsker besøkende velkommen fra mandag til lørdag fra 10 til 21. Av denne grunn anbefales det at du ikke forlater denne berømte pintxoen som et midnattsalternativ, vel vitende om at restauranten ikke vil være åpen som andre steder på denne listen.

Pintxos, mat og historietur i Bilbao med en lokal innbygger

5. Eggs Mollets i Gure Toki

Mollets egg| ©juancarlos68
Mollets egg| ©juancarlos68

På Plaza Nueva i Bilbao ligger Gure Toki, en av de mest kjente restaurantene på byens mest avantgardistiske gastronomiske scene. Pintxo-baren er ikonisk i turistområdet Casco Viejo, og det er derfor du alltid vil legge merke til at det er et relativt overfylt sted på uvanlige tider av dagen.

Tilbudet er preget av å tilby ganske forseggjorte gourmetretter i miniatyr, noe som gjør haute cuisine tilgjengelig i det praktiske pintxo-formatet. Samtidig er alle oppskriftene en kombinasjon av tradisjonelle elementer fra baskisk mat med mer moderne ingredienser importert kulturelt fra andre deler av verden.

Ribbe, ostekake og torsk er noe av det du bør prøve fra menyen til Gure Toki. Mollet-eggene er imidlertid et av hovedtrekkene som skiller dette stedet fra andre steder i byen. De består av en bolle med pos jerte vaktelegg med sopp, poteter og idiazábalostkrem.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** Gure Toki er åpen hver dag i uken unntatt onsdager fra kl. 10 til 23. Søndager er også et unntak, da de bare er åpne til kl. 16.00.

Kjøp en gastronomisk tur på høyt nivå i Bilbao

6. Chorizos a las llamas i Baibacoa

Chorizo i brann| ©cyclonebil
Chorizo i brann| ©cyclonebil

Baibacoa er et annet av de stedene som ikke er spesielt kjent innen turistscenen, men det klarer å skille seg ut blant de sanne kjennerne av steder som har de beste pintxos i Bilbao. Det ligger på Plaza Miguel de Unamuno i de geografiske grensene til Casco Viejo og kjennetegnes av sitt kjøkken som spesialiserer seg på sopp, sopp og regionale chorizos.

Pintxos de txorizo al infierno del botxo er husets store klassiker og lages med chorizos som stekes i en tradisjonell gryte med alkohol og rom. Dette betyr at de til slutt blir satt fyr på med en synlig flamme som skaper et svært underholdende skue for de lokale gjestene.

Sopp i skjærsilden og txapi a la gloria er andre favoritter på Baibacoa-menyen, og i likhet med chorizo a las llamas ledsages de vanligvis av et glass hjemmelaget vin. Den særegne autentisiteten til dette upretensiøse, uhøytidelige og ujålete stedet har gjort det til et viktig stopp for sultne deltakere på noen av de beste turene i Bilbao.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** Baibacoa er åpent tirsdag til lørdag fra 11.00 til 23.30. Det er også åpent på søndager, men bare til kl. 15.30.

Få de beste turene i Bilbao

7. Mauriske Pintxos i Melilla og Fez

Melilla og Fez Bar| ©Juan Jose Lopez
Melilla og Fez Bar| ©Juan Jose Lopez

På Calle Iturribide like utenfor gamlebyen ligger pintxo-baren Melilla y Fez. Dette er et etablissement som spesialiserer seg på omeletter i alle tenkelige stiler og smaker. Den mauriske lammepintxoen er imidlertid det som plasserer dette beskjedne etablissementet blant de beste av Bilbaos gastronomiske tilbud. Oppskriften har vært like fengslende i mer enn 50 år.

Pintxos med torsk, tunfisk med løk og mørbradbiff er andre retter som kan gjøre et godt inntrykk på menyen til denne baren. Husk at å sette seg ned for å unnslippe varmen og drikke en øl på et sted med disse dekorative funksjonene er en av de eldste tradisjonene blant tingene du kan se eller gjøre i Bilbao om sommeren.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** Åpningstidene til denne baren endres gjennom uken. På fredager og lørdager åpner de kl. 12.00, stenger kl. 15.00, åpner igjen kl. 18.00 og stenger kl. 01.00. På mandager holder de stengt, og fra tirsdag til torsdag fremskynder de stengetiden til kl. 23.00.

8. Txangurro au gratin på El Globo

El Globo Bar| ©Julia Amengual
El Globo Bar| ©Julia Amengual

Txangurro er en tradisjonell oppskrift på baskisk gastronomi som gjennom årene har blitt et udiskutabelt referansepunkt når det gjelder en virkelig representativ pintxo. Det er strimlet ed derkoppkrabbekjøtt, som i dette tilfellet serveres i tapas-porsjoner. De fra baren El Globo på Calle de la Diputación er de beste i byen for mange lokale matkritikere.

Denne oppskriften er en grillet matbit og er derfor en av de beste pintxo-preparatene for ekte sjø matfans. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du være glad for å vite at denne baren har en bred nok pintxo-bar til at du kan prøve andre av Bilbaos mest typiske pintxo-oppskrifter.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** Mandag til torsdag er de åpne fra 9 til 23. Fredager fra 9 til midnatt og lørdager fra 11 til midnatt. Dette gjør det til et godt sted å spise etter å ha deltatt på noen av Bilbaos beste nattelivsturer.

Bestill en kveldstur i Bilbao

9. Et utvalg av ansjos på Basaras

Ansjos| ©encantadíssim
Ansjos| ©encantadíssim

Du kan ikke snakke om de beste pintxosene i Bilbao uten å referere til ansjos, og spesielt Basaras ansjos er den mest delikate og spesielle i byen. Av denne grunn har de blitt et sted med mye betydning for lokalbefolkningen.

Denne tavernaen er ganske beskjeden og har virkelig blitt et anbefalt reisemål innen den lokale gastronomiske scenen på grunn av personligheten til eierne som tar seg av stedets faste klientell. I tillegg til ferskheten og kvaliteten på ansjosene, hovedpersonene på denne menyen.

Hvis du har lyst til å fortsette å nyte denne sjømaten, kan du starte en turistrute gjennom noen av de beste landsbyene rundt Bilbao. Siden dette er et ganske typisk måltid i baskiske kulinariske vaner.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** Basaras Tavern åpner dørene fra kl. 12.00 til 23.00 fra onsdag til lørdag. På søndager stenger de dørene kl. 16.00, og resten av dagene har de en halv dags pause fra kl. 16.00 til 19.00.

10. En pintxo med mørbradbiff i den berømte Berton-baren

Sirloin Pintxo| ©Rodrigo Ramirez
Sirloin Pintxo| ©Rodrigo Ramirez

Med en bred kombinasjon av innendørs og utendørs bord, ligger den berømte Bar Berton i Calle Jardines. Dette stedet er kjent for sine vakre omgivelser, for kvaliteten på hovedrettene, men fremfor alt for den utrolige smaken av pintxos, hvorav mørbrad er en stor komponent.

Txapelas med vaktelegg og medaljonger med foie gras er to pintxo-oppskrifter som inneholder mørbrad og ikke må gå glipp av hvis du bestemmer deg for å besøke dette hyggelige etablissementet. Rabas er en annen berømt pintxo på dette etablissementet, og de fleste alternativene tilbys med piquillopaprika som tilbehør.

Detaljer av interesse:

  • Åpningstider**:** denne tavernaen med tradisjonell musikk under moderne gjenoppfinnelser er åpen hver dag i uken fra 9 til midnatt. Det finnes filialer, men beliggenheten i Calle Jardines er den mest kjente av alle.