Hvor du kan spise under dagsturen til Brugge
Hvis du planlegger en tur til Brugge og ikke vil overlate noe til tilfeldighetene, bør du legge merke til hvor og hva du kan spise mens du er i byen.
Når du drar til Brugge, er det alltid en belgisk meny som venter på deg. Om vinteren bør du oppsøke de varmeste stedene og de mest hjertelige rettene for å unnslippe kulden. Ta en god øl til å skylle ned måltidet med, og uansett hva du gjør, ikke dra uten en bit av sjokoladen.
Hvis du har bestilt en utflukt til Brugge fra Brussel, har du tid til å velge en restaurant, nyte de mest typiske rettene og føle deg som en belgier. Jeg hjelper deg med å velge slik at du drar herfra med den beste smaken i munnen.
1. Den klassiske belgiske suppen for å holde kulden ute
Hvis du besøker Belgia i de kaldeste månedene av året, vil du ha lagt merke til at temperaturene er ganske lave. For at kulden ikke skal legge en demper på besøket ditt, trenger du et godt, varmt måltid som hjelper deg å komme til krefter igjen.
Og da finnes det ikke noe bedre enn en klassisk belgisk suppe ledsaget av godt brød og de typiske krutongene (eller krutongene). På Soup finner du akkurat det du leter etter, og det til en uslåelig pris. Dagens suppe koster rundt 6 €, og hvis du vil ha en halv sandwich til, koster hele menyen 9,50 €.
I tillegg er de raske og supervennlige, så du kommer til å forlate stedet med en følelse av å være oppfrisket og ivrig etter å fortsette å utforske Brugge og bli kjent med gatene og menneskene der.
2. Den beste belgiske frokosten får du på Tattie's, og du kan spise den når som helst på dagen
Juice, croissanter, ristet brød, alle typer te og kaffe? Hvis du er en av dem som liker frokost som ingen andre, vil du ikke ha noe imot å stikke innom Tattie 's når som helst på dagen og spise en brunsj etter eget ønske.
Stedet er veldig lite, det kunne ikke vært koseligere, og det er en belgisk favoritt (bare se på kjærligheten de får i anmeldelser på internett!).
Spesielt bør nevnes rundstykkene, som bakes på stedet hver dag av den kjærlige eieren. Unn deg selv å "spise frokost" på Tattie's når somhelst... Er ikke frokosten dagens viktigste måltid?
3. Gourmetfisk, kjøtt og vin på Réliva: Brygges mest delikate økologiske restaurant
Réliva er et stort ord: Her finner du en meny med naturlige produkter av høy kvalitet, en supervariert meny og utsøkt service.
S tillheten i gaten der restauranten ligger vil få deg i riktig stemning: På Réliva snakker alle lavt, stedet er vakkert og maten er deilig. Er ikke dette den beste oppskriften på en god meny på turen til Brugge?La personalet gi degråd (de er alle lokale), og de vil anbefale deg de ferskeste produktene for sesongen. Det er så godt at det svir i fingrene, tro meg!
4. Vaflene på Chez Albert trenger ingen introduksjon!
Belgia er også stedet å spise søtsaker, og vafelen er den belgiske kongen. Du finner tusenvis av steder i Brussel og Brugge som står klare til å tilberede en god vaffel med all kjærlighet i verden, men hvis du vil prøve en av de beste, bør du gå til Chez Albert.
Min favoritt vil alltid være den med jordbær og fløte (og selvfølgelig god belgisk sjokolade). Et tips? Finn en liten benk med utsikt over et torg eller en kanal som har stjålet hjertet ditt, og ikke nøl med å sette deg ned en stund og nyte den, mens du ser på horisonten og menneskene som går forbi. Det blir garantert et av høydepunktene på turen.
5. Smak på et deilig øl på Le Trappiste
Hvis du planlegger en reise til Belgia, vil du, enten du liker det eller ikke, ende opp med å smake (og nyte) belgisk håndverksøl (jeg visste ikke engang at det fantes så mange forskjellige ølsorter!).
Sommer som vinter vil en god, kald øl varme deg, spesielt hvis du drikker den på Le Trappiste. Denmiddelalderske tavernaatmosfæren (som er 800 år gammel!!!) og de vakre steinmurene og buene vil få deg til å reise tilbake i tid, glemme hva klokken er og nyte en god øl slik belgierne gjør det.
De har også en nettbutikk og en vakker samling av øl på flasker og bokser i ulike former og farger som du vil ønske å ta med deg hjem i kofferten (selv om de allerede er tomme!).
6. Spis blåskjell på Poules Moules
Hvis du vil leve som en belgier i noen dager, må du spise som en belgier. Og det betyr at du må unne deg blåskjell når du besøker Belgia. Etter å ha prøvd flere steder, er min favoritt utvilsomt Poules Moules.
Stedet kunne ikke vært mer autentisk, både inne og på den koselige terrassen. Du kan ikke bare bestille blåskjell, men også all slags sjømat (igjen, få alltid råd fra personalet), og du kommer ikke til å gå derfra uten å slikke deg om fingrene.
Du kan kombinere dem med dagens suppe og selvfølgelig med pommes frites (ja, ja, du leste riktig). I Belgia er enhver unnskyldning (og meny) en god unnskyldning for å spise pommes frites.
7. Pommes frites kan også være gourmet, på The Potato Bar
I tråd med den dypt rotfestede belgiske tradisjonen er det tid for de anerkjente pommes fritesene. Hvis du vil ha det beste (for når det gjelder pommes frites, finnes det flere typer), ikke nøl og gå til The Potato Bar.
Her finner du et industrielt sted som er klar til å få deg til å sikle etter hver eneste delikatesse: Krokettene og hamburgerne er de beste, og pommes fritesen, som serveres med pålegg du velger fra menyen, vil ikke la deg være likegyldig. Du kan også prøve destekte eggene deres. Du skal tross alt gå rundt i Brugge hele dagen, og da er det vel greit å hoppe over dietten for en dag?
8. Den beste belgiske sjokoladen på The Old Chocolate House
Og den siste plassen i rangeringen, fordi det beste alltid spares til slutt, er dagens søte finale. Det går ikke en dag i Belgia uten at du blir fristet til å nippe til en av sjokoladebutikkene.
Når du er i Brugge, kan jeg anbefale The Old Chocolate House, der sjokoladen og søtsakene er perfekt utstilt i vitrineskap og på delikate hyller, og du vildrømme om å ta med deg alt sammen hjem. Og jeg klandrer deg ikke. Benytt anledningen til å ta med deg noen sukkerholdige suvenirer hjem for å overraske familie og venner når du kommer tilbake fra reisen.
Presentasjonen lever mer enn opp til smaken. Jeg kan imidlertid ikke love deg at sjokoladen kommer med hjem uten at du har spist den først!