De 10 beste crêperiene i Paris
Crêpes er en typisk fransk rett som er kjent over hele verden. I dette innlegget finner du de beste crêperiene i Paris.
Hvis du reiser til Paris, kan du ikke gå glipp av autentiske crêpes. Denne internasjonalt berømte retten er kjent for sin allsidighet, ettersom den kan spises med et bredt spekter av produkter. Enten de er salte eller søte. En deilig og billig rett som du bare må prøve.
Hvis du har kommet til dette innlegget, vil du sikkert vite hvilke crêperier som er de beste i Paris. Kanskje du vil bli kvitt søtsuget og prøve en autentisk crêpe, eller kanskje du har lyst til å ta en rundtur i Paris for å velge den beste restauranten i Paris
Du finner et mangfold av dem, fra de minste gatebodene til tradisjonelle gamle crêperier eller mye mer moderne og stilige steder. Legg merke til det!
1. La Crêperie Bretonne
På Crêperie Bretonne Crêperie Bret onne finner du de mest tradisjonelle og kanskje deiligste crêpes i Paris. I denne lille, koselige restauranten kan du prøve de typiske søte og salte variantene, samt deres glutenfrie versjoner laget av 100 % bokhvete.
De har en veldig original meny med svært spesielle varianter som tar deg ut over det vanlige. Den deilige oppskriften har vært en familietradisjon i 80 år. En hemmelig oppskrift som får håret til å reise seg. I tillegg finner du på menyen et stort og variert utvalg av drinker og cider som kelnerne vil anbefale deg med mange kriterier.
Interessante detaljer
- Hvordan komme dit: Du finner den på 56 Rue Du Montparnasse. Det er også en restaurant som overraskende nok har lengre åpningstider enn gjennomsnittet i Paris.
- Åpningstider: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra 11.45 til 15.00 og fra 18.00 til 23.00, og på lørdager og søndager fra 11.45 til 23.00. På onsdager er dette creperiet stengt.
- Gjennomsnittspris: La Bretonne gir mye for pengene. Crêpesene er store, fyldige og deilige og koster rundt € 12. Jeg lover at du ikke vil bli skuffet!
- Jeg anbefaler: Crêpe L'épiphanie med knasende skorpe, hjemmelaget blåbærsyltetøy, vaniljeis og kremfløte - enkelt og godt!
2. Crêperie Suzette
Et annet godt alternativ for en deilig crêpe i Paris er Crêperie Suzzette. Denne restauranten, som har vært åpen i over 10 år, tilbyr en omfattende meny med de beste søte og salte crêpes, og du vil ikke vite hvilken du skal velge!
I tillegg til det store utvalget av crêpes finner du ulike salater, iskrem og til og med en drikkemeny med melk eller naturlige fruktshakes. Fra mandag til fredag (unntatt på helligdager) finner du dessuten en daglig fast meny til under € 10 der du kan velge mellom en salt og en søt crêpe, inkludert drikke. Et ideelt sted å gå hvis du for eksempel reiser til Paris med barn.
Interessante detaljer
- Hvordan komme seg dit: Det finnes flere steder i Paris, men jeg anbefaler deg å gå til den som ligger i 24 Rue des Francs Bourgeois. Den ligger like ved Notre Dame-katedralen, og er den første av dem alle.
- Åpningstider: Du finner den åpen alle dager i uken. Åpningstider: Mandag til fredag fra 12.00 til 15.00 og fra 19.00 til 22.30 og i helgene fra 12.00 til 22.30.
- Gjennomsnittspris: Crêperie Suzette er ganske billig. Du kan få en deilig salt crêpe fra ca. 6 euro eller en søt crêpe fra ca. 5 euro. Prisen øker avhengig av hvor mange produkter du velger.
- Jeg anbefaler: Prøv galette provençal med fersk sopp, emmentalerost og provençalsk saus.
3. Breizh Café Le Marais
Dette creperiet er den elegante versjonen av å spise de beste crêpes. Breizh Café har en Michelin-stjerne og byr på et bredt utvalg av smaker og konsistenser som er en gourmetrestaurant verdig. Du finner også butikker og et hotell på området. Breizh Cafés magi av smaker har nådd Japan - tenk hvilket nivå det er på!
Alle ingrediensene er økologisk sertifiserte og av ypperste kvalitet og kommer fra de beste leverandørene. Du finner de beste tradisjonelle crêpes og galettes, samt de mest innovative kombinasjoner og utførelser. Menyen byr også på gourmetforretter som østers og et utvalg av de beste ciderne som passer til rettene.
Interessante detaljer
- Veiendit: Du finner Breizh Café Le Marais i Rue Vieille du Temple 109, like i nærheten av et av de beste museene i Paris: Picassos nasjonalmuseum. Her kan du spise en crêpe eller galette etter å ha tilbrakt dagen med å beundre det prestisjetunge museet og nyte kunsten.
- Åpningstider: Åpent alle dager i uken fra kl. 10.00 til 20.00.
- Gjennomsnittspris: Prisen per person er overkommelig, tatt i betraktning den høye kvaliteten på ingrediensene og rettene. Du finner crêpes og galetter fra rundt 6 euro for de enkleste. De spesielle crêpesene koster fra rundt 10 euro.
- Jeg anbefaler: Crêpe med posjerte fersken, bringebærsaus, vaniljeis og fersk mynte.
4. Crêperie Bretonne Fleurie fra L'Épouse Du Marin
Dette sjarmerende og koselige lille stedet med sjøfartsatmosfære serverer deilige crêpes og galettes. Selv om stedet har tre etasjer, er det alltid fullt, og det er vanskelig å komme inn uten å legge merke til folkelivet. Utvalget er ikke så stort, men produktene er deilige, og det er en fornøyelse å smake på crêpes og deretter fortsette ruten. Du kan alltids ta en sykkeltur. En behagelig måte å komme seg raskere til alle severdighetene på.
Crêpes og galettes kan fremheves, og du bør vite at deigen er veldig trofast mot den tradisjonelle, og du vil elske den. De søte crêpes er også et must fordi de er så velsmakende. Jeg anbefaler å bestille geitost-, bacon- og egggaletten, den er kjempegod. Til dessert foreslår jeg at du bestiller Gwen Ha Du, du vil like sjokoladesausen og vaniljeisen. Jeg foreslår at du prøver kaffen og cideren deres.
Prisene er svært rimelige. De varierer fra ca. 3 € for den enkleste varianten, en crêpe med smør, til de mer spesielle variantene med flere produkter til ca. 11 €.
Interessante detaljer
- Veibeskrivelse: 67 Rue de Charonne, parallelt med Boulevard Saint Germain. Du kan spise lunsj her etter å ha besøkt for eksempel den eldste kirken i Paris: benediktinerklosteret Saint Germain.
- Åpningstider: Du kan gå dit alle dager i uken fra kl. 12.00 til 14.30 og fra kl. 19.00 til 23.00. De stenger ikke noen dager i uken, så benytt turen til å bestemme deg for å gå dit!
- Gjennomsnittspris: Prisene er svært rimelige. De varierer fra rundt 3 euro for den enkleste crêpen med smør til de mer spesielle variantene med flere produkter til rundt 11 euro.
- Jeg anbefaler: Pærecrêpe med vaniljeis, salidou og mandler.
5. Crêperie Josselin
Hvis du vil prøve autentiske, hjemmelagde crêpes i Paris, kan du gjøre det på en rekke steder. Men det er alltid noen få som skiller seg ut, og mange anbefaler Crêperie Josselin. Det er et søtt, lite sted med en personlig sjarm som ikke vil etterlate deg likegyldig. Det er verdt å merke seg at selv om det alltid er fullt på grunn av suksessen, vil du føle deg like komfortabel som om du var hjemme.
Rettene er mange og slett ikke overdådige. Deigen til galettes og crêpes er tradisjonell med sin karakteristiske smørsmak, som seg hør og bør. Menyen har så mange varianter at du ikke vet hvilken du skal velge. Betjeningen er rask, så hvis du har det travelt, men vil spise en deilig crêpe, er dette stedet for deg!
De har også en fast meny der du kan få en galette og en crêpe med drikke for rundt 12 €.
Interessante detaljer
- Slik kommer du deg dit: Du finner creperie Josselin i 67 Rue du Montparnasse. Ligger i gangavstand fra Luxembourg-hagen.
- Åpningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 11.30 til 23.00 på det tidspunktet du ønsker, da de ikke stenger midt på dagen. Stengt på mandager på grunn av personalets hvile.
- Gjennomsnittspris: Josselins priser er ganske rimelige og økonomiske. Du kan spise en galette for rundt 10 euro og en søt crêpe for rundt 7 euro. Hvis du vil drikke en deilig cider, koster en flaske rundt 8 euro.
- Jeg anbefaler: Prøv galetten med fikenmarmelade, ost og bacon - et fantastisk valg av kontraster!
6. La Petite Crêperie
Dette crêperiet i sentrum av Paris er et annet godt alternativ for en deilig crêpe. Her kan du spise mens du nyter det yrende folkelivet i de parisiske gatene, eller mens du beundrer de utrolige maleriene og bildene av kunstnere på veggene. Et varmt og lyst sted fullt av farger som får deg til å føle deg veldig vel.
På menyen finner du flere typer crêpes som skiller seg ut med sine tematiske navn. Selv om det ikke er så mange alternativer, vil du kunne finne vegetariske alternativer hvis det er det du er ute etter. Hvis du ønsker et glutenfritt alternativ, kan du velge en crêpe laget av bokhvete, og du kan tilpasse ingrediensene etter eget ønske. Forretter som salater er det nok av, og det er ganske mange av dem.
Det er verdt å merke seg den raske og vennlige betjeningen. Du kan også få en typisk parisisk meny med galette + crêpe og drikke for rundt 13 euro.
Interessante detaljer
- Veiendit: Du finner La Petite Crêperie i 85 Rue Albert, like ved den ene siden av Seinen. Det er også like i nærheten hvis du vil besøke katakombene i Paris.
- Åpningstider: Restauranten er åpen mandag til lørdag fra kl. 11.30 til 15.00 og fra 19.00 til 23.00.
- Gjennomsnittspris: Prisene er relativt normale. Du kan spise en galette for rundt 12 euro, og til dessert kan du bestille en crêpe for rundt 6 euro.
- Jeg anbefaler: Hvis du er av den vågale typen, bør du prøve galetten med montbeliardpølse, urtepoteter, emmentaler, konfitert løk, egg og pepperrotkrem.
7. La Crêperie des Canettes
Dette crêperiet i Paris er en skikkelig hit. Crêpesene er kjempegode, og du kommer til å elske dem! Selv om stedet er veldig lite og koselig, vil du elske det. Dessuten bør du vite at det er et sted som besøkes av lokalbefolkningen, og det er jo et pluss, ikke sant?
Du finner mange typer galettes og crêpes på menyen, med fisk, kjøtt, grønnsaker, ost, demest tradisjonelle crêpes ... Du vil få problemer med å velge mellom så mange varianter, for deer alle deilige! Vegetariske alternativer er også tilgjengelig på forespørsel.
Interessante detaljer
- Veien dit: Dette crêperiet ligger bare noen få gater fra Luxembourg-palasset og hagene. Som navnet antyder, finner du det i Rue des Canettes 10.
- Åpningstider: Alle dager fra mandag til lørdag fra kl. 11.30 til 23.00, uavbrutt.
- Gjennomsnittspris: Dette er et anbefalt sted i området, bortsett fra at prisene er svært rimelige på grunn av kvaliteten og beliggenheten. Du kan spise de mest klassiske crêpes fra € 5, og de mest "eksklusive" koster fra € 8.
- Jeg anbefaler: Hvis du elsker ost, bør du prøve Roquefort-galetten med valnøtter og crème fraîche.
8. Crêpe de Brocéliande
På La crêpe de Brocéliande, som har holdt åpent siden 1982, tilberedes de beste tradisjonelle crêpes med de beste produktene og på en så økologisk og naturlig måte som mulig. Du kan smake på galetter og crêpes laget på bokhvete eller hvete, med eller uten garnityr, på den mest konvensjonelle måten.
Servitørene anbefaler de beste alternativene for både crêpes og drikke. De utmerker seg også med rask service og vennlig betjening. Du finner et bredt utvalg på menyen, og de har også brett og produkter til å ta med seg. Det er et lite sted, slik det er vanlig på parisiske restauranter. Så jeg anbefaler at du bestiller bord, ellers må du vente.
Prisene er svært rimelige og ligger omtrent på samme nivå som andre creperier av samme kvalitet. Prisene varierer fra ca. 8 € til 16-17 € for de mest spesielle og utsøkte crêpes.
Interessante detaljer
-
Veien dit: Dette creperiet ligger i Rue des Trois Frères 15, bare noen få skritt fra den berømte I love you-veggen. Et godt sted å gå etter en spasertur i de parisiske gatene.
-
Åpningstider: Onsdager, torsdager og fredager fra kl. 12.00 til 15.00 og fra kl. 19.00 til 22.30, lørdager fra kl. 12.00 til 23.00 og søndager fra kl. 12.00 til 22.00, med gjennomgående åpningstider på mandager og tirsdager.
-
Gjennomsnittspris: Prisene er svært rimelige og ligger omtrent på samme nivå som andre creperier av samme kvalitet. Prisene varierer fra ca. 8 euro til 16-17 euro for de mest spesielle gourmet-crepes.
-
Jeg anbefaler: Prøv den confiterte løkgaletten med eple, bacon, egg og ost - nydelig!
9. Au Petit Grec
På dette creperiet kan du smake på noen av de kanskje beste crêpes i Paris. De påstår at de har de mest smakfulle og sunneste crêpes, selv om det kan høres ironisk ut. Men ja, det er et faktum på grunn av de ferske råvarene og alle næringsstoffene de inneholder.
Den knasende konsistensen vil ikke la deg være likegyldig, og munnen din kommer til å løpe i vann! Det er et veldig lite sted der du må stå i kø på grunn av mengden mennesker som er kjennere av crêpes og galettes, men det er vel verdt det! Men hvis du foretrekker det, kan du bestille den til å ta med deg og spise den mens du fortsetter å besøke de beste bydelene i Paris.
Du vil bli overrasket over de mange variantene av galetter og crêpes du finner. Og jeg må si at jeg synes prisene er veldig lave i forhold til hvor velsmakende de er.
Interessante detaljer
-
Hvordan komme seg dit: Det er to steder i Paris hvor du kan prøve Au P'tit Grecs crêpes. Det ene ligger i 68 Rue Mouffetard, like ved Panthéon i Paris, og det nyåpnede stedet ligger i 9 Rue Victor Cousin, mellom Panthéon og Luxembourg-hagen.
-
Åpningstider: Begge er åpne fra mandag til søndag fra kl. 11.00 til kl. 20.30 non-stop.
-
Gjennomsnittspris: Fra det mest klassiske og tradisjonelle til det mest spesielle. Prisene varierer fra ca. 3 euro til ca. 10 euro for salte galetter og fra 2 euro for søte crêpes. Ganske billig, ikke sant? Gå dit, og ikke la dem fortelle deg om det!
-
Jeg anbefaler: Siden dette er et sted der du kan lage dine egne crêpes, bør du ikke overdrive. Sjokoladecrêpes med kokos og banan er kjempegodt!
10. Chez Nicos
Dette stedet er perfekt hvis du vil ha en rask crêpe. Stedet er, som de fleste av dem, veldig lite, og du kan vente på å få sitte inne, men jeg anbefaler at du bestiller den med deg og fortsetter å utforske Paris' gater mens du spiser en deilig crêpe eller galette.
Chez Nicos har et bredt utvalg av søte og salte crêpes, så mange at du ikke har noe valg! Hvis det er én ting som skiller seg ut ved dette crêperiet, så er det størrelsen. Så store at det virker som om du ikke kan spise opp, men likevel vil du ikke kunne slutte å spise! Dessuten kan du legge inn en bestilling og få den levert dit du ønsker, hvis du foretrekker det. I tillegg til søte og salte crêpes finner du et bredt utvalg av Paninnis på menyen, i tilfelle du har lyst på litt forandring.
Interessante detaljer
-
Veiendit: Chez Nicos ligger på 44 Rue Mouffetarda, noen få gater fra Panthéon i Paris.
-
Åpningstider: Dette creperiet har de lengste åpningstidene av alle alternativene jeg har listet opp i denne guiden. Det er åpent alledager i uken fra kl. 10.00 til 02.00. Perfekt hvis du får lyst på en crêpe i Paris om natten og vil spise en crêpe i siste liten!
-
Gjennomsnittspris: Prisene her er ganske rimelige, vanligvis ikke mer enn ca. 7 €, både for søte crêpes og salte galetter. Ganske billig for det du får for pengene.
-
Jeg anbefaler: Alle alternativene fra dette crêperiet er gode, ettersom du også kan lage crêpes etter eget ønske og legge til hva du vil. Uansett hva du bestiller, er det et godt alternativ.
Hvorfor bør du spise på et crêperie?
Som du kanskje vet, er crêpes en av de viktigste rettene i fransk gastronomi, som også er kjent over hele verden. Du har sikkert latt deg sjarmere av dem mange ganger og hatt lyst til å lage dem selv, ikke sant? Det er en enkel, deilig og svært allsidig rett som du kan spise med et utall forskjellige produkter, enten de er søte eller salte.
Hvis du besøker Paris, bør du derfor ikke gå glipp av muligheten til å prøve en autentisk crêpe eller galette. I Paris finner du dessuten et crêperie for hver eneste meter, på grunn av det store antallet steder som lager dem. Jeg tror ikke du klarer å velge bare ett sted, så du bør nok ta en smaksprøvetur og velge det beste etter dine kriterier - det er det beste du kan gjøre! Nyt turen og spis masse crêpes!
Tips til å velge det beste crêperiet i Paris
Det finnes ikke noe sett med tips om hvordan man velger bedre eller dårligere. Jeg må bare si at hvis du er i Paris, vil du smake de beste crêpes. Den tradisjonelle oppskriften er unik, og hvert sted lager den på sin egen måte, men du vil sjelden bli skuffet. Det jeg kan fortelle deg, er at det beste en crêpe skal ha, er å være gjennomstekt.
Det er flere ting å huske på. I Frankrike er de fleste crêpes, og for det meste også de fleste galettes (salte crêpes), vanligvis laget av bokhvete- eller hvetede-deig. Først og fremst må en crêpe smake smør. Hvis den har den smaken, er det et av de viktigste kjennetegnene på en autentisk fransk crêpe.
For det andre skal crêpen være knasende når du spiser den. Hvis den ikke har den konsistensen, eller hvis den er myk eller seig, er det ikke en ekte crêpe.
Det var alt for denne guiden til de beste crêperiene i Paris. Jeg har valgt ut de beste stedene for deg, og jeg håper du liker dem og ikke blir skuffet - nyt Paris og crêpes!