Kokkekurs ved Comosjøen

Det er ikke bare luksus og vakker natur, ved Comosjøen kan du også lære å gjenskape italiensk gastronomi. Jeg skal vise deg noen av de beste matlagingskursene.
Kokkekurs ved Comosjøen

Mer om: Kokkekurs ved Comosjøen

Fra å lære å lage tradisjonell italiensk pasta til å begynne å oppleve smaken av polenta, er matlagingskursene en utmerket måte å lære litt mer om den gastronomiske tradisjonen og kulturen ved Comosjøen og Lombardia-regionen.

I hver av disse opplevelsene vil du lære å gjenkjenne og gjenskape tradisjonelle smaker i selskap med en ekspertkokk. Du vil også smake på alle kreasjonene dine og smake på noen av de beste vinene i Lombardia. Gastronomiske opplevelser som du ikke kan gå glipp av blant de beste tingene å se og gjøre i Lago di Como.

1. Gastronomisk klasse guidet av en profesjonell kokk på Bellagio

I et matlagingskurs| ©Tuscany Cooking Class
I et matlagingskurs| ©Tuscany Cooking Class

I dette møtet med det italienske kjøkkenet vil du lære hemmelighetene til den autentiske gastronomien fra en lokal kokk som vil lære deg alt du vil vite fra sitt hjemmekjøkken. For denne opplevelsen vil du besøke en tradisjonell villa som ligger ved bredden av Com osjøen.

I løpet av praksisperioden vil du lære å lage et bredt utvalg av forretter, pasta og kjøttretter, den sterkeste av regionens gastronomi. Etterpå får du muligheten til å smake på dine egne hjemmelagde kreasjoner. Samtidig vil du kunne nyte den gode lokale vinen, og til slutt vil du smake på en deilig italiensk dessert.

Kokken vil gi deg alle tipsene og teknikkene du trenger for å lære å håndtere en komplett italiensk matmeny. Dessuten er denne pedagogiske opplevelsen tilpasset alle nivåer.

Interessante detaljer

  • Pris: for å delta i denne opplevelsen må du betale rundt 260 euro per person.
  • Varighet: det kan ta opptil 3 timer å fullføre opplevelsen.
  • Transportmidler: Opplevelsen gjennomføres på ett sted, men du må selv ta deg til møtepunktet.
  • Fordelermed dette alternativet: en profesjonell kokk vil følge deg gjennom hele matlagingskurset. Bruk av alle økologiske og sesongbaserte ingredienser er inkludert. Du vil kunne ta med deg et oppskriftshefte med oppskriftene du har lært.
  • Ulempermed dette alternativet: transport til og fra overnattingsstedet er ikke inkludert, men du kan be om denne tjenesten.

Bestill et matlagingskurs med en profesjonell kokk

2. Privat matlagingskurs ved Comosjøen fra Milano

Tramisu| ©Karen Neoh
Tramisu| ©Karen Neoh

Med denne aktiviteten må du ta hensyn til at for å komme til Comosjøen, må du lande på Milan Malpensa lufthavn, og du må nødvendigvis gjøre en overføring til Comosjøen, dette er en opplevelse som jeg anbefaler deg å ta med i reiseruten din, så snart du ankommer denne regionen Lombardia.

I dette tilfellet, for å gå fra Milano til Como, vil du gå ombord på toget og deretter dra til regionen Blevio med ferge. Når du kommer dit, vil du starte klassen med å lære den sanne italienske matlagingsstilen i en heldags privat opplevelse.

Etterpå, i selskap med en profesjonell kokk, vil du kunne tilberede en full meny med to retter, en hovedrett og en dessert: hjemmelaget pasta og tiramisu. På slutten av kurset får du muligheten til å nyte dine egne kreasjoner og smake på tradisjonell italiensk vin.

Rett etter at du er ferdig med å dele måltidet, kan du ta en spasertur i Como før du returnerer til hotellet eller overnattingsstedet ditt.

Interessante detaljer

  • Pris: du må betale rundt 320 euro for å nyte denne opplevelsen.
  • Varighet: det er en heldagstur som kan vare i rundt 7 timer.
  • Transportmidler: transport med tog og ferge fra Milano er inkludert.
  • Fordelermed dette alternativet: alt materialet som skal brukes i løpet av timen er inkludert. Måltidssmaking og støtte fra den profesjonelle kokken er også inkludert. Du vil kunne ta med deg oppskriftene hjem for å praktisere det du har lært. Det er privat, noe som betyr at bare du og gruppen din deltar.
  • Ulempermed dette alternativet: denne turen har et minimum antall personer per bestilling og gjennomføres i grupper på 2 til 4 personer.

Bestill transport fra flyplassen til Como

3. Pasta Love: Pasta og tiramisu klasser i små grupper i Como

Å lage pasta| ©Joy
Å lage pasta| ©Joy

Denne opplevelsen finner sted hjemme hos en lokal innbygger i Como, hvor du kan lære å lage fersk pasta og en ekte klassisk, håndlaget tiramisu. Dette er et intimt matlagingskurs for ikke mer enn 12 personer, så oppmerksomheten er praktisk talt personlig.

Midt i klassen vil den lokale fortelle deg alle triksene for å rulle fersk pasta for hånd, som er en del av den italienske tradisjonen. Han vil også hjelpe deg med å lage et par retter mens han lærer deg og forteller deg anekdoter om kulturen og gastronomien i Lombardia-regionen.

Kokken som vil veilede deg i klassen din vil være en cesarino, det vil si en type kokk som bevarer sin stil med håndverksmessig matlaging veldig bra, og opprettholder tradisjonene i Lombardias regionale mat. Med det gastronomiske utvalget av denne opplevelsen, kan denne klassen godt rangere som en av de beste tingene å gjøre i Lago di Como.

Detaljer av interesse

  • Pris: du kan oppleve denne opplevelsen for omtrent 110 euro per person.
  • Varighet: kurset varer i ca. 3 timer.
  • Transportmiddel: denne turen finner sted hjemme hos en Cesarino, så du må komme deg dit på egen hånd, enten med privatbil eller offentlig transport.
  • Fordelermed dette alternativet: du vil alltid bli ledsaget av en ekspertkokk. Alt du trenger inne på kjøkkenet vil også være inkludert.
  • Ulempermed dette alternativet: Det er ikke en rullestolvennlig opplevelse. Transport til lokalet er ikke inkludert.

Gjør en aktivitet i Lago di Como

4. Privat matlagingskurs med lunsj eller middag inkludert

Smaking av vin| ©Ashley Zakem
Smaking av vin| ©Ashley Zakem

I denne private klassen lærer du å tilberede klassiske retter fra Lombardia-regionen, i selskap med kokken Cesarina som ikke bare vil invitere deg hjem til seg for å lære å lage mat i milanesisk stil, men også få deg til å føle deg som hjemme.

Blant rettene du vil tilberede er polenta, kjøttboller, risotto og osso bucco. Til dessert vil du glede deg over tilberedningen og smakingen av den tradisjonelle tiramisu. Det beste med denne opplevelsen er at når du er ferdig med å lage mat, vil du kunne nyte og dele måltidet med vinparinger og i selskap med alle de andre deltakerne.

Detaljer av interesse

  • Pris: Du kan delta på dette matlagingskurset for ca. 135 euro per person.
  • Varighet: kurset kan vare i rundt 3 timer.
  • Transportmidler: denne aktiviteten finner sted på ett sted, så du må komme deg til møtestedet på egen hånd, enten med privatbil eller offentlig transport.
  • Fordelermed dette alternativet: ingrediensene er inkludert for å tilberede menyen med forskjellige retter, som du vil kunne smake sammen med røde og hvite viner fra Lombardia. Du vil få et forkle og en handlepose på slutten av timen.
  • Ulempermed dette alternativet: transport til og fra møtestedet for opplevelsen er ikke inkludert.

5. Pasta Fresca i et praktisk matlagingskurs med en lokal i Como

Rissoto| ©Sarah Stierch
Rissoto| ©Sarah Stierch

Hvis det er én ting som kjennetegner Lombardia, er det mengden og variasjonen av deilige retter. Polenta og risotto er et par perler som aldri blir utelatt fra listen over de beste italienske matrettene, og de vil være to av rettene du vil kunne lage i løpet av dette kurset, i tillegg til den utsøkte ferske pastaen.

I denne praktiske matlagingskursopplevelsen vil en kokk hjelpe deg med å oppdage de best bevarte hemmelighetene for å lage fersk pasta som de autentiske italienske "nonnas". I tillegg kan du stille alle spørsmål og nysgjerrigheter du måtte ha om tilberedningen av hver rett.

Midt i tilberedningen av pastaen vil læreren din lære deg teknikkene for å tilberede og rulle ut "sfoglia", som ikke er noe annet enn butterdeig. Du vil også lære hvordan du kutter den og fester sausen din. Selvfølgelig vil du få muligheten til å nyte det du har laget, så det er en aktivitet du bør gjøre selv om du besøker Lago di Como på en dag.

Interessante detaljer

  • Pris: For å oppdage smakene i Como må du betale rundt 140 euro per person.
  • Varighet: Du kan bruke rundt 3 timer på dette matlagingskurset.
  • Transportmidler: Det foregår på et bestemt sted, men du må ankomme på egen hånd, enten med privatbil eller offentlig transport.
  • Fordelermed dette alternativet: alle materialer er inkludert, samt selskap av en profesjonell kokk.
  • Ulempermed dette alternativet: Det er ikke en rullestolvennlig opplevelse. Transport til og fra hotellet eller overnattingsstedet er ikke inkludert.

6. Matlagingskurs i Bellagio pluss besøk til Villa Melzi

Villa Melzi i Bellagio| ©. Ray in Manila
Villa Melzi i Bellagio| ©. Ray in Manila

I denne "Cook with a view"-opplevelsen får du muligheten til å lage mat i en av de vakreste og mest populære landsbyene ved Comosjøen, som er ingen ringere enn Bellagio. I løpet av kurset vil kokken lære deg å lage ravioli, tagliatelle og til slutt vil du kunne lage en tradisjonell dessert.

Det beste med å lage mat på dette stedet er at du under hele kurset også kan nyte utsikten over innsjøen og fjellene rundt Comosjøen. Det er en multikulturell opplevelse fordi du også får sjansen til å sitte ved et stort bord sammen med kokken for å praktisere italiensk.

Du vil lære de hemmelige oppskriftene på pastadeig og triksene for å gjøre den enda bedre. Disse matlagingskursene er ideelle for deg hvis du ikke har noen erfaring. Etter å ha tilberedt de italienske rettene, kan du besøke hagene til Villa Melzi. For å sette enda mer pris på besøket, vil jeg inkludere denne aktiviteten blant de beste tingene å gjøre i Como om sommeren.

Interessante detaljer

  • Pris: du må betale rundt 250 euro per person.
  • Varighet: det vil ta deg rundt 4 timer å oppleve denne opplevelsen.
  • Transportmidler: denne opplevelsen finner sted på ett sted, men du må selv ta deg til møtestedet.
  • Fordelermed dette alternativet: transport tilbake til overnattingsstedet ditt er inkludert i prisen.
  • Ulempermed dette alternativet: drikke og ekstra måltider er ikke inkludert, bortsett fra de som er inkludert i programmet.

7. Matlaging på Bellagio med kjøkkensjef Luigi Gandola

Matlagingskurs| ©jbdodane
Matlagingskurs| ©jbdodane

I løpet av dette matlagingskurset vil du ikke bare lære å lage noen retter, men du vil også bli kjent med omfanget av den kulinariske arven i Como og den nordlige delen av Lombardia. Dette praktiske kurset i Bellagio vil være annerledes fordi det tar deg med inn på kjøkkenet til en familierestaurant i regionen.

Du vil tilberede en god pastarett fra bunnen av, mens en profesjonell kokk følger deg og lærer deg alt du trenger å vite. Etterpå får du sjansen til å smake på kreasjonen din, alt sammen på en utendørs terrasse, så det er et flott alternativ å gjøre om sommeren, i stedet for å inkludere det blant tingene du kan se i Lago di Como om vinteren.

Etter endt kurs får du, i tillegg til sertifikatet, en oppskriftsbok og en flaske hjemmelaget olivenolje i gave. Du vil også motta et forkle som en gave for din deltakelse i aktiviteten.

Interessante detaljer

  • Pris: du kan få denne opplevelsen for rundt 260 euro.
  • Varighet: det vil ta deg rundt 4 timer å fullføre opplevelsen.
  • Transportmiddel: Du vil bli transportert med ferge til og fra overnattingsstedet ditt.
  • Fordelermed dette alternativet: inkluderer noen gratis gaver som en oppskriftsbok, et forkle og en flaske hjemmelaget olivenolje. Transport til og fra overnattingsstedet er også inkludert.
  • Ulempermed dette alternativet: måltider og drikke er ikke inkludert annet enn det som er beskrevet i pakken. Aktiviteten er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

8. Opplæring i pizzabaking i Como

Hjemmelaget pizza| ©Andy Rogers
Hjemmelaget pizza| ©Andy Rogers

Gjennom denne hjemmelagde pizzaklassen vil kokken som vil være læreren din lære deg hvordan du tilbereder denne tradisjonelle retten på en håndverksmessig måte og bare bruker ferske ingredienser. Opplevelsen er praktisk talt personlig fordi du ikke vil ha mer enn fem klassekamerater under opplæringen.

Du vil elske måten den profesjonelle bakeren underviser på , fordi han alltid er uformell og vennlig. Mens du tilbereder pizzaen, kan du nyte et glass vin og en husets salat.

Du vil også glede deg over å lære om ingrediensene av høy kvalitet som brukes til å tilberede pizzaen, hvorav de fleste er kjøpt fra lokale produsenter. Selvfølgelig vil du til slutt sette deg ned for å nyte pizzaen du har tilberedt med egne hender.

Interessante detaljer

  • Pris: denne opplevelsen har en omtrentlig pris på 150 euro per person.
  • Varighet: du vil tilbringe rundt 2 timer inne på kjøkkenet.
  • Transportmidler: denne opplevelsen finner sted på ett sted, så du må komme deg til møtepunktet på egen hånd, med offentlig eller privat transport.
  • Fordelermed dette alternativet: Du kan velge vegetarisk alternativ, men du må gi oss beskjed når du bestiller.
  • Ulempermed dette alternativet: drikke og måltider er ikke inkludert, bortsett fra de som er beskrevet i pakken.

9. Privat pastakurs hjemme hos en Cesarina med smaksprøver i Como

Å lage pasta| ©Jorge Zapata
Å lage pasta| ©Jorge Zapata

Pasta er dronningen av italiensk mat, så i dette matlagingskurset vil du lære å tilberede den sammen med en Cesarina, som vil hjelpe deg med å oppdage dine elteferdigheter og tilberede denne italienske delikatessen.

Dette er en privat klasse, så du vil kunne spørre læreren din om alt du vil og trenger mens du lager mat. Du vil lære hemmelighetene og historien til regionens mest elskede pastaretter.

Interessante detaljer

  • Pris: du kan betale omtrent 160 euro per person for opplevelsen.
  • Varighet: Du vil tilbringe omtrent 3 timer i matlagingskurset.
  • Transportmiddel: Du må komme deg til møtestedet på egen hånd, med privatbil eller offentlig transport.
  • Fordelermed dette alternativet: Dette er et privat kurs, noe som betyr at bare du og gruppen din deltar. Oppskriftene og kokkens akkompagnement er inkludert. Smaking med vin og kaffe er også inkludert.
  • Ulempermed dette alternativet: transport til og fra hotellet eller overnattingsstedet er ikke inkludert.

10. Ostekurs og ostesmaking med kokken Luigi Gandola

Smaking av ost| ©Susan Sones
Smaking av ost| ©Susan Sones

Denne aktiviteten er en av de mest spesielle av matlagingskursene fordi du vil lære å lage noen av de tradisjonelle produktene fra Comosjøen. Kokken Luigi Gandola vil lære deg hvordan du tilbereder bestefarens og farens osteoppskrift.

I tillegg til å lære å lage disse to typene ost, vil du lære å lage det spesielle Como-smøret, som er typisk for denne regionen og som følger med mange av de typiske rettene i italiensk gastronomi.

Interessante detaljer

  • Pris: denne aktiviteten har en omtrentlig pris på 280 euro per person.
  • Varighet: du kan bruke rundt 4 timer på denne aktiviteten.
  • Transportmidler: du må komme deg til dette stedet på egen hånd, enten med privatbil eller offentlig transport.
  • Fordelermed dette alternativet: du kan ta med barnevogner. Alt du skal bruke på kjøkkenet er inkludert.
  • Ulempermed dette alternativet: det anbefales ikke for personer med noen form for matintoleranse eller allergi. Drikke og måltider er ikke inkludert i denne opplevelsen, bortsett fra de som er spesifisert i pakken. Transport til og fra overnattingsstedet er ikke inkludert.

Tips for å delta i et matlagingskurs

Matlagingsgruppe| ©Lisa Fotios
Matlagingsgruppe| ©Lisa Fotios
  • Sørg for å finne ut om du har noen matallergier og gi beskjed til kursholderen før du melder deg på denne typen kurs.
  • Vær veldig sulten på hver av matlagingsavtalene, fordi du må smake på forberedelsene dine.
  • Spør læreren din om du kan ta med deg barn slik at de kan delta i undervisningen.
  • Bruk behagelige klær, sko og bestikk - husk at du vil være på kjøkkenet og at det er en sjanse for at du kan få noen av ingrediensene på deg.

Anmeldelser fra andre reisende

4.5
· 4 Anmeldelser
  • C
    C. O.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Matlagingskurset var en unik opplevelse, jeg lærte mye, men det hadde vært bedre om gruppen var mindre slik at jeg kunne samhandle mer med kokken.
  • G
    G. R.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Matlagingskurset var en utrolig opplevelse, jeg lærte å lage pasta og tiramisu på en morsom og autentisk måte, absolutt anbefalt!
  • P
    P. X.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Jeg elsket å lære å lage pasta og tiramisu, det var en unik opplevelse. Jeg har alltid ønsket å lage italienske retter, og denne klassen lærte meg mye.
  • M
    M. I.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Klassen var den beste, jeg lærte å lage pasta og tiramisu som smaker fantastisk. Jeg vil aldri glemme denne opplevelsen, den er verdt hver euro!