Matvandringer i Venezia

Hvis du tenker på å ta en tur til kanalbyen, kan du ta en titt på disse matturene i Venezia. Jeg foreslår både guidede og selvstyrte turer.
Matvandringer i Venezia

Andre populære aktiviteter i Venezia

Mer om: Matvandringer i Venezia

Italiensk gastronomi er kjent over hele verden. En av de beste byene når det gjelder mat er Venezia. Serenissima er en by kjent for sine osterier og bacari, to typer uformelle etablissementer hvor du vil bli kjent med den virkelige venetianske kulturen.

I denne artikkelen vil jeg fortelle deg om de beste matturene i Venezia. Du finner alt fra private turer til byens beste etablissementer til gruppeturer, samt andre som du kan ta uavhengig. Hvis du er matelsker og har flere dager å reise, anbefaler jeg at du tar de fleste turene jeg foreslår.

1. Privat gastronomisk omvisning i Venezia

Lasagne med fisk| ©Ariane
Lasagne med fisk| ©Ariane

Jeg starter denne listen over de beste matturene i Venezia med en av de mest etterspurte. Denne aktiviteten har utmerkede rangeringer fra brukere, noe som ikke er overraskende med tanke på dens egenskaper. På denne kulinariske turen i Venezia vil du kunne smake på de beste delikatessene i byens gastronomi. Dessuten er denne opplevelsen helt personlig, og tar hensyn til din smak og mulige behov.

Turen vil bli ledet av en spesialisert lokal guide. Gjennom hele aktiviteten vil du smake på 10 typiske venetianske måltider, inkludert både desserter og drikke. Som om ikke det var nok, er det også mulighet for en vegansk meny for de som følger et vegansk kosthold. Det første du må gjøre er å fylle ut et skjema der du gjennom en rekke spørsmål gir guiden beskjed om hva du foretrekker. Etterpå vil eksperten lage et utvalg av retter. Som jeg nevnte tidligere, inkluderer menyen både drinker, som espressokaffe eller venetiansk cocktail, og oppskrifter, som den deilige fiskelasagne, gelato eller stekt sandwich.

En annen stor fordel med denne private gastronomiske turen i Venezia er at du, i tillegg til å glede ganen din, vil kunne se noen av de viktigste severdighetene i byen. Turen starter på Campo Manin og slutter på Via del Scaleter. Når det gjelder avbestillingsregler, vil du motta full refusjon hvis du avbestiller bestillingen 24 timer i forveien.

Interessante detaljer

  • Pris: prisen for denne private gastronomiske omvisningen i Venezia er 185 euro, inkludert drikke.
  • Varighet: denne omvisningen i regionens gastronomi varer omtrent tre timer.
  • Transportmiddel: turen er til fots, slik at du kan se noen av de viktigste stedene i byen.
  • Fordeler med dette alternativet: den største fordelen med denne aktiviteten er at den er helt personlig tilpasset, noe som gjør den ideell for de som trenger spesielle menyer.
  • Ulemper med dette alternativet: Den største ulempen er at det ikke er tilgjengelig for rullestolbrukere, selv om det er barnevognvennlig.

Bestill din gastronomiske tur

2. Gastronomisk gruppetur med gondoltur

Smaking av Prosecco-vin| ©Melissa Wang
Smaking av Prosecco-vin| ©Melissa Wang

Det andre alternativet jeg foreslår er en gastronomisk gruppetur. Du vil vanligvis dele denne opplevelsen med 11 andre personer. På denne måten er det en liten gruppe, noe som alltid er mer praktisk. Under turen vil du smake på de lokale produktene i Venezia, for eksempel de berømte vinene. Du vil gjøre alt dette under den personlige oppmerksomheten til en lokal guide som er spesialisert i emnet.

Blant delikatessene du vil smake er de typiske vinene i regionen, lokale desserter og berømte salte tapas. I tillegg vil guiden fortelle deg om de viktigste kuriositetene i de forskjellige oppskriftene du smaker. På samme måte vil han også gi deg verdifulle råd om de mest anbefalte restaurantene i byen, samt andre typiske retter du bør prøve. Denne opplevelsen vil hjelpe deg på de resterende dagene av turen i Venezia, og redde deg fra skuffelse.

Opplevelsen inkluderer også en tur i en tradisjonell gondol traghetto, slik at du vil kunne oppleve hele essensen av Venezia (hvis du vil vite alt om gondol turer, les denne artikkelen). Underveis vil den lokale guiden din fortelle deg den nysgjerrige historien til denne viktige italienske byen. Turen starter ved Campo della Maddalena og slutter ved Campo San Bortolomio. Som tilleggsinformasjon av interesse er assistansedyr, for eksempel førerhunder, tillatt. Også, hvis du er uheldig nok til å ha aktiviteten på en regnfull dag, vil du ha muligheten til å planlegge om eller få full refusjon.

Detaljer av interesse

  • Pris: Denne gastronomiske gruppeturen har en totalpris på rundt 99 euro. I tillegg er avbestilling gratis.
  • Varighet: den gastronomiske turen jeg foreslår varer to og en halv time, inkludert gondoltur.
  • Transportmiddel: opplevelsen er til fots, bortsett fra turen langs Venezia-kanalen.
  • Fordeler med dette alternativet: den største fordelen med denne turen er at den inkluderer en gondoltur, noe som gjør den til en veldig komplett opplevelse. I tillegg vil du også motta interessant informasjon om byen Venezia.
  • Ulemper med dette alternativet: Hvis jeg må fremheve en ulempe, er det minst fordelaktige med denne turen at den gjøres i en gruppe. Selv om det ikke er en stor gruppe, tilbyr den en mindre personlig opplevelse enn private turer.

Bestill en mattur i Venezia

3. Besøk den berømte Hard Rock Café i Venezia

Hard Rock Café| ©Magda Ehlers
Hard Rock Café| ©Magda Ehlers

I de forrige alternativene foreslo jeg en omvisning i hele byen. Denne gangen anbefaler jeg en tur som består av et besøk til den berømte Hard Rock Café i Venezia, en av de beste etablissementene i byen. Denne aktiviteten er flott hvis du skal være i byen i flere dager og du allerede har smakt de mest typiske rettene i italiensk gastronomi.

Den består av en amerikansk middag basert på hamburgere, kyllingdelikatesser, smørbrød og andre typiske oppskrifter. Du kan velge mellom forskjellige menyer: Gold , Diamond og Ultimate. Gold-menyen består av to retter og Ultimate-menyen består av tre retter. Det som skiller Diamond fra Ultimate er samleobjektet T -skjorten som er inkludert i Ultimate. I tillegg kan du under den deilige middagen nyte en live rockekonsert, noe som er veldig typisk i denne restaurantkjeden. Blant lydsporene finner du klassikere som Jimi Hendrix eller The Beatles.

Jeg kan ikke legge igjen den vakre utsikten som vil fungere som et utstillingsvindu under middagen din, ettersom Hard Rock Café i Venezia ligger foran Canal Grande. Hvis du har små barn, har de en barnemeny, perfekt for barn under 10 år. På den annen side inkluderer menyen en drink, enten brus, te eller kaffe. Til slutt har restauranten relikvier signert av store musikere.

Interessante detaljer

  • Pris: dette besøket på Hard Rock Café i Venezia starter på 28 euro.
  • Varighet: Varigheten av aktiviteten vil avhenge av antall gjester, da det ikke er noen tidsbegrensning.
  • Transportmiddel: Transport til restauranten Hard Rock Café er ikke inkludert i aktiviteten, så du kan velge det som passer deg best.
  • Fordeler med dette alternativet: Du vil kunne spise en overflod av typisk amerikansk mat mens du nyter en rockekonsert, alt med den beste utsikten over byen.
  • Ulemper med dette alternativet: Den eneste ulempen med denne aktiviteten er at den bare inkluderer en drink, noe som kanskje ikke er nok med tanke på antall tilgjengelige retter.

Bestilling med en meny for Hard Rock Cafe i Venezia

4. Gratis omvisning i de beste osteriene og bacari i Venezia

Pasta på Ristorante Ai Barbacani| ©Giovanni P
Pasta på Ristorante Ai Barbacani| ©Giovanni P

Denne gangen foreslår jeg en gastronomisk tur som er ideell for en av dagene dine i Venezia. Det er en flott plan hvis du vil ha noe uformelt å føle deg som en ekte venetianer og bli kjent med de beste restaurantene i Venezia for et billig måltid. Osteriaer er en vanlig type bar i Italia. Et uformelt etablissement som serverer både vin og regionale spesialiteter. Gjestene sitter vanligvis ved felles bord for å nyte pasta, kjøtt- eller fiskeretter. Når det gjelder bacari, er de tavernaer der det serveres vin og cicchetti, som er den venetianske ekvivalenten til en spansk tapa.

Denne turen er gratis, og du kan styre din egen tid og ruter. Jeg anbefaler at du drar til San Polo for de beste cicchettiene med sjømat. I dette området finner du Cantina Mori, kjent for sine retter med torsk og blekksprut. Klikk her for å se menyen til Cantina Mori. I San Polo finner du også Pronto Pesce, hvis spesialitet er sverdfiskcroissant med kamskjell. Hvis du er mer interessert i kjøtt enn fisk, anbefaler jeg All'Arco eller Osteria Bancogiro. I det første etablissementet er kjøttboller med aioli vanlig. På sistnevnte anbefaler jeg å prøve polenta crostini.

Interessante detaljer

  • Pris: denne gastronomiske turen har en variabel pris, avhengig av antall etablissementer du bestemmer deg for å gå til og hva du spiser i dem.
  • Varighet: i likhet med prisen er også varigheten turen helt opp til deg.
  • Transportmiddel: Siden dette er en selvguidet tur, kan du velge det transportmiddelet som passer deg best.
  • Fordeler med dette alternativet: Den største fordelen jeg ser med denne turen er å kunne oppdage den reneste essensen av Venezia, vekk fra den mest turistiske siden av byen.
  • Ulemper med dette alternativet: Siden det er en selvdrevet gastronomisk tur, har den ulempen at du kan velge uegnede etablissementer.

5. Besøk til Cantina do Spade

Blåskjellsuppe| ©any_kate_UA
Blåskjellsuppe| ©any_kate_UA

Svært nær Rialto ligger en av de eldste osteriene i Venezia: Cantina do Spade. Med nesten 600 års historie er dette etablissementet et must på ditt besøk i Venezia. Det mest kjente med Cantina do Spade er vinsmakingene som tilbys gjestene. Derfor, hvis du liker vin, anbefales det på det sterkeste at du går på en vinsmaking.

I tillegg til det ovennevnte, bør du også prøve tapas eller cicchetti på Cantina do Spade. Fra menyen skiller blåskjellsuppen seg ut. Andre fiske- og sjømatretter inkluderer svart blekksprut med polenta, bigoli i blekksprutblekk og liten blekksprut. Utover sjømatmenyen anbefaler jeg også mozzarella i carozza. Til slutt, velg tiramisu, som vil være en av de beste du noensinne har smakt. Hvis du fortsatt har plass, kan du prøve bussolai, som er kjeks med sitron- og vaniljesmak i form av smultringer.

Interessante detaljer

  • Pris: Prisen for et besøk på Cantina do Spade er mellom 15 og 40 euro, avhengig av antall retter du bestiller.
  • Varighet: Varigheten vil avhenge av hvor raskt du blir servert, men det er vanligvis rundt 40 minutter i gjennomsnitt.
  • Fordeler med dette alternativet: Du vil bli kjent med en av de eldste osteriene i Venezia og smake på deilige retter.
  • Ulemper med dette alternativet: Du må bestille bord i god tid for ikke å gå tom for plass.

6. Prøv menyen til osteria Ai Storti

Pizza Capresa| ©skormama
Pizza Capresa| ©skormama

Noen få meter fra det forrige etablissementet finner du et ideelt sted for vinelskere. Ai Storti ligger i Rialto og har et bredt og variert vinkart av svært god kvalitet. Her kan du bli kjent med italiensk kultur og dens gastronomiske rikdom fra innsiden. Prøv cicchetti på Ai Storti til vinen din.

Fiske- og sjømatrettene skiller seg ut. Selvfølgelig finner du også pasta, pizza og kjøtt på menyen. Jeg anbefaler imidlertid at du legger dette til en annen anledning, da det er andre etablissementer i Venezia som er bedre kjent for denne typen retter.

Interessante detaljer

  • Pris: Ai Stortis tapas og drinker er gjennomsnittlige, verken for billige eller for dyre for Venezia.
  • Varighet: stedet er vanligvis veldig travelt, så det er normalt at det tar lang tid å bli servert. Som en tilnærming vil det ta deg mellom 40 minutter og en time å spise.
  • Fordeler med dette alternativet: Du vil smake på et av de mest autentiske stedene i Venezia og smake på god vin.
  • Ulemper med dette alternativet: Blant brukernes erfaringer skiller behandlingen av osteriaens ansatte seg ut som ikke veldig hyggelig.

7. Gastronomisk omvisning på Rialto- og Cannaregio-markedene

Rialtobroen, Venezia| ©Ivan PC
Rialtobroen, Venezia| ©Ivan PC

Rialto-markedet har vært Venezias nerv esenter i over 700 år. Det ligger ved siden av Rialtobroen. Her finner du fiskehandlere, grønnsakshandlere, sesongens grønnsaker og kvalitetskjøtt. Alle butikkene selger ferske og lokale produkter. Jeg anbefaler at du blar gjennom bodene og kjøper fra noen av dem. Etterpå kan du fortsette denne gastronomiske gratis turen ved å ta en gondol over Canal Grande, der det er mange ting å gjøre. På den andre siden venter Cannaregio, en bydel som er kjent for sitt brede utvalg av typiske venetianske barer og restauranter.

Blant de beste etablissementene i Cannaregio er Birreria Zanon. Denne bacari er kjent for sin øl og cicchetis. På den annen side er neste stopp på turen osteria Barababao, en liten restaurant som er kjent for sine fiskeretter, for eksempel pasta med muslinger og blekksprutblekk eller pasta med reker. På Barababao kan du også prøve en av de beste tiramisuene i byen. Etter middagen kan du ta turen til Calle Terra San Leonardo. Her finner du Torrefazione Cannaregio, en flott lokal kafé.

Interessante detaljer

  • Pris: stedene jeg anbefaler er ikke for dyre, siden de er uformelle. Minst billig er kanskje osteria Barababao, der gjennomsnittsprisen er rundt 14/20 euro per tallerken.
  • Varighet: Denne turen er ikke bare gastronomisk, men også kulturell. Det anbefales å stoppe i de små gatene du går gjennom og nyte hvert hjørne av Venezia. Av denne grunn kan varigheten på turen være rundt 3 timer.
  • Fordeler med dette alternativet: siden det er en gastronomisk gratis tur, har du total frihet til å bevege deg rundt, og bare la deg lede av hva magen din dikterer.
  • Ulemper med dette alternativet: du må sannsynligvis vente på å bli servert i noen av etablissementene jeg anbefaler.

Anmeldelser fra andre reisende

4.6
· 66 Anmeldelser
  • J
    J. I.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Jeg dro med søsteren min til denne matlagingskursen i Venezia, og vi hadde det kjempegøy å lære å lage autentisk pasta. En unik opplevelse du ikke kan gå glipp av!
  • F
    F. E.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Å lære å lage italienske retter i Venezia var en unik og uforglemmelig opplevelse. Absolutt anbefalt!
  • M
    M. H.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Jeg elsket å lære å lage typiske retter i denne unike byen; Det var en utrolig opplevelse. Jeg har alltid ønsket å vite hvordan jeg lager pasta fra bunnen av, og nå kan jeg det!
  • G
    G. S.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Matlagingskurset i Venezia var flott, jeg lærte å lage ekte pasta. Super anbefalt!
  • O
    O. T.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Klassen var bra, jeg lærte å lage pasta og tiramisu, som jeg alltid ønsket meg. Det beste var å spise det jeg tilberedte, ærlig talt.