De beste bildene du kan ta ved Wieliczka saltgruver

Wieliczka saltgruve er et monument du må få med deg på turen til Kraków. Finn ut hvordan du får de beste suvenirbildene.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

Det tar 5 minutter å lese

De beste bildene du kan ta ved Wieliczka saltgruver

Wieliczka gruvetunnel | ©Dennis Jarvis

Wieliczka saltgruve er en av de eldste og største saltgruvene i Europa og en av de mest kjente turistattraksjonene i Krakow. I løpet av den 2-timers omvisningen vil du se fantastiske severdigheter: kamre hugget ut av salt, underjordiske innsjøer og fantastiske fjellformasjoner som vil gjøre deg målløs.

Så nå vet du det, få billettene dine til Wieliczka saltgruver og lad kameraet ditt med rikelig med batteri, for under denne turen gjennom jordens dyp vil du ikke kunne slutte å ta bilder.

I dette innlegget vil jeg vise deg noen steder hvor du kan ta noen av de beste bildene fra turen til salt gruvene, og du vil også finne noen tips om hvordan du får de beste bildene med kameraet ditt. Klar?

1. Bilder av St. Kinga's kapell

St. Kingas kapell| ©G. Weston
St. Kingas kapell| ©G. Weston

Kingas kapell er juvelen i Wieliczka saltgruver. Dette kammeret alene er verdt et besøk.

Dimensjonene er imponerende, og mer enn et kapell minner dette stedet om en katedral. Fra balustraden har du en fantastisk utsikt over hele tempelet, så ikke nøl med å ta noen bilder der oppe.

Dette er et veldig spesielt sted som det tok nesten 70 år å bygge, ettersom arbeidet var veldig arbeidskrevende og det ble lagt ned mye arbeid i alle detaljer i dekorasjonen.

Når du går ned trappene til hovedskipet, vil du se de enorme lysekronene og de bibelske relieffene som dekorerer veggene og fungerer som altertavler. Spesielt bør nevnes "Den siste nattverden" inspirert av Leonardo da Vincis berømte verk - ta noen bilder av dem også!

Bestill en utflukt til saltgruvene

2. Bilde av hovedalteret i St. Kinga-kirken

Høyalteret til St. Kinga| ©Dennis Jarvis
Høyalteret til St. Kinga| ©Dennis Jarvis

Som et underjordisk tempel holder hovedalteret i St. Kingas kapell messe hver søndag og ved spesielle anledninger som midnattsmesse på julaften, som er åpen for publikum og kan romme opptil 400 personer!

Dette stedet er viet til St. Kinga (skytshelgen for saltgruvearbeidere), og siden 1994 har relikviene hennes blitt oppbevart i nisjen på alteret. I midten av alteret vil du se en statue til ære for henne, men det er ikke den eneste, for på sidene kan du se andre figurer av St Clement og St Joseph.

Den nedre delen av prekestolen viser Wawel-høyden og slottet i Kraków, mens sidealtrene er utskåret med relieffer som viser de bibelske episodene "Herodes' dekret" og "Massakren på de uskyldige". Det er også en statue dedikert til Vår Frue av Lourdes.

De viktigste kunstnerne som var involvert i utsmykningen av St. Kinga-kapellet var brødrene Markowski og Antoni Wyrodek, som overraskende nok ikke hadde kunstutdannelse. Statuen til ære for pave Johannes Paul II er et verk av kunstneren Stanisław Aniof, det eneste saltmonumentet i verden som er tilegnet paven.

Bestill en tur til saltgruvene

3. Bilde av Janowice-kammeret

Skildring av legenden om prinsesse Kinga| ©Dennis Jarvis
Skildring av legenden om prinsesse Kinga| ©Dennis Jarvis

Dette er et av de mest interessante kamrene på omvisningsruten. Her er en passasje fra legenden om den ungarske prinsessen Kinga (som senere ble helgen og dronning av Polen) representert av flere saltskulpturer, med henvisning til funnet av forlovelsesringen hennes i Wieliczka saltgruver.

Hun er en veldig viktig figur i landets historie, så ikke nøl med å ta noen suvenirbilder i Janowice-kammeret mens du lytter til guiden som forteller legenden om den hellige Kinga.

Bestill en tur til saltgruvene

4. Foto av Cunegunda-brønnen

Dverger som utvinner salt| ©Aleksandr Zykov
Dverger som utvinner salt| ©Aleksandr Zykov

Dette er en av de kuleste severdighetene du vil se under omvisningen i Wieliczka-saltgruvene, så ha kameraet klart, for du vil forevige alt du ser i Cunegundagruven.

På den ene siden, de søte små dvergene opplyst med fargerike lys som representerer de forskjellige gruvearbeidernes jobber inne i gruvene (knuseren, lasteren, hjulmakeren og snekkeren). På den andre, de nysgjerrige fjellformasjonene som stalagmitter og stalaktitter som omgir ønskesjøen.

Pozo Cunegunda er det beste stedet å observere fenomenet saltkrystallisering, og du vil bli overrasket!

Bestill en utflukt til saltgruvene

5. Foto av San Juan-kapellet

San Juan-kapellet| ©steve_w
San Juan-kapellet| ©steve_w

Hvis du går ned til tredje nivå i Wieliczka saltgruve, på det dypeste punktet av ruten på 135 meter, kan du besøke San Juan-kapellet. En vakker og fargerik helligdom ledet av en korsfestet Kristus med en atmosfære som innbyr til meditasjon.

Johannes-kapellet er et av de 40 tilbedelsesstedene som de polske gruvearbeiderne bygde inne i Wieliczka-saltgruvene for å be i løpet av dagen. Den konstante trusselen om ras på jobben betydde at gruvearbeiderne overlot livet til Gud og var veldig hengivne.

Hvis du vil vite mer om disse stedene og andre som utgjør gruven, anbefaler jeg at du tar en titt på innlegget Hva du kan se i Wieliczka saltgruver.

6. Foto fra Michalowice-kammeret

Stillas av tre i Michalowice-kammeret| ©Aleksandr Zykov
Stillas av tre i Michalowice-kammeret| ©Aleksandr Zykov

Michalowice-kammeret er ikke så kunstnerisk som de forrige, da det ikke har noen ornamenter eller skulpturer, men du vil også ta noen bilder når du kommer hit fordi dette stedet gjør inntrykk på grunn av trestillaset, som stiger 35 meter høyt og hvor en lysekrone som er enda større enn de i St. Kinga-kapellet henger.

7. Bilde av Weimar-kammeret

Weimar-kammeret| ©Aleksandr Zykov
Weimar-kammeret| ©Aleksandr Zykov

Når du kommer inn i dette kammeret vil du legge merke til at denne delen av Wieliczka saltgruve har en fortryllende og unik atmosfære. Faktisk er det forelskede par som velger det som et sted å forlove seg.

Det er en vakker opplyst saltsjø som pryder kammeret, og du vil sannsynligvis ønske å ta noen bilder av den mens du lytter til noen av melodiene til komponisten Frédéric Chopin, som besøkte gruvene for å behandle astmaen sin.

I Weimar-kammeret kan du se en skulptur dedikert til forfatteren Goethe, som var veldig glad i potholing og besøkte gruvene ved en anledning.


Tips for å ta bilder i Wieliczka saltgruver

Forbered kameraet ditt| ©Vlad Shalaginov
Forbered kameraet ditt| ©Vlad Shalaginov

Det første du bør vite når du tar bilder inne i Wieliczka saltgruver er at du må betale en liten inngangsbillett på rundt 2,50 euro. Ellers kan du bli lagt merke til under reiseruten.

Når det er sagt, er turistruten til Wieliczka saltgruver fullt opplyst slik at turister kan gå mer komfortabelt gjennom de forskjellige galleriene og underjordiske gangene. I visse områder er imidlertid lysforholdene ikke de beste for å ta bilder, og du kan oppleve at du får noen uskarpe bilder.

Saltgruvene i Wieliczka er et så fantastisk sted at du ikke vil forlate det uten å ta mange bilder. Legg merke til disse tipsene for å hjelpe deg med å ta noen flotte bilder!

  • Slå påHDR-modus: denne funksjonen vil hjelpe deg med å ta bilder i områder med lite lys og kan skille de lyseste områdene fra de mørkeste delene av scenen.
  • Bruk selvutløseren: det vil hjelpe deg med å unngå uskarpe bilder og også gi deg nok tid til å finne den beste vinkelen. Jeg anbefaler alternativet 5 eller 10 sekunder.
  • Vurderom blits er det beste alternativet: Å slå på blitsen under dårlige lysforhold gjør noen ganger motivet for lyst og bakgrunnen for mørk. For et mer naturlig resultat, prøv å komme så nær det tilgjengelige lyset som mulig når du tar bildet.
  • Øk ISO-verdien til 400: Jo høyere ISO-verdien er i kameraer, jo lysere blir bildet. For å unngå å måtte bruke blits, sett ISO på telefonen din til 400 for å prøve å få det beste bildet med det tilgjengelige lysnivået.
  • Bruk en annen mobiltelefon til belysning: Bruk lommelyktene til dine ledsageres mobiltelefoner til å belyse objektet eller personen du vil ha med på bildet i en mer flatterende vinkel. Det er et praktisk triks!

Bestill en utflukt til saltgruvene