Mer om: 6 Beste Mat-turer i Barcelona
Barcelona har utsikt over Middelhavet, men røttene strekker seg dypt inn i fjellene og innlandsbygdene. Takket være sin privilegerte beliggenhet og kontakt med andre kulturer kan Barcelona skryte av en rik gastronomi som omfatter både sjø- og landbaserte oppskrifter.
Ingen besøk i Barcelona er komplett uten å smake på byens retter. Kort sagt er det å spise ute en av de 10 tingene du bør se og gjøre i Gaudís by I denne artikkelen får du en innføring i de viktigste gastronomiske rutene.
1. Tapassmaking med vinsmaking

Disse urbane rut ene går vanligvis mellom Born og det gotiske kvarteret. Her finner du tradisjonelle restauranter og bodegaer som er kjent for sine tapas og viner. Selv om den katalanske hovedstaden har en annen tapaskultur enn resten av Spania, er det noen retter som er svært typiske:
- Pa amb tomàquet, en brødskive smurt med tomat, hvitløk og olivenolje. Godt, hyggelig og billig
- Bomba, en rund krokett fylt med kjøttdeig og dekket med potet og litt alioli. Det sies at den ble født i La Cova Fumada, en bar i Barceloneta.
- Cap i pota, en gryterett av kalvehode, -lår og -innvoller med kikerter. Et sterkt anbefalt alternativ hvis du besøker byen om vinteren
- Butifarra, svart og hvitpølse
- Esqueixada, en kald salat med avsaltet torsk, tomater, paprika og oliven.
Det finnes også alternativer som patatas bravas, padrón-paprika, oliven, salmorejo og mye mer. Som vanlig inkluderer disse opplevelsene inngang med smaksprøver på tre eller fire restauranter. Du kan velge mellom to alternativer: midt på dagen eller etter kl. 18.00.
- Varighet: mer eller mindre 3 timer
- Pris: mellom 70 € og 80 €.
2. Privat gastronomisk omvisning

Denne private gastronomiske rundturen iBarcelona kombinerer det beste fra to verdener: gastronomiske smaksprøver og et besøk til monumenter og attraksjoner som noen ganger går ubemerket hen.
En av de sistnevnte kan være Casa Bruno Cuadros. Det er en bygning i hjertet av Ramblaen som skiller seg ut med sin orientalske innredning. Du vil kjenne det igjen på paraplyene og en vakker drage som stikker ut fra veggene.
Etter forklaringer fra en erfaren guide begynner turen med noen søte alternativer. Første stopp er vanligvis Carrer Petritxol, sjokoladegaten. Det er en bitte liten gate som går parallelt med Ramblaen, og til tross for sin korte lengde huser den noen berømte sjokoladebutikker som Xocoa og Granja Dulcinea.
Etter en sukkerholdig fornøyelse går de vanlige rutene til Mercat de la Boqueria, Carrer del Comte Borrell, Mercat de Sant Antoni og Carrer de Blai. Samtidig får du se symbolske bygninger som for eksempel Santa Maria del Pi-basilikaen, Plaça de Sant Felip Neri eller Palau de la Generalitat de Catalunya.
Vanligvis inkluderer disse rutene 10 smaksprøver og gjennomføres i små grupper.
- Varighet: rundt 3 timer
- Kostnad: mellom 80 € og 90 €.
3. Tapas- og vinsmaking med en ekspert

Disse opplevelsene er svært like de i forrige punkt, men det er en forskjell: Du vil hele tiden bli ledsaget av en ekspert på lokal gastronomi. Den private tapas- og vinsmakingsturen inkluderer vanligvis tre barer med snacks på hvert trinn. Disse byturene finner vanligvis sted i Sant Antoni og Poble Sec, to bydeler ved foten av Montjuïc.
Denne delen av byen er svært fasjonabel og har en rekke barer og restauranter. Noen mulige stoppesteder kan være følgende:
- Mercat de Sant Antoni, en metallkonstruksjon designet av arkitekten Antoni Rovira i Trias, som huser butikker og tavernaer. På søndager arrangeres det et loppemarked for samlerobjekter.
- Avinguda del Paral-lel og omgivelsene rundt
- Dona pescadora, en skulptur nær Plaça Catalunya. Ruten ender ved en bar i nærheten
Disse turene gir deg muligheten til å smake på lokale og sesongbaserte spesialiteter. Hvis du for eksempel besøker Barcelona om våren, er det sesong for åkerbønner, som i Catalonia tilberedes med bacon, løk, krydder og olivenolje.
- Varighet: mellom 2 og 3 timer
- Pris: mellom 60 € og 80 €.
4. Elsykkeltur med tapas og vinsmaking

Den beste måten å kombinere en sykkeltur gjennom gamlebyen med en smaksprøve av lokale produkter. Før du setter deg til bords, brenner du noen kalorier ved å tråkke gjennom det gotiske kvarteret, Born og Eixample. Etterpå kan du nyte tre eller fire typiske tapas sammen med en øl eller et glass vin.
- Varighet: mellom 3 og 4 timer
- Pris: mellom 50 € og 70 €.
5. Matlagingskurs og shopping på Boqueria-markedet

Vil du lære deg klassikerne i den spanske kokeboken eller forbedre dine matlagingsferdigheter? Et paellakurs gir deg muligheten til å gjøre nettopp det, etter råd fra en erfaren kokk. Før du setter i gang, må du kjøpe inn ingrediensene, og de ferskeste finner du på byens markeder.
Kurset starter vanligvis på Mercat de la Boqueria, som er et must på enhver reise til Barcelona, siden det ligger midt på Las Ramblas. Andre opplevelser starter på steder i byen som Mercat Santa Caterina (Avinguda de Francesc Cambó 16) eller Mercat de Sant Antoni (Carrer del Comte d'Urgell 1).
Disse ekspresskursene fokuserer vanligvis på de mest kjente rettene i spansk gastronomi: kroketter, tortilla og patatas bravas. Disse rettene serveres vanligvis som en forrett før hovedretten: paella.
Dette er den lengste og mest kompliserte kulinariske kreasjonen, men ikke bekymre deg, takket være kokkens råd blir alt enklere.
- Varighet: mellom 4 og 5 timer
- Kostnad: rundt 100 €.
6. Vegansk gastronomisk tur

Barcelona er en kosmopolitisk by, og du kan finne alle slags restauranter. Dessuten er Catalonia hjemsted for utmerkede landbruksprodukter, og regionens mest berømte produkt - calçot, en hvit løk med søt smak og mør konsistens - beviser teorien.
Sesongen starter forresten i november, og hvis du vil prøve dem, anbefaler jeg Mussol (som har fem restauranter i byen) og Bodega Joan (Carrer del Rosselló 164).
Når det gjelder turene, starter de vanligvis fra et sentralt punkt i Barcelona, for eksempel Born eller det gotiske kvarteret.
Turen går til tradisjonelle og moderne etablissementer som spesialiserer seg på veganske oppskrifter. Vanligvis stopper ruten ved fire eller fem restauranter, og en av disse kan være Vegan Junk Food, den første veganske hurtigmatrestauranten i Spania.
- Varighet: mellom 3 og 4 timer
- Kostnad: rundt 80 euro
Hva er de typiske oppskriftene i regionen?

Den katalanske gastronomien drar nytte av den ferske fisken fra Middelhavet og kjøttet og landbruksproduktene som høstes i innlandet.
Resultatet er en komplett gastronomi som kan tilfredsstille alle ganer. Hvis du har booket et par dager i Barcelona, anbefaler jeg at du prøver følgende oppskrifter:
- Botifarra amb mongetes, dvs. botifarra med hvite bønner. Dette er en av de mest populære rettene i regionen.
- Suquet de Peix, en ydmyk, men svært velsmakende oppskrift. Den begynte som en sjømatgryte der man brukte usolgt fisk. I dag er den noe mer raffinert og er en klassiker i den lokale gastronomien.
- Escalivada, stekte grønnsaker (paprika, aubergine og tomat) ledsaget av en toast.
- Fricandó, en gryterett av kalvekjøtt med sesongens sopp
- Esqueixada, en sommerrett basert på torsk, tomat, løk, svarte oliven og ekstra jomfruolivenolje.
- Calçots, en variant av lang vårløk tilberedt på grillen og servert med den typiske romescosausen.
Når er det lurt å ta en gastronomisk tur i Barcelona?

Disse turene finner vanligvis sted på forskjellige tidspunkter: fra kl. 10.00 til 18.00. Husk at lunsjen i Barcelona vanligvis serveres mellom kl. 14.00 og 15.00, og det er derfor å foretrekke å være litt i forkant (eller utsette) for å unngå de travleste tidene.
Et annet alternativ for å få en smak av den katalanske gastronomiske verdenen er å reservere bord med meny på Hard Rock Cafe i Barcelona- du vil ikke bli skuffet!