Reina Sofia Restaurant: alt du trenger å vite for å nyte det

Blir du sulten etter et museumsbesøk? Hvis det skjer etter et besøk på Reina Sofía, trenger du ikke å holde ut lenge, for her finner du to restauranter som utmerker seg med innovative oppskrifter og tradisjonelle smaker.

Ana Caballero

Ana Caballero

Det tar 9 minutter å lese

Reina Sofia Restaurant: alt du trenger å vite for å nyte det

Lokalet til restauranten el Nubel | ©Jean-Pierre Dalbéra

Med alle aktivitetene og planene du har lagt i Madrid, er det ikke unaturlig at du har lyst til å lade batteriene. Etter å ha gått rundt i de mange rommene på Reina Sofía-museet kan det hende at sulten melder seg, og da er det godt å vite at to flotte restauranter deler bygningen med de store verkene til malere som Miró og Picasso: Arzábal og NuBel.

Begge stedene har en privilegert beliggenhet og en moderne, kunstnerisk og hyggelig atmosfære. Når det gjelder maten, kan du glede deg over smaker som er like eksklusive som maleriene du har sett. Både Arzábal og NuBel er kjent for sitt markedskjøkken. Det er selvsagt ikke billig å spise så godt, men jeg kan ikke anbefale dem nok!

Hva kan du spise på restaurantene i Reina Sofía?

Inne i restauranten Arzábal| ©JoseMadridibiza
Inne i restauranten Arzábal| ©JoseMadridibiza

Når du er ferdig med besøket på Reina Sofía-museet, er du garantert sulten - man blir sliten av å gå rundt og se på malerier. For å unngå å kaste bort tid på å lete etter en restaurant og fortsette å nyte kunsten, er det best å spise lunsj på en av museets restauranter: Arzábal eller NuBel. Begge har mange alternativer, selv om menyen på førstnevnte er litt mer tradisjonell enn på sistnevnte.

Du kan ikke klage på valget, for Reina Sofía har to restauranter, og begge har dessuten en variert og deilig meny.

Mens Arzábal tilsynelatende er mer typisk, handler restauranten NuBel om innovasjon, fra måten bordet er dekket på til rettene som serveres.

Hva du kan spise på restaurant Arzábal

Restauranten Ar zábal definerer seg selv som dynamisk, kanskje fordi menyen består av tradisjonelle retter, men alltid med en ny vri. Derfor kan du forvente å finne gode kroketter servert med sauemelk, en av restaurantens stjerneoppskrifter. Men hvis det er én ting du må prøve, er det ostene; de har en egen vogn med mer enn 20 oster. Burrataen er spektakulær! Hvis du er mer glad i kjøtt, kan du glede deg over at kjøttet på Arzábal er av høyeste kvalitet, spesielt mørbradbiffen.

Hvem har ansvaret for kjøkkenet? To store kokker: Álvaro Castellanos og Iván Morales, som har ledet dette gastronomiske prosjektet i årevis, med andre restauranter rundt om i Madrid. Målet deres med dette etablissementet var å bringe en tradisjonell taverna, men med en fornyet meny, til det viktigste kultur- og samtidskunstsenteret i byen.

På denne restauranten vet de at ethvert måltid må ledsages av noe godt å drikke, så kelnerne er alltid villige til å anbefale en vin fra den spesifikke menyen de har. Foretrekker du øl? Det kommer du til å gjøre når du prøver ølet deres. Til slutt bør du bestille gin, for det er jo tross alt fordøyelsesfremmende, ikke sant?

Hva du kan spise på NuBel

Har du lyst til å spise noe like eksklusivt og kunstnerisk etter å ha betraktet de beste maleriene i Reina Sofía? Da må du prøve NuBel. En kafé-restaurant som kompletterer museumsopplevelsen med avantgardistisk gastronomi. En rett du bare må prøve? Det er vanskelig å velge, men raw food-avdelingen er en av de beste.

Det som er bra med NuBel, er at uansett når du går dit, finner du en deilig meny tilberedt av Michelin-stjernekokken Manuel Berganza. Selv om det er vanlig å spise lunsj etter besøket, kan du også nyte frokost- eller brunsjmenyen (kakene deres, spesielt ostekaken, er fantastiske).

Selv om menyen kan være litt for moderne, er det et flott sted for hele familien, så hvis du har vært i Madrid med barn, anbefaler jeg at du blir igjen til lunsj på NuBel og bestiller tapas eller deleretter.

Bestill billetter til Reina Sofía-museet

Priser på Reina Sofía-museets restauranter

Brunsj på NuBel| ©kingdom4fashion
Brunsj på NuBel| ©kingdom4fashion

Kvalitet har sin pris, og hvis vi legger til den privilegerte beliggenheten til restaurantene Arzábal og NuBel, kan vi bare forvente en høy pris.

Lunsj eller middag på Reina Sofía-museet er det du får, så vær forberedt på å betale rundt 20 euro for hver hovedrett. Totalt kan et måltid for to personer koste rundt 50-70 euro (inkludert dessert), og i tillegg kommer vin (rundt 30 euro pluss en flaske). Vær forsiktig, ikke tro at du får rabatt fordi du har kjøpt museumsbillett, for det finnes ingen avtale om dette.

Selv om det kan virke slik, er ikke Arzábal og NuBel dyre bare fordi de ligger der de ligger, men på grunn av kvaliteten og originaliteten i oppskriftene. Selv de enkleste og mest tradisjonelle oppskriftene er utviklet av store kokker, og på kjøkkenet brukes kun de beste produktene på markedet.

Bestill billetter til Reina Sofía-museet

Åpningstider for de to Reina Sofia-restaurantene

Lunsj på restaurant Arzabal| ©JoseMadridibiza
Lunsj på restaurant Arzabal| ©JoseMadridibiza

Du trenger ikke å bekymre deg for åpningstidene, for restaurantene på Reina Sofía, Arzabal og NuBel, er åpne nesten hele dagen. Du må imidlertid sjekke med dem på forhånd, da åpningstidene kan endre seg i løpet av uken.

Vanligvis er Arzabal åpen fra kl. 10.00 til 01.00 og NuBel fra kl. 9.00 til midnatt. Som du ser, er de alltid tilgjengelige i museets åpningstider, men stengetiden er forlenget slik at senere besøkende kan komme til lunsj eller middag.

Arzábal-restaurantens åpningstider

Arzábal er åpen hver dag fra kl. 10.00. Stengetiden varierer fra dag til dag, så sjekk åpningstidene på nettsiden. Vanligvis stenger restauranten kl. 01.00 fra mandag til torsdag, kl. 02.00 på fredager og lørdager og kl. 20.00 på søndager. Det er ingen ukentlig pause, så du har alltid mulighet til å spise der, selv når museet ikke er åpent.

Åpningstider for restauranten NuBel

NuBel holder stengt to dager i uken, så glem å prøve maten på en mandag eller tirsdag, som du kan se på hjemmesiden deres. Resten av uken har restauranten imidlertid ganske lange åpningstider, og åpner alltid kl. 09.00 og stenger ved midnatt (onsdag, torsdag og søndag) og kl. 02.30 (fredag og lørdag), slik at du kan nyte cocktails mens en DJ spiller musikk en hvilken som helst kveld.

Merk at selv om åpningstidene er kontinuerlige, kan det hende at de ulike menyene på NuBel bare er tilgjengelige til bestemte tider på dagen. Afternoon Tea-menyen er for eksempel kun tilgjengelig fra kl. 17.00 til 19.00, mens tapasmenyen kun er tilgjengelig fra kl. 16.00 til 20.00.

Bestill billetter til Reina Sofía-museet

Den moderne atmosfæren i Reina Sofía-museets restauranter

Inne i restauranten NuBel| ©Alex Izquierda
Inne i restauranten NuBel| ©Alex Izquierda

Restaurantene NuBel og Arzábal har en dynamisk, moderne og på sett og vis også kunstnerisk atmosfære. Det er ikke bare rettene som er nyskapende, men også lokalene, som fungerer som en forlengelse av museet og er åpne og innredet med omhu.

Alle som går dit, er dessuten enige om at kelnerne er hyggelige og alltid gir deg råd om hva som er best på menyen, noe som noen ganger kan være litt forvirrende hvis du ikke er kjent med et gastronomisk begrep.

Begge stedene passer for hele familien, selv om NuBel er spesielt godt egnet med sine originale og fargerike møbler, noe de minste alltid liker. I stedet for tradisjonelle stoler er det for eksempel sofaer eller lenestoler. Dette gjør at rommet ikke føles kaotisk, for det er romslig og har plass til barnevogner.

Selv om Arzábal er nyskapende, er det likevel en tradisjonell taverna. De innvendige lokalene har plass til mange gjester samtidig, men du vil se at terrassen er spektakulær.

Det beste er at den delvis er innendørs, slik at den også kan nytes på regnfulle og kalde dager. I det hele tatt er atmosfæren koselig og innbydende med et glass vin og en velsmakende rett på bordet.

Innredningen i museets restauranter

Innredning av restauranten arzabal| ©BFM
Innredning av restauranten arzabal| ©BFM

De store kokkene vet at den gastronomiske opplevelsen ikke begynner på tallerkenen, men i selve restauranten. Hvis vi legger til det faktum at Arzábal og NuBel ligger i et museum for samtidskunst som Reina Sofía, kan man forvente at innredningen er nøye utvalgt, samtidig som den ene er svært forskjellig fra den andre.

Arzábal har en stil som blander det tradisjonelle og det nyskapende i samme rom, akkurat som i rettene. Innvendig er det en varm restaurant med tradisjonelle estetiske elementer (som trebaren), men kanskje i mer elegante farger (svart dominerer). For å fremheve det omfattende vinkartet er flaskene en del av dekorasjonen og utstilt i glassmalerier, som om de var malerier.

El NuBel er mye mer fargerik, med en overveiende oransje tone takket være lampene som lyser opp hvert hjørne og hvert bord. Dessuten ligger restauranten under den røde kuppelen på Nouvel-bygningen (som ble bygget som et tilbygg til museet), og interiøret er lyst og moderne.

Må jeg bestille bord på Reina Sofía-restaurantene?

Spise på Nubel| ©Ivette S
Spise på Nubel| ©Ivette S

Hvis du vil sikre deg et bord på en av Reina Sofías to restauranter, er mitt råd å bestille bord. Spesielt til travle tider (lunsj og middag) kan det bli trangt om plassen, selv om begge har god plass både inne og ute.

Jeg vet at det er svært vanskelig å vite når du er ferdig med museumsbesøket, så vanligvis tar personalet på både Arzábal og NuBel hensyn til dette og holder av bordet ditt i ca. en halvtime.

Du kan enkelt reservere bord på nettsidene deres, både på Arzábal og NuBel, noe som er veldig praktisk for å sjekke om det er ledige bord når du nærmer deg slutten av museumsbesøket. Hvis du ikke har mulighet til å reservere bord, anbefaler jeg likevel at du går dit for å se om det er ledige bord eller plass i baren.

Imponerende og kunstnerisk utsikt fra restaurantene på Reina Sofía

Terrassen til NuBel| ©Sophia R
Terrassen til NuBel| ©Sophia R

Hvis det er én ting som er bra med å spise på Reina Sofía-museet, er det at du får enda mer tid til å betrakte kunsten. Hva mener jeg? Museet har noen av verkene sine utstilt på gårdsplassen, så fra vinduene og terrassene på Arzábal og, fremfor alt, NuBel, har du en privilegert utsikt over dem.

NuBel-terrassen ligger på gårdsplassen til Nouvel-bygningen. Hvis du setter deg ved et av restaurantens utendørsbord, deler du måltidet med Roy Lichtensteins "Brushstroke", en monumental skulptur som har stått der siden 2004.

Selv om utsikten fra Arzábal kanskje ikke er like kunstnerisk, er utsikten imponerende, spesielt for dem som er så heldige å sitte i hagen. Dette rommet minner om Alhambra eller et drivhus, fullt av planter og med et veldig middelhavspreg.

Bestill billetter til Reina Sofia-museet

Utover maten: kvelder i museets restauranter

Kveld på terrassen på Arzabal| ©Abraham R
Kveld på terrassen på Arzabal| ©Abraham R

Alt handler ikke bare om å spise, spesielt ikke når det er så store lokaler å feire i. Derfor utnytter restaurantene på Reina Sofía alle åpningstidene til å arrangere arrangementer, konserter eller DJ-sessions. Hvilke skal du bli med på?

El NuBel, som stenger kl. 02.30 på fredager og lørdager, forlenger middagene ved å invitere lokale DJ-er og andre musikalske grupper til å livliggjøre kvelden. De har også en variert cocktailmeny som kombinerer det beste fra gastronomi og musikk. På nettsiden deres kan du se alle arrangementene de arrangerer.

El Arzábal ligger ikke langt etter og har også vanligvis DJ-er som liver opp middagene. Det er da de fleste unge tar seg en drink.

Høydepunkter blant Reina Sofía-restaurantene

Skål på Nubel| ©Jezhy
Skål på Nubel| ©Jezhy

Noe av det jeg kanskje vil fremheve ved begge museumsrestaurantene, er at de er basert på spansk gastronomi.

Modernitet eller begreper som "fusion" eliminerer ikke tradisjonen, og du kan nyte tradisjonelle retter med en moderne vri. I tillegg til kokkenes kreasjoner er det noe som slår meg, nemlig restaurantenes personlighet og det som gjør dem så forskjellige, selv om de praktisk talt ligger i samme lokale.

El Arzábal er for eksempel mer innbydende, og den store fordelen er den delvis overbygde terrassen. På den annen side har NuBel en avantgardistisk stil som gir den en stor fordel: allsidigheten. Du kan spise frokost der før du besøker Reina Sofía-museet, eller lunsj når du er ferdig. Hvis du er sent ute, har du en unnskyldning for å bli på cocktail- og musikkveldene.

Er det verdt å spise på en av restaurantene på Reina Sofía?

Frokost på restaurant Arzábal| ©miss g
Frokost på restaurant Arzábal| ©miss g

Som med alt annet er det noen som har bedre meninger enn andre, men generelt sett går alle som spiser på NuBel eller Arzábal, fornøyde derfra og har til og med lyst til å gjenta det. Hvis det er noe folk fremhever, er det kvaliteten på produktene og hvor hyggelig det er innvendig.

Når god atmosfære og god mat kombineres i en og samme restaurant, er suksessen nesten garantert. På NuBel liker jeg spesielt godt de mer avantgardistiske rettene, som bærer tydelig preg av å være laget av en stjernekokk. Som det ofte er tilfellet på mer moderne steder, kan mengdene selvfølgelig være litt små, selv om det kanskje forsterker smaken.

El Arzábal er et annet godt alternativ på grunn av menyen, men hvis det er noe som alltid får toppkarakterer, er det innredningen, spesielt på terrassen. Man kan si at det er verdt å spise der bare for å tilbringe litt tid blant plantene, selv om noen synes at totalprisen er litt høy i forhold til mengden som serveres.

Vet du allerede hva du skal bestille? Jeg er sikker på at du har fått vann i munnen etter å ha lest rådene mine, så ikke nøl med å spise på en av de to restaurantene i Reina Sofía-museet.

Bestill billetter til Reina Sofía-museet