Beste Pintxos i San Sebastián
Hvis du drar til San Sebastian, må du gå ut og spise pintxos. Her er de beste pintxosene i Donostia og barene der du kan finne dem.
Noe av det beste du kan gjøre i San Sebastian er å smake på den deilige gastronomien. I Donostia er pintxo-kulturen veldig typisk, og det er ikke noe annet enn typiske baskiske tapas.
For at du ikke skal forlate San Sebastian uten å ha prøvd de beste, har vi laget en liste over de beste pintxoene i San Sebastian. Du finner alt fra typiske spanske oppskrifter, som tortilla de patatas (potetomelett), til spesifikke lokale kreasjoner, som txalupa.
1. Risotto fra Borda-Berri
En av de beste pintxosene i San Sebastian er risottoen på baren Borda Berri. Oppskriften endres avhengig av sesong, men de mest kjente versjonene er sopp og Idiazabal. Førstnevnte er den vanligste risotto-oppskriften, men sistnevnte har en helt spesiell smak som garantert vil overraske deg.
I tillegg er blekksprut med kvedegelé, ører og svineribbe også berømte. Hvis du vil prøve debeste pintxosene i San Sebastian og suge til deg den gastronomiske kulturen i Donostia, anbefaler jeg at du bestiller en pintxo-tur i San Sebastian.
Det finnes noen som spesialiserer seg på nettopp pintxos, og det finnes både dag- og kveldsturer, men for meg er den beste en gastronomisk tur for små grupper i gamlebyen i San Sebastian om kvelden. Disse turene har en spesiell sjarm, de går gjennom debeste tavernaene i det historiske sentrum av San Sebastian, og takket være gruppens størrelse gir de mulighet for personlig behandling. I tillegg inkluderer de vanligvis en vinsmaking på de forskjellige etablissementene du besøker.
- Hvor du finner den... Denne lille pintxo-baren ligger på Fermin Calbeton Kalea 12, i sentrum av San Sebastian.
2. Komplett minitur til La Bodega Donostiarra
Kjøkkenet på La Bodega Donostiarra fokuserer på baskisk gastronomi, og fremhever smørbrød, kebab og risretter. Av alle disse pintxosene skiller mini completo, basert på hermetisk tunfisk, seg ut. Jeg anbefaler også Indurain, en av de mest typiske pintxoene i Donostia, som er laget av et stykke tunfisk, en ansjosfilet, en fylt oliven og et par chilipepper.
Det er en kald pintxo som er svært næringsrik og har en helt spesiell smaksblanding. Hvis du har mulighet til det, anbefaler jeg deg også å prøve saltet ansjos, marinert laks, blekksprut i vinaigrette og hjemmelaget kummelpai.
Hvis du vil prøve de mest typiske pintxosene i San Sebastian, foreslår jeg at du bestiller en pintxos-tur i San Sebastian. En av dem er pintxos-turen med besøk påSan Sebastians marked. Her får du vandre gjennom 'Parte Vieja' i San Sebastian, skjenke cider i den reneste baskiske stilen og drikke den beste lokale vinen. På denne turen kan du prøve opptil fire pintxos på forskjellige barer rundt om i byen.
- Hvor finner du den? Restauranten ligger i Calle Peña y Goñi, i nummer 13, i sentrum av San Sebastian.
3. Hvitløkspoteter fra Ciaboga bar
Jeg skal til sentrum av San Sebastian for å ta deg med til en av de mest typiske pintxo-barene i byen, Ciaboga bar, som er berømt i hele Donostia for sine hvitløkspoteter. Selv om det kan virke som en enkel rett, er det ingen som har klart å imitere den deilige sausen som dekker potetene, laget av persille, hvitløk, olivenolje og cayennepepper.
Denne uimotståelige retten er en av mine favorittpintxos i San Sebastian, men Ciaboga bar har også andre deilige retter, som blekksprutbrochette, potetomelett eller fylt sopp.
- Hvor du finner den... Ciaboga bar ligger i Easo Street 9.
4. Pastrami-smørbrød fra baren El Bombín
Hvis du er på utkikk etter de beste pintxosene i San Sebastian, må du ikke gå glipp av baren El Bombín.
Den har en hyggelig uteservering, ideell for de få solskinnsdagene i byen. Hvis du er enølelsker, anbefaler jeg at du følger pintxoen din med en av de mange ølene som er tilgjengelige i baren. Som tapa må du prøve det berømte smørbrødet med corned beef pastrami. Hvis du liker japansk mat, vil du bli glad for å vite at det finnes en sushimeny.
- Hvor du finner den... Denne baren ligger i Gros-området, på 53 Zabaleta Street.
5. Txalupa fra Bergara bar
Bergara bar er en av de mest berømte barene i byen, på grunn av sine pintxos, både varme og kalde, og sine hjemmelagde desserter.
En klassiker hvis du bestiller en pintxo-tur i San Sebastian. Blant det store utvalget av pintxos å velge mellom, anbefaler jegTxalupa. Denne pintxoen er en typisk kreasjon fra Bergara-kjøkkenet, og navnet refererer til en båttype som er svært vanlig i området. Txalupaen er en liten båt med sopp og reker med fløte og gratinert ost.
Jeg kan forsikre deg om at kombinasjonen av smaker er spektakulær, for ikke å snakke om den myke konsistensen. I tillegg til denne pintxoen anbefaler jeg ogsåtorsk ajoarriero, gratinert kamskjell, herlighetene med and og Itxaso, som ikke er noe annet enn en medaljong av breiflabb med en sjømatkrem til.
- Hvor du finner den... Denne baren ligger i den berømte bydelen Gros, nærmere bestemt i Calle del General Artetxe nummer 8.
6. Nestors potetomelett
Denne lille baren er berømt for sin pintxo med potetomelett, og når jeg sier berømt, mener jeg ikke bare i San Sebastian. Tortilla de patatas på Néstor bar er berømt over hele Spania, noe som er en av grunnene til de lange ventelistene. Så hvis du vil smake en av de beste tortilla de patatas ifølge rangeringene, bør du være tidlig ute så du ikke går glipp av noe.
Merk at de lager to omeletter hver dag, en kl. 13.00 og en kl. 20.00. Det lages bare 16 porsjoner av hver omelett, så sørg for at du er først ute. I tillegg til tortilla de patata er Bar Néstor også kjent for sine chuletones (biffer) og pimientos fritos (fritert paprika).
- Hvor du finner den... Denne berømte baren ligger i den gamle delen av San Sebastian, i Arrandegi-gaten 11.
7. Foie del Sport
Jeg forflytter meg til den gamle delen av San Sebastian for å vise deg en av de beste foie pintxoene du kommer til å smake i San Sebastian. Sport-baren spesialiserer seg på både varme og kalde pintxoer. En av de mest fremragende er foie pintxoen, husets spesialitet.
Den må du ta med på pintxo-turen din i San Sebastian. Jeg anbefaler også at du prøver de forskjellige sandwichene på menyen, i tillegg tiltxangurro, blekksprut og den deilige blekkspruten. Som om ikke det var nok, har de svært gode priser og utmerket valuta for pengene.
- Hvor du finner den... Denne baren ligger i Fermin Calbeton-gaten nummer 10.
8. Rekekebab fra baren Goiz-Argi
Dette er en veldig enkel pintxo, selv om den skiller seg ut med sin hemmelige saus. Resten av oppskriften er ikke mer mystisk: en brødskive med et spyd med grillede reker.
Selv om pintxoen er rekespydet som er stjernen, har denne lille baren, som er dekorert med akvareller, også andre spesialiteter. Jeg anbefaler at du prøver Marijuli, en av barens mest typiske oppskrifter, som ikke er noe annet enn røkt laks med grønn pepper og saltet ansjos.
På Goiz-Argi-baren kan du også prøve txangurro, stekte piparras, pitufos, txipirones eller fylt sopp. Uansett hva du bestiller, kommer du garantert til å elske det.
- Hvor du finner den... Baren ligger på Fermin Calbeton Kalea 4, i den gamle bydelen i San Sebastian.
9. Skiver fra San Marcial-baren
Gavilla er en slags krokett, men den er fylt med spekeskinke og ost, et lag med bechamelsaus og til slutt brødsmuler.
Det er en veldig typisk oppskrift i San Sebastian, og du vil se den på mange barer hvis du bestiller en pintxo-tur i San Sebastian. Gavillaen par excellence er imidlertid den fraSan Marcial bar, som har gjort lokalbefolkningen lykkelig med sin fantastiske Gavilla i mer enn 30 år.
- Hvor du finner den... Baren ligger i Calle San Marcial nummer 50, bare 50 meter fra La Concha-stranden.
10. La Espiga Delight
Jeg fortsetter i sentrum av San Sebastian for å vise deg en bar med en helt spesiell sjarm som ligger i San Martzial-gaten. Det er en svært moderne bar med en slående innredning basert på veggmalerier.
L a Espiga serverer både pintxos og raciones (tapas), og rettene er spesialisert på baskisk og spansk mat. Blant alle pintxosene er**"Delicia**" en av lokalbefolkningens favoritter. Dette er et stykke brød med saltet ansjos, vinaigrette, hardkokt egg, majones og Worcestersaus.
Andre delikatesser er fylt paprika, milanesa, ropa vieja de bonito og morro en salsa. Det finnes selvfølgelig også mer vanlige spanske tapas, som albondigas (kjøttboller) eller croquetas de jamón (skinkekroketter). Min anbefaling er imidlertid å prøvepintxos som er typiske for det baskiske kjøkkenet.
- Hvor du finner den... Baren ligger i sentrum av San Sebastian, nærmere bestemt på San Martzial Kalea nummer 48.
11. Russisk salat fra Ezkurra bar
En annen av de beste barene for pintxos i San Sebastian er Ezkurra bar, en familiebedrift som i generasjoner har gjort seg fortjent til sin plass på den kulinariske scenen i San Sebastian takket være sin ensaladilla rusa. Det er ikke det at den skiller seg fra den tradisjonelle ensaladillaen når det gjelder oppskriften, ettersom den har de typiske ingrediensene i denne retten:poteter, egg, tunfisk og majones. Men lokalbefolkningen vet at hvis de vil ha en god pintxo med ensaladilla rusa, er dette stedet å gå.
Du kan til og med bestille den som take away. Hvis du bestiller en pintxo-tur i San Sebastian, må du prøve denne tapaen.
- Hvor du finner den... I Gros-kvarteret, i Mirakruz-gaten 17.
12. Patatas bravas på La Mejillonera
Dette bryggeriet er en San Sebastian-klassiker som du må få med deg på pintxo-turen din i San Sebastian.
Selv om navnet kan få deg til å tro at pintxoen er blåskjell, er sannheten at gullmedaljen går til patatas bravas. Med sitt krydrede preg tiltrekkerLa Mejilloneras patatas bravas-oppskrift seg mange lokale hver dag, spesielt i helgene.
Til denne pintxoen bør du drikke et godt lokalt håndverksøl.
- Hvor finner du den? La Mejillonera ligger i sentrum av byen, i Calle del Puerto nummer 15.
13. Gambas a la gabardina fra baren Paco Bueno
B aren Paco Bueno er en enkel og ydmyk bar, men med gambas a la gabardina trenger du ikke noe annet. Hver dag, når det er tid forhamaiketako, strømmer lokalbefolkningen til Paco Bueno for å nyte denne deilige pintxoen. Hvis du ikke har prøvd gambas a la gabardina før, er det en reke som er pakket inn i en røre av mel og maismel og stekt i rikelig med olivenolje.
For å prøve denne og andre kjente pintxos i San Sebastian anbefaler jeg at du tar en tapas-pintxos-tur med en lokal ekspert
- Hvor du finner den... Denne tavernaen ligger i Calle Mayor nummer 6, i den gamle bydelen i San Sebastian.
14. Atari skinkekroketter
Atari er et etablissement som forsøker å kombinere tradisjonell og avantgardistisk mat, noe som gir et unikt preg.
En av de store fordelene med Atari er at den har en terrasse, noe som er flott hvis du er så heldig å komme dit på en solrik dag. En av de beste pintxosene på Atari er en av stjerneoppskriftene i det spanske kjøkkenet: kroketter.Skinkekrokettene på denne baren i Donostia vil slå benene vekk under enhver. Hvis du fortsatt har plass, kan du prøve mørbradbiffen i rødvinssaus med sesongens garnityr.
- Hvor du finner den... Denne baren ligger i Calle Mayor 18, rett overfor Nuestra Señora del Coro-basilikaen.
15. Txuleta bars T-benstek-kroketter
Restauranten Txuleta tilbereder, som navnet antyder, et stort antall retter på menyen med det deilige kjøttet fra T-bone steak. Det er slik de spektakulære og utrolig smakfulle T-bone steak-krokettene blir til, med en myk tekstur og et knasende ytre. Restauranten har en overbygd terrasse, perfekt for regnværsdager, som det ikke er få av i Donostia.
- Hvor du finner den... Denne baren ligger i den gamle delen av San Sebastian, på Plaza de la Trinidad, like i nærheten av Nuestra Señora del Coro-basilikaen.
16. Torreznos fra Narru restaurant
Restauranten Narru er et sofistikert etablissement med moderne smaker. Rettene er svært forseggjorte, selv om de aldri fjerner seg for langt fra røttene i det baskiske kjøkkenet.
Det er mange pintxos, både varme og kalde, som gjør Narru restaurant til et kjent sted i Donostia. Min favorittpintxo er imidlertid torreznos, som er laget akkurat passe sprø og samtidig saftige.
- Hvor du finner den... Restauranten ligger i San Martín 22, ved siden av Den gode hyrdes katedral i San Sebastian.
17. Chistorra butterdeig fra restaurant Ganbara
Restauranten Ganbara har fått det til å renne vann i munnen på folk i San Sebastian i mer enn 25 år.
Restauranten er et av de store landemerkene i dengamle delen av San Sebastian, og både pintxos og vinkartet er utsøkt. Av alle rettene er det den berømte chistorra-baksten som skiller seg ut. Andre spesialiteter på denne restauranten i Donostia er blant annet asparges og krabbetartelett.
- Hvor du finner den... Restauranten ligger i Calle de San Jerónimo 21, like i nærheten av Plaza de la Constitución.
18. La Viña ostekake
Til slutt foreslår jeg at du gir pintxo-turen i San Sebastian et søtt innslag med ** La Viñas deilige ostekake**. Denne ostekaken er ikke bare berømt i San Sebastian, men også internasjonalt.
Til og med i Tyrkia og Japan prøver de å etterligne ostekakeoppskriften. La Viña er en uformell bar som også er svært populær for sine berømte viner.
- Hvor finner du den? Baren ligger i gaten 31 de Agosto, ved siden av basilikaen Nuestra Señora del Coro.