Matvandringer i Sevilla

Oppdag Sevillas smaker med tapasturer, dykk ned i autentiske barer og smak på lokale delikatesser på et uforglemmelig kulinarisk eventyr!

Matvandringer i Sevilla

Andre populære aktiviteter i Sevilla

Mer om: Matvandringer i Sevilla

Mens jeg fant ut hva jeg skulle se og gjøre i Sevilla, gikk jeg fra bar til bar for å smake på tapas og sherry. Og mellom lokale eksperter, smaksprøver og gjestenes meninger kom jeg opp med den definitive guiden til tapas.

I dette innlegget vil du lære om lokal kultur oversatt til ikoniske tapas i Sevillas nabolag. Ingen flere kjedelige barer med overpriset mat. Oppdag de nyeste toppbarene i Sevilla med autentiske tradisjonelle smaker, de beste tilbudene og oppmerksomhet for å planlegge den beste gastronomiske ruten rundt Sevilla.

Standard smaksprøvetur

På en tapas-tur i Sevilla| ©Cédric Le Glaunec
På en tapas-tur i Sevilla| ©Cédric Le Glaunec

Denne turen er den perfekte kombinasjonen av tradisjonell mat, historie og lokale skikker. En matsherpa vil vise deg tapasens historie, dele noen av favorittoppskriftene og eksperttips mens du spaserer gjennom noen av Sevillas mest ikoniske landemerker og skjulte smug.

Giralda er det sentrale knutepunktet som restaurantene på turen kretser rundt. Gruppen spaserer gjennom Sevillas kongelige kapell, Plaza de Santa Marta og videre til tapasfesten, midt i en jovial atmosfære. Bryggerier er også en del av turen. Denne typen tur gleder ganen til besøkende mellom en solid lunsj, eksklusiv manzanilla, sherry eller øl og snacks. Noe av det mest interessante er anekdotene, og guidene tar deg med sammen med dem.

  • Priser: Fra 66 €.
  • Varighet: Mellom 3:30 og 4 timer: Mellom 3:30 og 4 timer.
  • Fordeler: Prisen er billig.
  • Ulemper: Mengden tapas er vanligvis begrenset av hvilken type tur du velger, og menyen er standard, ikke tilpasset diettrestriksjoner.
  • Andre severdigheter i nærheten: Giralda ligger bare et par meter fra inngangen, og du kan gå rundt Alcazar, katedralen i Sevilla og Giralda på en full omvisning for å avslutte turen på en god måte.

Benytt deg av tilbudene om tapas-smakingsturer i Sevilla

Den tradisjonelle formiddagsturen: vin, tapas i det historiske kvarteret

Tapas- og vintur| ©rob thompson
Tapas- og vintur| ©rob thompson

Legg ut på en kulinarisk reise med en unik historisk aksent på denne smaksturen. I omtrent fire timer vil du bli traktert med tapas, vin og den spanske stjernen: iberisk skinke.

Ekspertguiden tar besøkende med gjennom Alfalfa og det jødiske kvarteret, en del av Sevillas beste nabolag. Tidlig om morgenen vandrer gruppen gjennom et av de lokale markedene, for eksempel Mercado de la Encarnación, der en god kopp kaffe med melk gir ny energi mens guiden forteller historiske fakta om stedet. Før du forlater markedet vil du ha smakt spekeskinke av eikenøtt fra en mesterskinkeskjærer.

Etter hvert som dagen blir varmere og solen følger gruppen gjennom en livlig gate, er det tid for frokost. En deilig frokost venter på deg i en tradisjonell lokal bar. Neste stopp er på en bar hvor du kan spise de berømte friterte churros med honning og sjokolade, ansett som den beste retten å spise i Sevilla i løpet av den hellige uken. Dette er en avslappende, energigivende tur for å starte dagen. Selv om hver operatør varierer barene å besøke, ligger de alle i gamlebyen.

  • Priser: Fra 84 €.
  • Varighet: Omtrent 4 timer.
  • Fordeler: Iberisk skinke er en lett tilgjengelig klassiker i Spania, men en mesterskjærer og mange års erfaring som følger med den er mindre vanlig, så nyt denne muligheten. På den annen side, hvis det er ferskhet vi snakker om, er dette turen for deg. Å besøke markedet og restaurantene tidlig lar deg nyte dagens ferskeste mat.
  • Ulemper: Dette er en tapas-tur om morgenen. Turen starter tidlig for å besøke et lokalt marked, mellom salg til tavernaer og restauranter, hvis du er ute etter en ettermiddagsaktivitet, gå videre til neste tur på denne listen.
  • Andre interessante steder i nærheten: Fortsetter du din historiske formiddag, er du flankert av alternativer som tar deg til røttene til lokal arkitektur. Casa de Pilatos ligger i området, i likhet med Palacio de Lebrija og dets berømte mosaikker, en arkitektonisk perle.

Bestill din tapas-tur i gamlebyen i Sevilla

Den tradisjonelle kveldsturen: flamenco, tapas og vin i det historiske sentrum

Tapas med iberisk skinke| ©Zakalwe2009
Tapas med iberisk skinke| ©Zakalwe2009

Akkurat når solen går ned, er det det perfekte tidspunktet for å få en smak av andalusisk gastronomi og kultur i varmen fra "tablaos". Denne typen tur starter i en tradisjonell bodega der regionens produkter som rødvin, sherry eller iberisk skinke er utstilt.

Gruppen smaker på et utvalg av alle Spanias favorittspekemat ledsaget av et godt glass vin, til og med med søt vermut på noen turer.
Deretter tar den kyndige guiden deg med til Sevillas eldste og mest tradisjonsrike barer - visste du at El Rinconcillo, Bodeguita Romero og Las Teresas er tavernaer som feirer at det er nesten 200 år siden de åpnet? Vel, ditt neste stopp tar deg med på et besøk til et av disse stedene der anekdoter er en del av menyen.

Her vil din ekspertguide lære deg hvordan du håndskjærer skiver av eikenøttfôret iberisk skinke og kombinerer dem med en autentisk sherry. Dette er hva lokalbefolkningen drikker! Etter en solid smaksprøve til dagens middag, tar guiden din deg med på et autentisk flamencoshow i en av Sevillas vakre bygninger fra 1400-tallet. På slutten av kvelden vil du ha besøkt et par vinhus med smaksprøver av et bredt spekter av viner; 3 eller 4 tapasbarer med nok smaksprøver til å dekke dagens siste måltid, og du vil ha hatt en times flamencoshow.

  • Priser: Fra 100 €.
  • Varighet: Mellom 4 og 5 timer: Mellom 4 og 5 timer.
  • Fordeler: Gruppene er små (mindre enn 10 personer), noe som garanterer en mer personlig opplevelse. Også for de turistene som ikke snakker spansk, hjelper guiden dem blant annet med flamencoshowet, slik at alle i gruppen kan kose seg.
  • Ulemper: Du vil ønske å kjøpe viner å ta med hjem, stol på meg, ta en ryggsekk. Få mennesker legger merke til denne detaljen, men det vil komme godt med.
  • Andre interessante steder i nærheten: Real Alcazar og katedralen i Sevilla ligger i nærheten, men jeg anbefaler at du fullfører opplevelsen din ved å ta en omvisning i Sevillas mysterier og legender. Eller hvis du har lyst, kan du besøke Flamenco Dance Museum bare noen få minutters gange unna på Calle Manuel Rojas Marcos, 3, 41004.

Bli med på en tapas-tur i Sevilla

Gourmetturen: vin, tapas og tradisjoner i Triana

Smaking av tapas i Spania| ©Elvis_old_Lenses
Smaking av tapas i Spania| ©Elvis_old_Lenses

Vi beveger oss til den andre siden av elven Guadalquivir langs en av de tre rutene, Puente de los Remedios, Puente de San Telmo eller det nærmeste området i Sevilla der feststemningen invaderer byen til enhver tid: El Barrio de Triana.

Guiden tar deg gjennom gatene i Triana og forklarer kuriositeter i området. En gastronomisk omvisning er en av tingene du kanse og gjøre i Triana. Mens du blir kjent med historiske fakta på en hyggelig måte, stopper du på tre eller fire populære barer der den lokale gastronomien viser frem sine beste menyer. Ofte inkluderer turen 3 eller 4 smaksprøver å velge mellom en rekke viner, øl, sherry* og til og med tinto verano.

Når det gjelder maten, velkommen til klassikerne i Andalucía. Spinat med kikerter, regaña (det spesielle andalusiske brødet), speket ost, pisto, pipirrana (fersk tomatsalat med grønn paprika, agurk og løk), "pescaitos fritos", mørbradspisser, salmorejo og mye mer. Hver restaurant tilbyr sesongens produkter med tradisjonell tilberedning.

For å avslutte turen kan du ikke dra uten å nyte litt dessert. Sjokoladepalmeritas og tocino de cielo avslutter vanligvis turen, selvfølgelig ledsaget av en dampende kopp kaffe. Dette er en av de beste natturene i Sevilla, du vil se!

  • Priser: Fra 102 €.
  • Varighet: Mellom 3 og 4 timer: Mellom 3 og 4 timer.
  • Fordeler: Menyen er egnet for vegetarianere og veganere mot et ekstra tillegg. I tillegg tilbyr noen operatører et spesialtilbud. I noen tilfeller øker antall tapas i henhold til antall deltakere. Hvordan fungerer det? Hver person velger et utvalg tapas, hvis antall deltakere øker, øker antall smaksprøver. Jo flere venner, jo bedre.
  • Ulemper: Grupper har en tendens til å være store, opptil 15 personer.
  • Andre interessante steder i nærheten: På 20 minutter kan du gå til Maria Luisa Park, Antiquarium, Real Maestranza de Caballería de Sevilla eller Tablao Flamenco El Arenal hvor du kan se en av flamencoforestillingene i Sevilla.

Bli med på din tapas-tur i Sevilla nå!

Sangria-smaking med panoramautsikt

Panoramautsikt fra La Terraza del Cristina| ©Nito G
Panoramautsikt fra La Terraza del Cristina| ©Nito G

I denne opplevelsen vil du bli ønsket velkommen på taket av en restaurant med utsikt over byen. Invitasjonen er å slappe av, gjøre deg komfortabel mens de to første typene sangria tilberedes for deg. Du vil nyte en rødvinssangria og en hvitvinssangria med frisk sesongfrukt mens du smaker på marinerte oliven og en 2 år gammel Manchego-ost.

På denne turen er opplevelsen interaktiv. Fire typer vin smakes, to i hver halvdel av smakingen. I den andre delen av opplevelsen får du praktisk erfaring og lærer å lage din egen sherry-sangria. Hukommelsen fungerer best, men når du er en del av opplevelsen, fester minnene seg bedre, og det er det som gjør denne smakingen til en spesiell begivenhet.

Denne opplevelsen nytes best i selskap med en partner, venner eller familie, spesielt fordi du vil kunne nyte alle drinkene i uberørte omgivelser. Ideelt sett bør du melde deg på denne smakingen de siste dagene av turen. Denne turen er et moderne forslag, i god mål blant de bestenabolagene i Sevilla restauranter med takterrasse som ** La Terraza del Cristina** inkluderer det i sine tjenester:

  • Priser: Fra 25 €.
  • Varighet: Omtrent 2 timer.
  • Fordeler: Den interaktive opplevelsen er minneverdig, en anekdote du vil ta med deg, og du kan få mest mulig ut av den ved å tilberede cocktailen hjemme.
  • Ulemper: Smakingen inkluderer vanligvis bare vin, Manchego-ost og oliven, tapas er ikke inkludert eller andre retter koster ekstra.
  • Andre interessante steder i nærheten: Du finner slottet San Jorge, katedralen i Sevilla, Prinsenes park og mye mer, beliggenheten til denne typen turer er privilegert. Du kan utfylle aktiviteten med en omvisning i de beste monumentene i Sevilla.

Bestill din plass på en tapas-tur i Sevilla

Sammenligning av tapasturer i Sevilla

  • Standard smaksprøvetur
  • Fra 66 €.
  • Tidsplan: morgen
  • Inkluderer lunsj og et par tapas
  • Inkluderer ikke vin
  • Flamenco-show ikke inkludert
  • Den tradisjonelle formiddagsturen: vin, tapas i gamlebyen
  • Fra 84 €.
  • Tidsplan: morgen
  • Inkluderer lunsj, desserter og opptil 4 tapas
  • Inkluderer vinsmaking
  • Flamenco-show ikke inkludert
  • Den tradisjonelle kveldsturen: flamenco, tapas og vin i gamlebyen
  • Fra 100 €.
  • Tidsplan: ettermiddag
  • Inkluderer middag og opptil 4 tapas
  • Inkluderer vinsmaking
  • 1 times flamencoshow
  • Gourmet-turen: vin, tapas og tradisjoner i Triana
  • Fra 102 €.
  • Tidspunkt: ettermiddag
  • Inkluderer mer enn 6 tapas
  • Inkluderer 4 til 5 varianter av vin
  • 1 times flamenco-show

Hva slags mat og drikke er inkludert i tapas-turene i Sevilla?

Vin og tapas-tur| ©rob thompson
Vin og tapas-tur| ©rob thompson

Drikkevarer

Vin, øl og mer vin. I Sevilla er klimaet vanligvis mildt, så en kald øl er verdsatt, og enda mer hvis kvaliteten er god som den er i byen, men den lokale vinen er berømt. De mest populære tavernaene og vinhusene har husets spesialitet, en rødvin, sherry, manzanilla, hvitvin eller til og med vermut. Vinbaserte cocktailer, som tinto de verano, er vanlige.

Måltider

En god smaksprøve begynner med spansk spekemat og oster. Modnede oster, sobrasada, chorizo, blodpudding og butifarra-pølse gjør alle sitt inntog, og alle avsluttes med husets stjerne: iberisk skinke. Vi fortsetter med supper, kremer og salater som andalusisk gazpacho, salmorejo, ratatouille og pipirrana. Til slutt er det spesialitetene til hver restaurant og sesongens spesialiteter. Fra snegler til reker eller "pescaitos fritos" (stekt fisk) er helt utsøkt, det er derfor en gastronomisk tur er en av de tingene du måse og gjøre i Sevilla.

Hva er fordelene med å ta en guidet tapas-tur i Sevilla?

Ulike typer tapas| ©Bronwen Lee
Ulike typer tapas| ©Bronwen Lee
  • Unngå ubehagelige overraskelser. I Sevilla og generelt i Spania er tapasbarer vanlige, men de som skiller seg ut, de tradisjonelle, er bare kjent for en ekspert. Det er lett å gå seg vill blant barer av gjennomsnittlig eller til og med dårlig kvalitet. En gastronomisk guide er en ekspert som ikke skuffer i sitt valg, de vil hjelpe deg med å komme degrundt i Sevilla.

  • Språket. Selv om Sevilla er et av Spanias populære turistmål, spesielt i sommermånedene, er det mange ting å gjøre og se i den andalusiske byen, men i de fleste byer snakkes ikke engelsk eller andre fremmedspråk. En tospråklig guide hjelper deg, avklarer dine tvil og forbinder deg med Andalucía.

  • Kunnskap om kultur og tradisjoner. Andalusisk kultur er legendarisk, dens retter tilbyr en sanseopplevelse som guiden legger til den kulturelle bakgrunnen. Den andalusiske guiden fremhever verdien av kulturen og gastronomien til hver rett og forklarer tradisjonene og den historiske arven på sin omvisning i byen.

Anmeldelser fra andre reisende

4.7
· 96 Anmeldelser
  • O
    O.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Natten i Sevilla var morsom og maten var deilig.
  • L
    L.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Opplevelsen var ganske bra, jeg elsket den autentiske smaken av tapas. Og flamenco, for et show!
  • E
    E.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Uforglemmelig flamenco- og tapasopplevelse, virkelig nedsenket i den lokale kulturen. Sterkt anbefalt!
  • J
    J.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Flamencoshowet var autentisk og fascinerende, men tapasturen kunne ha inkludert mer variasjon.
  • E
    E.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Jeg nøt virkelig atmosfæren og ektheten til flamencoen, selv om jeg synes variasjonen av tapas kunne vært bedre.