Mer om: 5 Beste Matturer i Sevilla
Mens jeg fant ut hva jeg skulle se og gjøre i Sevilla, gikk jeg fra bar til bar og smakte på tapas og sherry. Og ved hjelp av lokale eksperter, smaksprøver og spisegjesters meninger kom jeg frem til den definitive tapasguiden.
I dette innlegget får du lære om lokal kultur omsatt til ikoniske tapas i Sevillas nabolag. Nå er det slutt på kjedelige barer med overpriset mat. Oppdag de beste barene i Sevilla med autentiske, tradisjonelle smaker, de beste tilbudene og hjelp til å planlegge den beste gastronomiske ruten rundt i Sevilla
1. Standard smaksprøvetur

Denne turen er den perfekte kombinasjonen av tradisjonell mat, historie og lokale skikker. En matsherpa vil vise deg tapasens historie, dele noen av favorittoppskriftene på tapas og gi deg eksperttips mens du spaserer gjennom noen av Sevillas mest ikoniske landemerker og skjulte smug.
Giralda er det sentrale knutepunktet som restaurantene på turen kretser rundt. Gruppen spaserer gjennom Sevillas kongelige kapell, Plaza de Santa Marta, og deretter begynner tapasfesten i en jovial atmosfære. Bryggerier er også en del av turen. Denne typen omvisning er en fryd for ganen mellom en solid lunsj, eksklusiv manzanilla, sherry eller øl og snacks. Noe av det mest interessante er anekdotene som guidene tar deg med på.
- Priser: Fra 66 €.
- Varighet: Mellom 3:30 og 4 timer: Mellom 3:30 og 4 timer.
- Fordelene: Prisen er billig.
- Ulemper: Mengden tapas er vanligvis begrenset av hvilken type tur du har valgt, og menyen er standard og ikke tilpasset diettbegrensninger.
- Andre severdigheter i nærheten: Giraldaen ligger bare et par meter fra inngangen, og du kan gå rundt Alcazar, katedralen i Sevilla og Giraldaen på en full omvisning for å avslutte turen på en fin måte.
2. Den tradisjonelle formiddagsturen: vin og tapas i det historiske kvarteret

Legg ut på en kulinarisk reise med en unik historisk aksent på denne smaksturen. I ca. fire timer blir du traktert med tapas, vin og den spanske stjernen: iberisk skinke.
Den kyndige guiden tar deg med gjennom Alfalfa- og jødekvarterene, som er en del av Sevillas fineste bydeler. Tidlig om morgenen vandrer gruppen gjennom et av de lokale markedene, for eksempel Mercado de la Encarnación, der en god kopp kaffe med melk fyller på energien mens guiden forteller om historiske fakta om stedet. Før dere forlater markedet, har dere smakt på spekeskinke fra en mesterskinkeskjærer.
Mens dagen varmer opp og solen følger gruppen gjennom en livlig gate, er det tid for frokost. En deilig frokost venter på en tradisjonell lokal bar. Neste stopp er på en bar der du kan spise de berømte friterte churrosene med honning og sjokolade, som regnes som den beste retten å spise i Sevilla i løpet av den hellige uken. Dette er en avslappende og energigivende start på dagen. Selv om det varierer hvilke barer som besøkes, ligger alle i gamlebyen.
- Priser: Fra 84 €.
- Varighet: Ca. 4 timer.
- Fordeler: Iberisk skinke er en lett tilgjengelig klassiker i Spania, men det er ikke så vanlig med en mesterskjøttskjærer og mange års erfaring, så benytt deg av denne muligheten. På den annen side, hvis det er ferskhet vi snakker om, er dette turen for deg. Ved å besøke markedet og restaurantene tidlig kan du nyte dagens ferskeste mat.
- Ulemper: Dette er en tapastur om morgenen. Turen starter tidlig for å besøke et lokalt marked, og hvis du er ute etter en ettermiddagsaktivitet, bør du gå videre til neste tur på denne listen.
- Andre interessante steder i nærheten: Fortsetter du den historiske formiddagen, har du flere alternativer som tar deg med til røttene av den lokale arkitekturen. Casa de Pilatos ligger i området, og det samme gjør Palacio de Lebrija med sine berømte mosaikker, som er en arkitektonisk perle.
3. Den tradisjonelle kveldsturen: flamenco, tapas og vin i det historiske sentrum

Når solen går ned, er det det perfekte tidspunktet for å få en smak av andalusisk gastronomi og kultur i varmen på "tablaos". Denne typen tur starter i en tradisjonell bodega der regionens produkter som rødvin, sherry og iberisk skinke er utstilt.
Gruppen smaker på et utvalg av alle Spanias favorittpølser, ledsaget av et godt glass vin, på noen turer også med søt vermouth.
Deretter tar den kyndige guiden deg med til Sevillas eldste og mest tradisjonsrike barer - visste du at El Rinconcillo, Bodeguita Romero og Las Teresas er tavernaer som kan feire at det er nesten 200 år siden de åpnet? Vel, neste stopp tar deg med på et besøk til et av disse stedene der anekdoter står på menyen.
Her vil din ekspertguide lære deg hvordan du håndskærer skiver av eikenøttfôret iberisk skinke og kombinerer dem med en autentisk sherry. Dette er hva lokalbefolkningen drikker! Etter en solid smaksprøve som er nok til dagens middag, tar guiden deg med på et autentisk flamencoshow i en av Sevillas vakre 1400-tallsbygninger. Når kvelden er omme, har du besøkt et par vinhus med smaksprøver av et bredt utvalg av viner, tre eller fire tapasbarer med nok smaksprøver til å dekke dagens siste måltid, og du har fått med deg en times flamencoshow.
- Priser: Fra 100 €.
- Varighet: Mellom 4 og 5 timer: Mellom 4 og 5 timer.
- Fordeler: Små grupper: Gruppene er små (mindre enn 10 personer), noe som garanterer en mer personlig opplevelse. Guiden hjelper også de turistene som ikke snakker spansk med blant annet flamencoshowet, slik at alle i gruppen kan ha det gøy.
- Ulemper: Du vil gjerne kjøpe med deg vin hjem, så tro meg, ta med deg en ryggsekk. Det er få som legger merke til denne detaljen, men den vil komme godt med.
- Andre interessante steder i nærheten: Real Alcazar og katedralen i Sevilla ligger like i nærheten, men jeg anbefaler at du fullfører opplevelsen din ved å bli kjent med den lokale historien ved å ta en omvisning i Sevillas mysterier og legender. Eller hvis du har lyst, kan du besøke Flamenco Dance Museum bare noen minutters gange unna i Calle Manuel Rojas Marcos, 3, 41004.
4. Gourmet-turen: vin, tapas og tradisjoner i Triana

Vi forflytter oss til den andre siden av Guadalquivir-elven langs en av de tre rutene, Puente de los Remedios, Puente de San Telmo eller den som ligger nærmest området i Sevilla der feststemningen invaderer byen til alle døgnets tider: El Barrio de Triana.
Guiden tar deg med gjennom gatene i Triana og forklarer områdets kuriositeter. En gastronomisk rundtur er en av tingene dubør se og gjøre i Triana. Samtidig som du får historiske fakta på en hyggelig måte, stopper du på tre eller fire populære barer der den lokale gastronomien viser frem sine beste menyer. Ofte inkluderer turen tre eller fire smaksprøver, der du kan velge mellom et utvalg av viner, øl, sherry* og til og med tinto verano.
Når det gjelder maten, er du velkommen til klassikerne fra Andalusia. Spinat med kikerter, regaña (det spesielle andalusiske brødet), spekemat, pisto, pipirrana (fersk tomatsalat med grønn paprika, agurk og løk), "pescaitos fritos", mørbradspisser, salmorejo og mye mer. Hver restaurant tilbyr sesongens produkter tilberedt på tradisjonelt vis.
Som avslutning på turen kan du ikke gå herfra uten å nyte en dessert. Sjokoladepalmeritas og tocino de cielo pleier å avslutte turen, selvfølgelig sammen med en dampende kopp kaffe. Dette er en av de beste nattutfluktene i Sevilla, skal du se!
- Priser: Fra 102 €.
- Varighet: Mellom 3 og 4 timer: Mellom 3 og 4 timer.
- Fordeler: Menyen er egnet for vegetarianere og veganere mot et ekstra tillegg. I tillegg tilbyr noen operatører et spesialtilbud. I noen tilfeller øker antallet tapas i henhold til antall deltakere. Hvordan fungerer det? Hver person velger et utvalg tapas, hvis antall deltakere øker, øker antallet smaksprøver av tapas. Jo flere venner, jo bedre.
- Ulemper: Gruppene har en tendens til å være store, opptil 15 personer.
- Andre severdigheter inærheten: På 20 minutter kan du gå til Maria Luisa Park, Antiquarium, Real Maestranza de Caballería de Sevilla eller Tablao Flamenco El Arenal, hvor du kan overvære et av de beste flamencoshowene i Sevilla.
5. Sangria-smaking med panoramautsikt

I denne opplevelsen blir du ønsket velkommen på taket av en restaurant med utsikt over byen. Du inviteres til å slappe av og sette deg godt til rette mens de to første sangriatypene tilberedes for deg. Du får nyte en rødvinssangria og en hvitvinssangria med sesongens friske frukter, mens du smaker på marinerte oliven og en 2 år gammel Manchego-ost.
På denne turen er opplevelsen interaktiv. Det smakes på fire typer vin, to i hver halvdel av smakingen. I den andre delen av opplevelsen får du selv være med og lære hvordan du lager din egen sherry-sangria. Hukommelsen fungerer best, men når du er en del av opplevelsen, fester minnene seg bedre, og det er det som gjør denne smakingen til en spesiell begivenhet.
Denne opplevelsen er best i selskap med en partner, venner eller familie, særlig fordi du kan nyte alle drikkene i uberørte omgivelser. Meld deg helst på denne smakingen de siste dagene av reisen. Denne turen er et moderne tilbud, og blant de beste restaurantene med takterrasse iSevilla, som ** La Terraza del Cristina, er dette en del** av tilbudet deres:
- Priser: Fra 25 €.
- Varighet: Ca. 2 timer.
- Fordeler: Den interaktive opplevelsen er minneverdig, en anekdote du vil ta med deg, og du kan få mest mulig ut av den ved å tilberede cocktailen din hjemme.
- Ulemper: Smaksprøven inkluderer vanligvis bare vin, Manchego-ost og oliven, tapas er ikke inkludert eller andre retter koster ekstra.
- Andre interessante steder i nærheten: Du finner slottet San Jorge, katedralen i Sevilla, fyrsteparken og mye mer, beliggenheten til denne typen tur er privilegert. Du kan supplere aktiviteten med en omvisning i de beste monumentene i Sevilla.
Sammenligning av tapas-turer i Sevilla
- Standard smaksprøvetur
- Fra 66 €.
- Tidsplan: morgen
- Inkluderer lunsj og et par tapas
- Inkluderer ikke vin
- Flamencoshow ikke inkludert
- Den tradisjonelle formiddagsturen: vin, tapas i det historiske kvarteret
- Fra 84 €.
- Tidsplan: morgen
- Inkluderer lunsj, desserter og opptil 4 tapas
- Inkluderer vinsmaking
- Flamencoshow ikke inkludert
- Den tradisjonelle ettermiddagsturen: flamenco, tapas og vin i gamlebyen
- Fra 100 €.
- Tidsplan: ettermiddag
- Inkluderer middag og opptil 4 tapas
- Inkluderer vinsmaking
- 1 times flamencoshow
- Gourmettur: vin, tapas og tradisjoner i Triana
- Fra 102 €.
- Tidsplan: ettermiddag
- Inkluderer mer enn 6 tapas
- Inkluderer 4 til 5 varianter av vin
- 1 times flamencoshow
Hva slags mat og drikke er inkludert i tapasturene i Sevilla?

Drikkevarer
Vin, øl og mer vin. I Sevilla er klimaet vanligvis mildt, så en kald øl er kjærkomment, og enda bedre hvis kvaliteten er god, slik den er i byen, men den lokale vinen er berømt. De mest populære tavernaene og vinhusene har husets spesialitet, rødvin, sherry, manzanilla, hvitvin og til og med vermouth. Vinbaserte cocktailer, som for eksempel tinto de verano, er vanlige.
Måltider
En god smaksprøve begynner med spansk spekemat og oster. Her finner vi spekeskinker, sobrasada, chorizo, blodpudding og butifarra-pølse, som alle avsluttes med husets stjerne: iberisk skinke. Vi fortsetter med supper, kremer og salater som andalusisk gazpacho, salmorejo, ratatouille og pipirrana. Til slutt har vi spesialitetene til hver restaurant og sesongens spesialiteter. Sneglene, rekene og "pescaitos fritos" (stekt fisk) er helt utsøkte, og derfor er en gastronomisk tur en av de tingene du måse og gjøre i Sevilla
Hva er fordelene med å ta en guidet tapastur i Sevilla?

-
Unngå ubehagelige overraskelser. I Sevilla og generelt i Spania er tapasbarer vanlige, men de som skiller seg ut, de tradisjonelle, er bare kjent for en ekspert. Det er lett å gå seg vill blant barer av middels eller til og med dårlig kvalitet. En gastronomisk guide er en ekspert som ikke skuffer i sitt valg, de vil hjelpe deg med åkomme deg rundt i Sevilla
-
Språket. Selv om Sevilla er en av Spanias populære turistdestinasjoner, spesielt i sommermånedene, er det mye å gjøre og se i den andalusiske byen, men i de fleste byer snakkes det ikke engelsk eller andre fremmedspråk. En tospråklig guide hjelper deg, oppklarer tvil og knytter deg sammen med Andalusia.
-
Kunnskap om kultur og tradisjoner. Den andalusiske kulturen er legendarisk, og rettene byr på en sanseopplevelse som guiden bidrar til med sin kulturelle bakgrunn. Den andalusiske guiden fremhever verdien av kulturen og gastronomien i hver rett og forklarer tradisjonene og den historiske arven på turen rundt i byen.